Hur man ställer in bakgrundsbild på iPhone –

Ett av få iOS-anpassningsalternativ

Du har säkert hört många gånger att anpassning av gränssnittet är en av de stora fördelarna med Android framför iOS. Även om det är sant att det har kommit nya funktioner i Apples operativsystem på sistone, är sanningen att det fortfarande finns färre alternativ än i den gröna robotens mjukvara. Det är därför att ändra din bakgrundsbild är ett av huvudalternativen för att anpassa din iPhone.

Skillnader mellan lås och hemskärm

Det finns olika typer av bakgrundsbilder i iOS, eftersom vi å ena sidan har en startskärm där vi ser appikoner, widgets och andra. Den kan klassas som “huvudbakgrund” eftersom det är i slutet vi ser mest när vi använder enheten. Den på låsskärmen syftar exakt på skärmen som vi ser när telefonen är låst och vi vill se tiden eller kolla aviseringen. Den här skärmen är också tillgänglig om du sveper nedåt från toppen av skärmen, eftersom låsskärmen och aviseringarna är identiska med iOS 11.

Det bör noteras att du kan ha samma bakgrund på båda skärmarna eller olika på var och en. Allt detta kan anpassas efter dina preferenser, som vi kommer att visa dig i följande avsnitt.

Hur man ändrar bakgrund från inställningar

Om du går till Inställningar> Bakgrund och klickar på Välj ny bakgrund hittar du alla alternativ för att lägga till bakgrundsbild till din iPhone. De finns i olika kategorier, och efter att du valt den du vill behöver du bara klicka på Definiera och välja om du vill använda den som bakgrund för din låsta skärm, din hemskärm eller båda.

Du kan få dem att ändra sitt utseende

Innan du går till alternativet för val av bakgrund (Inställningar> Bakgrund), kan du se ett fönster som du kan aktivera eller avaktivera, med titeln “Mörk aspekt skymmer bakgrunden”. Vad betyder det? Tja, om du har en tapet med ljusa färger och mörkt läge aktiverat, kommer dessa färger att mörkas för att bättre matcha det mörka visuella läget i iOS.

Fasta och uteblivna fonder

Dessa är klassiska Apple-bakgrunder och kan skilja sig beroende på din iPhone och vilken version av iOS som är installerad på den. Du kan se att de flesta av dem ser ut som om de var dubbelgångar, och beroende på om du har aktiverat gränssnittets ljusa eller mörka läge kommer du att kunna se dem på ett eller annat sätt.

Som iOS dynamisk bakgrund

Den här kategorin inkluderar Apples olika standardbakgrunder, som vanligtvis är färgade bubblor som flyter runt skärmen så att den hela tiden rör sig när du tittar på den, oavsett om du rör vid skärmen eller inte.

Vad är iPhone-animerade bakgrunder?

Även i katalogen som “live” finns de som verkar vara fixade, men om du klickar på dem när de är konfigurerade som medel flyttar de sig. I inställningarna hittar du bara de som har valts ut av Apple själv, men om du väljer ditt eget foto taget i Live-läge kan du även anpassa det så.

Välj dina egna bilder som bakgrund

Inuti panelen för aktievalsinställning kan du hitta åtkomst till dina fotogallerialbum. Allt du behöver göra är att öppna en av dem och välja det foto du vill använda som bakgrund.

Välj fotodjup

Du kanske har märkt att när du väljer ett bakgrundsfoto, justerar dess ram, etc., visas en ikon i mitten längst ner. Detta syftar på möjligheten att välja om du vill ha djup i bilden. Om du väljer blir det inte ett statiskt foto utan andra, men om du väljer djup kommer du att kunna se bilden ändras beroende på iPhones perspektiv och om du flyttar den medan du tittar på bakgrunden. Detta märks särskilt på fotografier med en tredimensionell bild.

Ställ in bakgrundsbild när du tittar på foton

Det är inte nödvändigt att varje gång du vill ändra din iPhones bakgrund måste du gå till Inställningar, eftersom det är möjligt att direkt anpassa bakgrunden från iOS Photos-appen. Du behöver bara öppna det foto du vill ha, klicka på knappen Dela i det nedre vänstra hörnet och klicka på Bakgrund. När detta är gjort kan du ställa in bakgrunden på samma sätt som i inställningarna; välja ram, djup och om du vill placera den på någon av skärmarna eller båda.

Video som bakgrundsbild på iPhone?

Tyvärr finns den här funktionen inte på iOS, eftersom det maximala som kan konfigureras är det redan nämnda Live Photo. Det finns dock applikationer som låter dig överföra videor till detta format eller göra det i en dynamisk stil så att du har möjlighet att konvertera videon till iOS-bakgrund. En av de mest kända – VideoToLive som du måste ge tillstånd för att komma åt dina videor, välj den du vill konvertera till Live Photo, förkorta varaktigheten och spara den sedan i galleriet. När den här delen är klar behöver du bara öppna det animerade fotot som erhålls i appen och ställa in det som bakgrund genom att följa stegen i föregående avsnitt.

Det finns applikationer som gör det lättare att hitta

Även om du kan hitta standardbakgrunder och till och med välja från dem i ditt galleri, vet du aldrig vad du ska titta på härnäst och få bakgrundsbilder från tredje part som ser bra ut på din enhet. Det finns massor av appar på App Store som erbjuder dig iPhone-bakgrundsbilder i olika kategorier, från mer abstrakta aspekter till TV-serietemabakgrunder eller relaterade till din hobby eller intresse.

Du kan hitta pengar direkt på Google

Trots tillgången på appar i App Store, som de som listas ovan, är Google fortfarande en av de största bildbankerna med mycket variation. Även om du kan hitta foton av alla slag rekommenderar vi att du gör en dedikerad sökning som gör det lättare att hitta bilder som passar din telefons mått genom att lägga till “iOS” eller “iPhone” i din sökning.

Relaterade artiklar

Back to top button