Hur man spelar in en ljudfil med vår egen röst med Audacity –

Audacity är en röstinspelningsapp, så den kan användas både för att spela in podcaster och som tutorials eller till och med för att spela in våra låtar utan att behöva gå till en inspelningsstudio. Det är inget särskilt svårt program, men det är uppenbart att ju mer kunskap vi har, desto lättare blir det att nå de bästa resultaten.

Audacity, en komplett och gratis ljudredigerare

Det är en ljudredigerare och inspelare som kan ses som ett slags hemmainspelningsstudio , perfekt för de användare som vill ta sina första steg i ljudinspelning och redigering. Den är öppen källkod, gratis och kompatibel med Windows macOS Linux och andra operativsystem.

Dess huvudsakliga syfte är att göra ljudinspelningar. För att göra detta har han förmågan att spela in ljud från olika källor, kunna använda en mikrofon eller till och med en mixer. Det låter oss också spela in alla ljud som vi kan spela genom våra datorhögtalare, samt konvertera magnetband eller digitala inspelningar till CD-skivor. Dessutom kan den hantera alla typer av filer, inklusive poddsändningar, eftersom den erbjuder oss olika beskärnings-, normaliserings- och blekningseffekter så att vi kan få bästa möjliga resultat.

Vi kan ladda ner det direkt från deras webbplats för Honest Sign.

Ändra inställningar för bättre kvalitet

Genom att lansera programmet hittar vi ett gränssnitt som kan ge intrycket av att inte vara särskilt visuellt attraktivt, eftersom vi inte är långt ifrån det framför världens vackraste program. Å andra sidan är det ganska rent, huvudelementen är ordnade, vilket minskar dess komplexitet något.

Innan vi börjar spela in med Audacity måste vi ta en titt på dess avsnitt Inställningar, där vi kan styra inspelningskvaliteten enligt våra behov. För att göra detta, klicka på fliken “Redigera”, som vi hittar den andra i aktivitetsfältet högst upp. En rullgardinsmeny visas där vi väljer alternativet “Inställningar” som finns längst ner.

Audacity Editar och Preferencias

När vi väl är i avsnittet “Inställningar” går vi till avsnittet “Kvalitet”, som vi hittar i menyn till vänster. Som namnet antyder kommer vi här att ändra kvaliteten på ljudet vi ska skapa. För att göra detta kan vi ändra “Default Sample Rate” och “Default Sample Format”. Som standard har han 44100 Hz och 32 bitar vilket säkerställer god kvalitet, men vi kan modifiera det efter våra behov.

Audacity preferencias y calidad

Vi hittar också sektionerna Realtidskonvertering och Högkvalitetskonvertering där vi kan justera Sample Rate Converter och White Noise Correction (Dithering) i båda fallen.

Steg för att spela in vår röst

Vi går tillbaka till huvudmenyn och innan vi börjar spela in måste vi se till att vi har en mikrofon ansluten till datorn. Härnäst går vi ändra tre variabler vad vi hittar i dess gränssnitt. I den första rullgardinsmenyn väljer vi alternativet “Windows DirectSound”, i den andra “Stereomix” och slutligen “2 inspelningskanaler”.

Variabler cambiar antes de grabar

Vi börjar spela in och för detta trycker vi på knappen “Record”, representerad av den klassiska röda cirkeln inuti en kvadrat. Vi kommer att kontrollera om Audacity spelar in ljud korrekt eftersom vi kommer att se en ljudvågsrepresentation i gränssnittet. När du är klar med inspelningen klickar du på “Stopp” (den grå fyrkantiga ikonen) så kan vi lyssna på resultatet genom att klicka på “Spela”-ikonen.

Grabar Adacity

Eliminera bakgrundsljud

Efter att vi har spelat in och lyssnat kanske vi kan hitta ett av de vanligaste problemen som t.ex vitt brus eller bakgrundsljud vilket är ganska irriterande och vi kan fixa det med Audacity. För att göra detta måste vi välja den del av inspelningen där vi observerar bruset och klicka på fliken “Effekt” längst upp. Senare väljer vi alternativet “Brusreducering”.

Courage reducción de ruido

Här går vi till steg 1 för att välja alternativet Get Noise Profile för att applikationen ska vara ansvarig för att lagra ett mönster av frekvenser som den ska minska eller eliminera.

Courage skaffar profil ruido

Nu måste vi välja fragmentet från vilket vi vill ta bort brus och återgå till avsnittet “Brusreducering”. Den här gången går vi till steg 2 och experimentera med reglagen tills du hittar den profil du vill ha. Generellt sett kan en brusreducering på 12 dB i kombination med en genomsnittlig känslighet på 6,00 och en kantutjämning på 3 ge oss ett adekvat resultat. Annars blir det en fråga om att testa med försiktighet, som om vi överskrider parametrarna kan vi tappa ljudkvaliteten.

Audacity seleccionar reducción de ruido

Ta bort tystnaden

Vi kan också hitta en intressant möjlighet att eliminera pauser i ett spår när det inte finns någon röst. För att göra detta, välj den del av ljudet som vi behöver rensa upp. Senare klickar vi på fliken Effekt och väljer Trim tystnad. Här måste vi ändra tröskeln baserat på dB för vår inspelning. Du har en förhandsgranskning för att kontrollera resultaten.

Audacity väljer Truncar Silencio

Spara och exportera resultat

När vi är klara med inspelningen kan vi spara den. Du måste vara försiktig här. Om vi ​​vill skapa en fil så att den bara kan öppnas senare med Audacity, måste vi komma åt filsökvägen och klicka på alternativet Spara projekt. Detta kan vara användbart om vi vill lägga mer tid på att redigera innan vi hämtar den slutliga filen.

Courage guardar proyecto como

Om vi ​​redan har den slutliga filen måste vi i det här fallet klicka på “Arkiv” och sedan på “Exportera”. Nu måste vi välja önskat filformat och dess kompatibilitet med de program vi ska använda. Vi kommer att kunna exportera filen till MP3, WAV och OGG-format och vi väljer platsen där vi vill spara filen.

Audacity exporterar ljudarkiv

Slutligen kommer ett fönster upp där vi kan redigera metadatafil … Här kan vi fylla i de fält som är intressanta för oss, till exempel “Artist”, “Album”, “Spårnummer”, “Årtal”, “Genre” etc. När du är klar klickar du på “OK” för att spara ändringarna och vi kommer att ha tillgång till en ljudfil inspelad med vår egen röst.

Mod metadata

Relaterade artiklar

Back to top button