Hur man ställer in fingeravtryck, krascher och mer –

Vad är det och vad är det till för?

Som vi förklarade i början är Touch ID det officiella namnet som Apples fingeravtrycksigenkänning är känt under. Detta används främst för låsa upp iphone säkert utan att behöva ange en säkerhetskod, även om den kommer att krävas när du slår på din iPhone efter att ha stängt av den.

Touch ID tillåter dock också göra säkra betalningar via Apple Pay i fysisk eller digital form. På samma sätt används den för undvika att behöva ange lösenord i vissa wen-appar och webbplatser för om du har sparat detta till iCloud Keychain räcker det med fingret. Det finns också tillgängligt i App Store, vilket eliminerar behovet av att ange ditt Apple ID-lösenord vid vissa nedladdningar.

Vilken iPhone har Touch ID?

Alla har Apple-smarttelefoner med Touch ID finns på hemknappen … Listan över iPhones som har den på är följande:

 • iphone 5s
 • iphone 6
 • iPhone 6s
 • 6s iPhone Plus
 • iPhone 7
 • 7 iPhone Plus
 • iPhone 8
 • 8 iPhone Plus
 • iPhone SE (första generationen)
 • iPhone SE (andra generationen)

I framtida iPhones detta biometriska system kunde återvända troligen i samband med Face ID. Även om det vid tidpunkten för detta inlägg var rena rykten. Allt detta skulle ha att göra med Apples drag för att försöka fixa problem orsakade av Face ID-ansiktsmasker, och skulle förmodligen behöva göra det på en ny plats på grund av bristen på en hemknapp i nya generationer.

Hur man ställer in Touch ID

När du först startar din iPhone och tittar på den initial konfiguration någon gång kommer du att hitta alternativet att registrera ditt fingeravtryck med Touch ID. Om du redan har konfigurerat din iPhone och inte har registrerat den måste du gå till Inställningar> Tryck på ID och kod … Väl här måste du klicka på “Lägg till fingeravtryck” och följa instruktionerna på skärmen. Det är viktigt att följa dem, då du kan vara helt säker på att registreringen lyckades.

Ta bort eller lägg till fingeravtryck från iPhone

Precis som att lägga till ett fingeravtryck första gången, gäller detsamma för att lägga till nya eller ta bort dem. Från samma inställningspanel Som nämnts i föregående avsnitt kommer du att upptäcka att du kan lägga till fler fingeravtryck, men inte fler än 5. För ökad säkerhet kan du lägga till två avtryck av samma finger, andra fingrar eller till och med en annan persons.

Till radera eller byta namn på dem för att skilja mellan dem måste du sätta fingret på hemknappen, och utan att trycka kommer du att se hur motsvarande fingeravtryck kommer att markeras på skärmen. Du kan klicka på den och byta namn på eller ta bort vad du vill.

Touch ID känner inte igen dig?

Medan Touch ID presterar bra när det gäller hastighet och effektivitet, är sanningen att det ibland kan misslyckas. Det första du bör veta är att om du försöker låsa upp flera gånger utan att lyckas, kommer den att låsas, vilket gör att du kan låsa upp din enhet med endast en säkerhetskod. Ursprunget som jag inte har kommit ihåg

Att till och med känna till närvaron av ett registrerat fingeravtryck är vanligtvis förknippat med följande:

 • Felaktig placering av fingret på hemknappen.
 • Att ditt finger och/eller hemknappen är smutsiga.
 • Fingret är blött och/eller hemknappen.

Om du hamnar i någon av de två sista situationerna rekommenderar vi att du rengör fingret och låter det torka för att försöka igen. Torka först av knappen med en fuktig trasa (ingen slipande vätska) för att rengöra den.

Vad ska man göra om knappen är fel

Om Touch ID inte fungerar trots att alla riktlinjer har följts är det möjligt att hemknappen inte fungerar. För att göra detta måste du kontakta Apple eller en auktoriserad teknisk serviceleverantör. På dessa platser kommer de inte bara att kunna peka ut orsaken till problemet, utan de kommer också att föreslå den bästa lösningen för dig. V reparationskostnad kan skilja sig beroende på om knappen faktiskt inte fungerar, din iPhone-modell och om den är under garanti. Om felet visar sig bero på ett tillverkningsfel kan det till och med vara kostnadsfritt.

Relaterade artiklar

Back to top button