Hur man ställer in aviseringar på Xiaomi-mobiltelefoner med MIUI 12 –

Med ankomsten av MIUI 12 på Xiaomi-telefoner, var en av de stora förändringarna som vi inte gick in på i Xiaomi-aviseringar … Hittills har det kinesiska företagets anpassningsnivå aldrig varit särskilt lätt att förstå inför varningar, men med den här releasen har den slagit hårt i bordet med avsikten att göra saker enklare och mer praktiska.

Dessa förändringar kan dock göra det svårare för oss. För att göra det enkelt visar vi dig fortfarande hur du kan ställ in aviseringar på Xiaomi-mobiltelefoner med MIUI 12 … Inga fler problem, förvirring och svårigheter, du kan skräddarsy aviseringar efter vad du vill, välja själv, hur de fungerar och till och med stilen de har på sin mobiltelefon.

Steg för steg ställer in aviseringar i Xiaomi

För att hantera varningarna på vår mobil med MIUI 12 måste vi ta hänsyn till många saker, allt i ett avsnitt. Från aviseringarna kommer vi att kunna välja alla alternativ för att anpassa dem efter vår smak. Vi behöver bara gå till Inställningar> Aviseringar och veta vilka alternativ vi visar dig.

Genom att svepa på skärmen kommer vi att upptäcka alla applikationer och tjänster i mobiltelefonen med möjlighet att bocka av och avmarkera meddelanden som vi inte vill ta emot. Vissa av dem kan inte avaktiveras eftersom de krävs för att systemet ska fungera. Vi kan välja hur vi ska se dem genom att klicka på Visa …

Ändra meddelandestil i MIUI 12

Det första bra alternativet vi hittar är att ändra stilen på dessa meddelanden. Xiaomi är en pionjär inom detta, eftersom det var en av de första som ändrade estetiken. Denna förändring kan göras genom att gå till “Meddelandepanelen” där vi kan välja mellan MIUI eller Android-stil i versionen av vår smartphone.

Denna förändring är vanligtvis en lösning på vissa problem med meddelanden i Xiaomi, eftersom i vissa fall inte alla applikationer är väl optimerade för att visa MIUI-nyheter och det här lagret löser inte problemet bra.

Låsskärmsnotifikationer

Nästa alternativ vi hittar är under Meddelanden> Låsskärm. I det här alternativet kan vi välja vilka meddelanden som ska visas på MIUI 12-låsskärmen utan att påverka resten av systemet. Men vi kan också välja om det är möjligt att dra ner aviseringspanelen från låsskärmen för att utföra snabba åtgärder, eller om Xiaomi-smarttelefonen behöver låsas upp.

Här kan vi också anpassa oss MIUI 12-meddelandesekretess för när vi går in i formatet hittar vi tre olika stilar som gör att vi kan vara helt lugna när vi lämnar vår mobiltelefon på bordet omgiven av åskådare:

  • Visa aviseringar och innehåll.
  • Visa aviseringar men dölj innehåll.
  • Visa inte aviseringar på låsskärmen.

Ikonvarningar och flytande meddelanden i MIUI 12

En annan metod som vi har i vår Xiaomi-mobil att välja sätt att informera oss om MIUI 12 är i aviseringar med ikoner och flytande meddelanden. Dessa två lägen låter oss välja vilka appar som kan visa en liten varning ovanför ikonen på hemskärmen eller i applådan, det andra är det som visar bubblor på skärmen när vi använder mobilen, som visar det mottagna meddelandet. om andra applikationer.

Relaterade artiklar

Back to top button