Hur man ställer in ett lösenord för Realme-mobilappar –

Om din mobiltelefon tar bra bilder, den har mycket batteri, den är lika vacker som en nyfödd valp, men dess säkerhet är fruktansvärd, du har stora problem. Varumärken är mer och mer bekymrade över säkerheten för din data och Realme är en av de tillverkare som gör det mesta av det om du använder funktioner som är designade för att skydda mot externa attacker.

Detta Realme-system kommer att erbjuda oss mer sinnesfrid utöver resten av de grundläggande säkerhetsåtgärderna som vi kan använda på vår mobil för att låsa upp och komma åt den. Det bästa av allt är att om vi vill kan vi hindra någon från att veta appar vi blockerade så vi kommer inte att vara rädda för att någon ska få tillgång till vår mobiltelefon och kommer att bli förvånade över att de inte kommer att kunna komma åt en blockerad applikation.

Steg för att skydda appar i Realme

Det finns inga andra krav än närvaron av Realme-mobilmärket med dess anpassningsnivå för att kunna använda denna kombination, även om vi har den senaste versionen av nivån eller den första. För att komma igång måste vi börja med följande steg, som vi kommer att visa dig och förklara i detalj:

bloqueo aplicaciones realme

  • Låt oss börja med att gå in på inställningarna för vår Realme-mobiltelefon.
  • Vi går ner till avsnittet “Fingeravtryck, ansikte och lösenord”, där en av dessa metoder redan borde konfigureras tidigare.
  • Sedan rör vi vid fingeravtrycket.
  • Och på nästa flik kommer den att fråga oss vad vi vill göra med den här säkerhetsmetoden, till vilken PIN- eller mallnyckeln också är bifogad.
  • I vårt fall kommer vi att välja “App Lock”.
  • Sedan behöver vi bara välja från hela listan som finns på vår mobiltelefon, den som vi vill skydda.

När detta är gjort, varje gång vi försöker komma åt en applikation på vår smartphone, antingen från applikationens sökmotor eller från hemskärmen, måste vi använda fingeravtryck eller säkerhetsnål … Genom detta kan vi skydda galleriet så att ingen ser våra bilder, WhatsApp eller Telegram, så att de inte läser våra konversationer eller några applikationer av vår Realme-mobiltelefon, som vi av någon anledning inte vill göra tillgängliga för alla människor vi är vi tillhandahåller en mobiltelefon.

Hur man döljer appar

Även om vi redan har sett hur du kan ställa in ett lösenord för appar i Realme, är dessa appar fortfarande synliga för alla, och detta kan orsaka oss ännu mer problem än deras osäkerhet. Det är därför Realme har en avancerad lösning som till och med förbättrar möjligheten att ställa in ett lösenord för appar och som inte är något annat än att dölja dem från systemet. Detta Realme integritetssystem kommer att få apparna att se ut som att de är avlägsna, men vi kommer verkligen att veta att de fortfarande är i vår ägo när vi vill. Vad vi behöver göra för att konfigurera det är följande:

ocultar aplicaciones realme

  • Som tidigare måste vi börja med att gå in i mobiltelefoninställningarna.
  • Sedan går vi vidare till integritetssektionen.
  • Låt oss nu kontrollera alternativet “Dölj applikationer”.

Nu är det dags att notera vilka applikationer vi inte vill ska visas på vår mobil förrän vi bestämmer oss, och efter att ha gjort ett val kommer den att be oss att ställa in en ny säkerhetsmetod, vilket kan vara ett annat fingeravtryck eller annat lösenord än den vi alltid använder. Även om de kommer att förklara detta för oss på konfigurationsskärmen, är det viktigt att komma ihåg att vi bara kommer att kunna se applikationerna i fråga när vi använder ett nytt fingeravtryck eller en konfigurerad säkerhetsåtgärd, som inte behöver vara densamma som den vanliga.

Således säkerställer vi att om någon ber oss att låna en mobiltelefon och känner till vårt mönster eller pin, kan vi ge dem det utan problem, eftersom bara vi och vårt säkerhetsverktyg tillåter oss att se och få tillgång till dolda verktyg. Utan att tappa ur sikte att det genom att gå in på Inställningar> Appar och hitta en app går att avinstallera, och dessutom veta att de finns men inte syns för alla, något som Android inte låter någon tillverkare kringgå.

Problem och tvivel när du aktiverar dessa alternativ

Det vanligaste problemet vi kan hitta när vi konfigurerar detta säkerhetsåtgärd härrör från mänskliga fel och är att när de ber oss att föreslå en annan skyddsmetod för att dölja applikationer, använder vissa av tröghet samma metod som de använder regelbundet. Därför bör vi inte göra det i full fart och vara uppmärksamma på vad vi gör på Realme-mobiltelefonen. Särskilt när man gömmer dem är det viktigt att noggrant övervaka vad vi gör så att denna process inte leder oss till oönskade situationer.

seguridad realme

Vi måste också komma ihåg att Realme för närvarande har en liten integritetslucka på anpassningsnivån, för även om vi har konfigurerat alternativet dölj appar kan vi fortfarande hitta det i applådan om vi anger tillräckligt många ord för att appen ska dyka upp. Detta är sällsynt, men bör åtgärdas i en framtida version.

Vi måste också komma ihåg att om vi lägger till ytterligare säkerhet till en mobilapp, och den redan har en säkerhetsmetod som bankappar, måste vi gå igenom den här processen två gånger. Det är bättre att använda lösenord för Realme-appar endast i de som inte lägger till det här alternativet och därför kräver ytterligare säkerhetsåtgärder.

För dem som har följt alla angivna steg och inte kan använda alternativet att dölja applikationer, som hänt oss personligen, kan detta bero på flera skäl. För det första har vi inte konfigurerat applikationssäkerhet tidigare, vilket verkar vara ett viktigt krav. Ett annat alternativ är att, även om det finns i alla versioner av Realme-användargränssnittet, om det verkar som om det finns några skillnader, om vi har tillgång till betaversioner av programvaran, och det har ingenting att göra med om det är lägre eller mellannivå. eller en avancerad mobiltelefon. hög. För att använda den måste vi ha en stabil och officiell version, men om den fortfarande inte är tillgänglig för dig behöver du bara vänta lite medan mobiltelefonen uppdateras till Realme UI 2.0, där nu alla Smartphones kommer att ha tillgång till denna funktion.

Relaterade artiklar

Back to top button