Hur man ställer in Android Auto på en Samsung mobiltelefon –

En av de stora fördelarna med mobilteknik är att den gör att vi alltid kan dra nytta av det, även när vi kör eller reser i bil som resesällskap. Mobiltelefonen är kontrollcentralen för multimedia, GPS eller kommunikation. … Från händerna på Android Auto kan vi göra Android-mobiler, och i det här fallet, mer specifikt, använder Samsung-terminaler funktionen att ansluta och konfigurera till bilen.

Vi behöver inte installera någon app eftersom Android Auto redan är installerat som standard på installerade Android-telefoner, även om några saker dold i One options UI på Samsung-terminaler. När vi väl har slutfört stegen ovan kommer följande anslutningar att bli mycket enklare och vi kommer inte behöva glädjas så mycket för att komma in i vår smartaste bil och köra kilometer.

Så här får du åtkomst till Android Auto från Unified User Interface

Det spelar ingen roll vilken Samsung-mobil vi har för olika modeller eller sortiment, så länge den har samma användargränssnitt som en anpassningsnivå i olika versioner, kopplar vår Samsung mobiltelefon till bilen kommer att göras enligt följande. Alternativt kan vi försöka hoppa över dessa steg, som skiljer sig från andra Android-telefoner, som inte kräver något annat än att koppla vår mobiltelefon till bilen via USB och titta på vad som dyker upp på bilskärmen. Du måste slutföra anslutningen och sedan göra följande på din mobiltelefon:

conecta samsung android auto

 • Vi går till mobilinställningar.
 • Vi bläddrar igenom menyn tills vi hittar “Avancerade funktioner” och kommer åt den.
 • Sedan väljer vi “Android Auto”.
 • Vi kommer nu att vara inne i en konfigurationsmeny utvecklad av Google och tillgänglig för resten av Android-telefoner.

Två sätt att koppla mobil till bil

När vi kom till Android Auto-konfigurationsskärmen har vi en blå knapp märkt “Connect Car” till vårt förfogande, vilket gör att vi kan starta en anslutning med två tillgängliga lägen. Tidigare kunde endast avancerade terminaler från Samsung och andra tillverkare använda trådlös anslutning till Android Auto , men från och med Android 11 och One UI 3 har alla Android-mobiler denna funktion så länge bilen är kompatibel.

conectar coche android auto

Vi kan välja att koppla ihop en mobiltelefon med en kabel, vilket inte kräver något mer än att använda utgången på vår mobiltelefon och bilen för att ansluta dem när vi trycker på knappen “Anslut bil”. På skärmen på mobiltelefonen och bilen kommer den att fråga oss om parningskonfigurationen, och vi kommer att behöva ge tillgång till kontakter, till exempel till telefonen, för att få tillgång till allt utan problem eller begränsningar.

Har vi däremot en bil som är kompatibel med trådlös Android Auto blir metoden annorlunda, som oftast också tillhör det högre sortimentet, men nu har de nått nästan alla märken. Det räcker inte att ha en Bluetooth-anslutning för att vara säker på att vår bil har Android Auto trådlös funktionalitet, utan tillverkaren måste ange detta. För att upprätta denna anslutning kommer vi också att ange “Anslut bil”, tryck sedan på “Trådlös anslutning till Android Auto” längst ned och gå sedan till “Anslut via Bluetooth”. Till sist väljer vi “Para ihop bil” och med bilens motor igång kommer vi att behöva hitta dess namn bland Bluetooth-enheterna runt omkring oss. Genom att välja den och ge alla behörigheter, vår mobil kommer att kopplas till bilen och varje gång vi sätter oss i en bil med Bluetooth aktiverat startar Android Auto.

Fullständiga Android Auto-inställningar

Efter att ha anslutit mobiltelefonen till bilen kan vi välja och anpassa dess parametrar direkt på smartphonen. Tillbaka i Samsung, gå till Inställningar> Fler funktioner> Android Auto, hittar vi olika avsnitt, inklusive Allmänt, Aviseringar och System. Var och en av dem har ett antal alternativ som gör att vi kan välja vår mobilinställningar när du är ansluten till en bil … Vi kan göra detta när det redan är bundet eller inte, eftersom det hela kommer att synkroniseras direkt.

Android auto

De flesta av dess alternativ är aktivering eller avaktivering, vilket hindrar dig från att göra något annat med dem, men ändå är de väldigt användbara och vi kommer att förklara vad de är gjorda av:

 • Återuppta multimediainnehåll automatiskt: i samma ögonblick som vår bil stannar pausar musiken, och när vi kommer tillbaka på natten och startar Android Auto fortsätter musikuppspelningen där den stoppades.
 • Väder: Ett alternativ som visar vädret på din nuvarande plats på Android Autos startskärm.
 • Visa mottagna meddelanden: Möjlighet att läsa den första raden av meddelanden som tas emot via SMS, Telegram eller WhatsApp när bilen stannar, till exempel vid ett trafikljus eller vid parkering.
 • Visa meddelanden om gruppmeddelanden: Låter dig få ett meddelande på skärmen om ett nytt kontraktsmeddelande, men kan inte läsas som det ser ut när du kör.
 • Tysta aviseringar: Vi kommer att få varningar i meddelanden, men utan några varningar.
 • Android Auto trådlöst: låter dig använda Android Auto eller omvänt, om vår bil inte har det, är det bekvämt att stänga av det.
 • Google Analytics: Googles datainsamlingssystem som får fel och problem när man använder Android Auto för att förbättra dem.

Anpassa Android auto

Resten av alternativen som visas i Android Auto är de som erbjuder oss mer variation av alternativ och särskilt inställningar. Bland dem är en som vi inte kan ignorera anpassningen av applikationsmenyn. Härifrån kan vi markera, avmarkera och beställa allt vi ska se på bilskärmen när vi använder Android Auto. Om vi ​​behöver det kan vi också lägga till en genväg på skärmen för att ringa en kontakt och till och med utföra en åtgärd med Google Assistant.

Problem med att ansluta Samsungs mobiltelefon till bilen

I andra fall hittar vi många problem, men i det här fallet ger Samsung och Android Auto-telefoner bara ut ett fel, vilket kan orsaka mycket huvudvärk. Om din bil inte har ett trådlöst Android Auto-system och du använder eller måste använda det via en kabel, kan du upptäcka det bilen känner inte igen mobilen och Android Auto fungerar inte … Detta kan hända oss den första dagen av installationen eller senare, och huvudorsaken är den anslutningskabel vi använder.

Android Auto

Alla kablar tillåter inte dataöverföring och det är väldigt viktigt att detta körsystem fungerar mellan Samsung och vår bil. Därför uppmanar vi dig att byta kabel och, om möjligt, använda originalkabel som följer med din Samsung mobiltelefon … Efter att ha sett till att det fungerar måste du skaffa en annan liknande datakabel så att problemet inte kommer tillbaka och lämnar dig utan en körassistent.

Relaterade artiklar

Back to top button