Hur man spelar in PC-skärm och gör GIF-animering –

Och framför allt, med tillkomsten av smartphones, har GIF tagit tillbaka sina bästa ögonblick. Det brukar sägas att en bild är värd mer än tusen ord, men om den bilden är animerad ovanpå är dess värde ännu större. Det är därför det kan vara intressant för oss att kunna få en animerad GIF från en av våra skärminspelningar, vilket vi enkelt kan göra om vi har lämpliga verktyg.

Fördelar med att använda GIF istället för video

GIF är en förkortning för Bildbytesformat … I det här fallet pratar vi om en typ av bildformat som är väldigt vanligt på sociala medier, WhatsApp och webbsidor. Det kännetecknas främst av stöd för animering, så snabb rendering av bilder kan skapas konsekvent. Dessa animationer skapas snabbt och upprepas i en loop. På grund av att de har max 256 färger är de väldigt lätta filer, så de kan enkelt ses både på webbsidor och i applikationer.

Att använda GIF istället för video kan vara mycket intressant under vissa omständigheter, eftersom filstorleken är mycket mindre, vilket gör att den kan ses i applikationer, oavsett vilken spelare eller codecs som alltid kan användas. ge kompatibilitetsproblem. Det betyder att GIF har blivit en form av digitalt och snabbare uttryck än video , text eller foton.

Gör GIF medan du spelar in skärmen med dessa program

Om vi ​​är intresserade av att få en animerad GIF från våra skärminspelningar kan vi göra det med några applikationer som gör det möjligt för oss att utföra den här operationen, som vi ska titta på för att se hur vi kan göra detta.

ScreenToGif, skapa och redigera skärminspelning för GIF-tillverkare

Detta är en enkel men användbar applikation som gör att vi kan ta skärmdumpar av vårt skrivbord, redigera det och spara det som en GIF-fil. Vi pratar om ett program med öppen källkod, gratis och med ett gränssnitt helt på spanska så att vi kan utföra alla steg bekvämt. Den har både en installationsversion och en bärbar version som är kompatibel med Windows. Vi kan ladda ner det från hans Honest Sign-webbplats.

Så snart vi startar applikationen kommer dess gränssnitt att dyka upp, där vi kan komma åt dess funktioner “Recorder”, “Webcam”, “Blackboard” såväl som till dess “Editor”.

ScreenToGifs huvudmeny

Klicka på alternativet “Recorder” som intresserar oss den här gången så kommer ett nytt fönster upp. Härifrån kan vi välja inspelningshastigheten, inställd i bilder per sekund, vilket är 15 som standard, som vi vill spela in och inspelningsstorlekarna genom att justera det område vi vill ha. När dessa data har korrigerats, klicka på “Skriv”-knappen eller tryck på F7-tangenten för att starta.

ScreenToGif grabar

Så snart vi är klara med inspelningen, klicka på “Slutför”-knappen eller F8-tangenten, så kommer ett nytt fönster med dess redigerare att visas. Härifrån kan vi göra nödvändiga justeringar innan vi sparar resultatet i GIF-format. Det kommer att vara möjligt att tillämpa filter, övergångar, lägga till texter, justera eller beskära storleken etc.

ScreenToGif-redigerare

När vi är klara med någon redigering vi vill skapa klickar vi på fliken Arkiv och väljer alternativet Spara som. Detta öppnar ett litet sidofönster där du kan göra små slutliga justeringar av GIF:en och välja destinationsvägen där den ska placeras. Slutligen, tryck på Spara så har vi vår GIF baserat på skärminspelningen.

ScreenToGif skyddar GIF

Gifcap, skärminspelning och få GIF från webbläsaren

Det är ett verktyg med vilket du kan göra skärminspelningar och skapa animerade GIF-filer från dem. Det är en gratis webbapplikation, så vi behöver inte ladda ner någon programvara eftersom alla steg tas från vår webbläsare när den här länken klickas.

Så fort vi besöker din sida måste vi klicka på knappen “Starta inspelning”, så kommer ett fönster upp där vi kan välja typ av inspelning. Vi kan välja om vi ska spela in hela skärmen, bara ett fönster eller en flik i vår webbläsare. När du har valt, klicka på Dela.

Gif-inspelare elegir queremos-jämförare

Från och med nu kommer appen att börja spela in skärmen och visa oss den förflutna tiden. När det är klart återstår bara att klicka på knappen “Stoppa inspelning”.

Gif-inspelare tillgänglig

Senare kommer vi att se den inspelade videon spelas upp på skärmen, som vi kan justera med den röda tidslinjen längst ner för att justera den till GIF-storleken. Sedan trycker vi på Render-knappen.

Gif-inspelare bästa video

Slutligen kommer den skapade GIF-filen att visas på skärmen, så om vi gillar den kan vi bara klicka på knappen Ladda ner för att spara den på vår dator.

Ladda ner gif-inspelare

Gif-inspelare, enkel och effektiv, om än betald

Denna applikation är en GIF-inspelare med vilken vi kan spela in mycket snabbt från skrivbordsskärmen. Den har en version och en bärbar version som vi kan köra utan att installera på vår dator. Appen kostar $ 29,95, men den låter dig ladda ner en gratis testversion som kommer att lägga till en vattenstämpel till din inspelning.

Hans jobb kunde inte vara lättare. När vi har kört det kommer en röd ram att visas för att hjälpa oss att ställa in skärmintervallet för inspelning. I det övre högra hörnet kan vi redigera dess storlek beroende på pixelförhållandet samt inspelningshastigheten, som är 10 bilder per sekund som standard. Därefter, för att börja spela in, behöver du bara klicka på knappen “Spela”, som vi kan pausa och stoppa när som helst genom att klicka på motsvarande knappar.

Gif Interphase Recorder

Så fort inspelningen stoppats öppnas automatiskt ett Windows Explorer-fönster så att vi kan ge vår GIF-fil ett namn och spara den i önskad sökväg på vår hårddisk. På detta enkla sätt kan du få en GIF-fil med en skärminspelning gjord med Gif Recorder.

Gif Recorder guardar GIF

Relaterade artiklar

Back to top button