Hur man ställer in Nintendo föräldrakontroll –

Vad är Nintendo Switch föräldrakontroll för?

Föräldrakontroll, som namnet antyder, är en serie inställningar som föräldrar och vårdnadshavare till minderåriga kan göra på en mängd olika operativsystem och enheter. Allt för att de ska användas korrekt, eller snarare att de inte missbrukas och att de är säkra på vilken typ av innehåll de kan komma åt osv.

Nintendo Switch erbjuder föräldrakontroll och det är bra att du kommer ihåg dem, särskilt om dina barn eller minderåriga har dem. Så du kan låta dem acceptera det utan rädsla och utan att behöva vara medveten om det, eftersom allt kommer att automatiseras.

Dessa föräldrakontroller på Nintendo Switch erbjuder följande:

  • Tidskontroll: kan du vara uppmärksam på hur länge de har spelat, ta det lugnt. Med dessa kontroller kan du bestämma hur mycket tid de kan ägna åt videospel per dag.
  • Spelkontroll: med denna funktion får du en detaljerad rapport som visar speltiden för varje titel. En serie data som du kan se dagligen eller som en månadsöversikt. Du kan också blockera titlar som du av någon anledning inte vill spela. Till exempel PEGI-betyget
  • Styrning av ytterligare funktioner: Nintendo Switch erbjuder inte bara alternativ för att spela olika spel från sin katalog, utan det låter dig också chatta med andra användare eller dela videor och ögonblicksbilder på sociala medier. Du kan till och med ange om de ska ha tillstånd att handla eller ladda ner utan ditt medgivande i förväg.

Så nu när du i allmänna termer vet vad föräldrakontroll erbjuder, och innan vi går in på varje alternativ i detalj, kommer vi att förklara hur du ställer in föräldrakontroller på din Nintendo Switch.

Konton, app och inställningar

Till hantera föräldrakontroll på Nintendo Switch, Först måste ett vuxenkonto kopplas till konsolen och föräldrakontrollappen som är tillgänglig för både Ios och Android. Du kan ladda ner dem från dessa länkar.

När du väl har fått den, om du är inloggad med samma konto som konsolen är kopplad till, kommer du att se den i applikationen. Du kommer att vara redo att komma åt alla dessa föräldrakontrollalternativ. Men vad händer om den minderåriges konto är knutet till konsolen som primärt? Tja, det måste tas bort.

Dock innan ta bort en profil för att inaktivera konsolen, Du bör vara medveten om att speldata också kommer att gå förlorade. Om du inte vill att detta ska hända, måste du säkerhetskopiera med alternativen för molnlagring. Det är en enkel process eftersom du bara behöver ha ett Nintendo Switch Online-abonnemang. När konsolen är i standbyläge och ansluten till Internet kommer detta att göras.

Nu när du har allt är det dags att registrera din konsol för att aktivera föräldrakontroll. Här är stegen du bör följa:

  1. Installera App för föräldrakontroll på din smartphone
  2. Logga in på ditt Nintendo-konto så visas den länkade konsolen.
  3. Slå på Nintendo Switch
  4. Åtkomst för att byta konfigurationsinställningar och sedan föräldrakontroll.
  5. Nu måste du slå in registrerings koden vad som visas i telefonappen
  6. Efter det kommer du att bekräfta att användaren har angett länken, och det är allt.

Slutligen, i mobilappen, kan du länka flera Nintendo Switch-konsoler. Och alla inställningar relaterade till föräldrakontroll kommer nu att göras från själva applikationen.

Nintendo Switch föräldrakontroll, vad föreslår du?

Eftersom du redan vet hur man länkar ett konto och har allt du behöver för att hantera föräldrakontroller, låt oss ta en titt på vilka alternativ som ingår i appen och hur de påverkar minderårigas spelande.

Det första du ser i appen är att du har tre sektioner. Först Speltid och den ger dig information om hur länge konsolen har använts. Detta är information som uppdateras dagligen varje gång konsolen är aktiv.

Då har du Månadsöversikt, där du ser information för föregående månad. Den liknar den tidigare, men med en mer global vision för att få ett annat användningsperspektiv. Och äntligen finns det inställningar där du kan ställa in tidsgränser, gränsnivå och lösenord.

Fast spelgräns och begränsningsnivå

Detta alternativ tillåter är för att ställa in den maximala tiden som de kan använda konsolen … Ett värde som du kan ställa in individuellt för dagar eller för alla. Här bör du utvärdera vilket alternativ som intresserar dig mest. Till exempel, vissa dagar i veckan kan du ge dem lite tid och på helgerna lite mer.

Det finns också god natt väckarklocka vilket också fungerar som en begränsning och efter en viss tid kan konsolen inte längre användas. Detta larm utlöses oavsett om den maximala inställda tiden har passerats eller inte. Det vill säga om gränsen är en timme och alarmet är inställt på 7:00, om du börjar spela 6:30, kommer du bara att kunna spela i en halvtimme.

Förresten är det viktigt att veta att dessa begränsningar gäller för konsolen som helhet och inte för en enskild profil.

begränsningsnivå stöds av Nintendos betyg av deras innehåll så att du enkelt kan filtrera vad de kan och inte kan spela. För att göra detta måste du definiera din ålder med hjälp av ett antal alternativ: Odefinierad, Tonåring, Barn, Litet barn och Personlig.

Det senare alternativet ger mer kontroll eftersom du vid en viss ålder kan tillåta åtkomst till specificerat innehåll, men inte till funktioner som att chatta med andra användare eller vice versa. Här ska du se alla möjligheter till anpassning efter dina behov.

Till exempel med Anpassat alternativ du kan manuellt välja om det ska finnas åldersbegränsningar, om de kan lägga upp bilder och videor, om de kan chatta med andra användare eller använda VR-läge på Nintendo Switch.

Hur man förhindrar köp från minderåriga

Slutligen, även om det redan är vanligare än känt, om ditt Nintendo Online-konto är kopplat till ett kreditkort, är det möjligt för småbarn att göra obehöriga köp. För att undvika detta, skapa helt enkelt deras övervakade profil och lägg till ett lösenord till ditt huvudkonto kopplat till Nintendo Switch.

Denna kontrollerade eller okontrollerade kontoinställning görs när kontot skapas från konsolen eller från Nintendos webbplats på Familjegrupp inställningar.

Från och med nu kommer du att ha allt under kontroll, och dina barn eller minderåriga kommer att vara ansvariga för dem, eller så kommer de att spendera mer tid än de borde, spela eller komma åt innehåll som inte är lämpligt för dem.

Relaterade artiklar

Back to top button