Hur man ställer in ett andra SIM-kort i iPhone –

Grundläggande information om dessa kort

Du vet säkert redan att detta är ett SIM-kort, och det här är det där kartongelementet med ett inbyggt chip som läggs till telefoner för att ha täckning för röstsamtal, och även för att kunna avtala internettaxor via mobildata. Nu finns det olika typer och iPhones är inte kompatibla med någon av dem.

Skillnader mellan SIM, Dual SIM och eSIM

Som vi sa tidigare finns det flera typer av kort. Nedan kommer vi att analysera vad var och en av dem består av.

SIM

Även om de finns i fyra typer, är sanningen att SIM-kort har samma användbarhet i alla fall och är gjorda av kartong tillsammans med ett digitalt chip som ansluter till telefoner. Faktumet att hitta flera typer är främst relaterat till storleksminskningen för att optimera det interna utrymmet i mobiltelefoner.

 • Simkort: ett större kort av kartong med ett mikrochip i botten som ger anslutning till telefonen. Det användes i början av mobiltelefoner, och iPhones använde aldrig detta kort.
 • MiniSIM: detta Detta är ett annat kortformat som avsevärt minskar dess storlek jämfört med det tidigare, det är också känt som asecas SIM och är standarden som de ursprungliga iPhones, iPhone 3G och iPhone 3GS var kompatibla med.
 • MicroSIM: i ett ännu mindre format är den här typen av kort kompatibel med iPhone 4 och iPhone 4s.
 • Nano SIM-kort: det är det senaste och standardiserade formatet hittills och är det minsta och nästan lika stort som en mikrokrets. Alla iPhone som släpptes 2012 eller senare är kompatibla med (iPhone 5 och nyare).

Differencias sim minisim microsim gäller

Dual sim

Också känd som Dual sim , det är ett format som kombinerar två fysiska kort som de tidigare, vanligtvis NanoSIM. Telefoner som är kompatibla med detta format har ett SIM-kortsfack som redan är förberett för detta ändamål och det är vanligtvis möjligt att lägga till ett SIM-kort tillsammans med microSD-kortet också. Denna standard används särskilt i Android-enheter, eftersom ingen iPhone som tillåter att två fysiska kort ingår i detta dubbla SIM-format, oavsett om de är NanoSIM, MicroSIM eller något annat.

Användbarheten av detta system är att ha två olika telefonnummer för att ringa eller ta emot samtal, samt för att surfa på Internet med en eller annan dataöverföringshastighet. Det används vanligtvis av personer som har ett personligt nummer och ett annat som är relaterat till deras arbete, så de behöver inte använda två olika mobiltelefoner.

bandeja dual sim

ESIM

Detta är verkligen standarden som anses vara ett dubbelt SIM-kort även om det faktiskt inte använder två fysiska kort. Den är kompatibel med vissa iPhones och låter dig ha fysisk karta och digital … På designnivå erbjuder kompatibla iPhones en NanoSIM-bricka och har sedan internt lämplig hårdvara som gör att du kan ha ett digitalt SIM-kort som måste avtalas separat med telefonoperatören.

När allt kommer omkring, av praktiska skäl är detta format detsamma som de två SIM-kort som diskuterades tidigare. Det är idealiskt för dem som vill ha två olika telefonnummer, och dessutom kan de spara på kostnaden för ett andra fysiskt SIM-kort, eftersom det inte är nödvändigt, eftersom det är digitalt och kan läggas till på annat sätt. vi kommer att diskutera i följande avsnitt.

iPhone är eSIM-kompatibel

Som vi sa tidigare är inte alla iPhones kompatibla med dubbla SIM-kort, och de som gör det är det kompatibel med NanoSIM och eSIM … Här är en lista:

 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone SE (andra generationen)
 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max

Det bör noteras att när det gäller iPhone XS, XS Max och XR måste de uppdateras. åtminstone Ios 12.1 även om det rekommenderas att använda den senaste tillgängliga versionen. För övrigt finns det inga andra krav eftersom de redan har släppts med senare versioner av programvaran.

ESIM-inställningar på iPhone

Nedan kommer vi att täcka allt du behöver veta för att kunna konfigurera ett eSIM på din iPhone, dock självklara krav måste ha en av de iPhones som nämns ovan och att vid användning av en XS, XS Max eller XR så kommer du även att ha det angivna iOS 12.1 minimum.

Varning: använd inte bara ett eSIM

Innan du installerar ett eSIM bör du känna till följande: det rekommenderas inte att använda det utan ett fysiskt SIM-kort … Detta digitala kort är egentligen inte fysikberoende, så ett eSIM kan konfigureras utan några andra fysiska egenskaper i iPhone-facket. Och a priori kan operationen vara densamma och inte ha några problem med användningen. Nu, när man återhämtar sig telefonen kommer all data på den att gå förlorad, och för att konfigurera om den måste du ringa telefonbolaget och starta om hela processen. Därför, om du vill rädda dig själv från dessa tråkiga problem, försök att alltid använda eSIM som ett sekundärt.

Åtgärder som ska vidtas för att aktivera den

Det första du bör göra är kontakta telefonbolaget som erbjuder möjligheten att kontraktera ett eSIM till mobildatahastigheten för iPhone. V Spanien vi har följande operatörer tillgängliga:

 • Movistar
 • Orange
 • Pepephone
 • Trutphone
 • Vodafone
 • Telstra

När du har kontaktat företaget och begärt registrering kan de ge dig flera alternativ för att aktivera det på din enhet, eftersom vi kommenterar nedan:

 • Lägg till manuellt:
  1. Öppna Inställningar> Mobildata.
  2. Klicka på “Lägg till mobiltaxa”.
  3. Välj alternativet “Ange data manuellt”.
  4. Fyll i alla obligatoriska fält och klicka på Nästa tills processen är klar.
 • Använda QR:
  1. Öppna iPhone-kameran och peka på QR. Du kan också göra detta i Inställningar> Mobildata genom att klicka på Lägg till mobilabonnemang.
  2. När en avisering visas för att aktivera din plan trycker du på den.
  3. Följ instruktionerna på skärmen och klicka slutligen på Lägg till mobildataplan.
 • Genom appen: om operatören har en applikation i App Store kan du ladda ner den och aktivera eSIM-tariffplanen.
 • Om du tilldelas en taxaplan: Om du har iOS 13 eller senare kan du bli tilldelad ett dataabonnemang av ditt telefonbolag, men du måste följa dessa steg för att aktivera det när du uppmanas att göra det:
  1. Klicka på aviseringen.
  2. Gå till Inställningar> Mobildata och klicka på en kontraktsplan för att installera den.
  3. Följ instruktionerna på skärmen för att installera.

korrekt konfiguration esim iphone

En gång du har den konfigurerad du kan ändra inställningarna för dessa linjer i Inställningar> Mobildata. Här kan du välja vilket mobilabonnemang du vill använda, vilken linje du vill använda för samtal som standard och mycket mer.

Möjliga eSIM-krascher på iPhone

Du kommer att kunna veta om eSIM är korrekt aktiverat Du bör märka att på den övre högra sidan av iPhone, där täckningslinjerna finns, visas ytterligare en indikation på täckning nedan angående det angivna eSIM. När du öppnar kontrollcentret bör information om båda visas i den övre vänstra delen. Om dessa instruktioner inte är tillgängliga kan du behöva göra det starta om din iPhone ställ in korrekt.

esim iphone

Alla andra problemet ligger både i upprättandet av taxeplanen och i dess funktion ska anmälas till telefonbolaget. Vanligtvis är de fel som kan uppstå desamma som med ett fysiskt SIM-kort: problem med röst- eller mobildatatäckning, oförmåga att ringa samtal eller surfa på Internet, etc. Medan iPhone kan vara skyldig till dessa problem på grund av problem med dess antenner, händer detta mer sällan och mycket mindre ofta om problemet uppstår efter att du har installerat eSIM. I alla fall, om du har några misstankar om detta, är det lämpligt att kontakta Apples tekniska support direkt.

Relaterade artiklar

Back to top button