Hur man sparar utrymme på Apple TV –

Hur man kontrollerar enhetens minne

Vanligtvis är kapaciteten hos en enhets interna minne vanligtvis en av de viktigaste punkterna som vi uppmärksammar. Men som vi sa i början får funktionerna i den här enheten oss ibland att glömma hur mycket minne vi valde vid den tiden. Du kanske inte ens märker denna information i god tid, men lyckligtvis kan du bekanta dig med den om du fortfarande sparar originalkartong enheten, eftersom dess kapacitet anges på etiketten nedan.

Bild via 9to5Mac

Tyvärr, på tvOS, till skillnad från iPhone eller iPad, där du säkert kan se det totala lagringsutrymmet och det upptagna utrymmet, vi har ingen panel i inställningarna där denna information ges … Därför skulle det inte finnas något a priori sätt att veta hur mycket kraft din Apple TV har, men oavsett vad det är, om den säger att det inte finns mycket kvar, bör du agera på samma sätt, oavsett om du har en. eller annan förmåga.

Appar och spel: vad som tar upp mest utrymme på Apple TV

Apple TV är inte en dator som kan lagra filer på samma sätt som datorer, surfplattor och smartphones, eftersom det handlar mer om att använda appar och spel. Därför, när du behöver optimera lagringsutrymmet på din enhet, bör du göra ett bra jobb med ämnet appar och spel. Och det kommer att hjälpa dig, oavsett om din Apple TV säger till dig att den redan är fylld med data, eller vanligtvis om du inte vill fram till den punkten.

Se hur du använder dina appar

Detta är universellt och kan hittas i nästan alla elektroniska enheter: vi använder inte allt vi har. Och om detta inte är ditt fall är du ett av få undantag. Vi installerar vanligtvis alla möjliga applikationer och spel på Mac, och ibland kan vi inte ens öppna dem, och vi har dem “ifall vi behöver det en dag.”

För det mesta, för Apple TV, laddar du ner appar från streamingplattformar (TV eller musik). Det breda utbudet av den här typen av tjänster gör att vi kan njuta av mycket innehåll, även om det är möjligt att du i ditt fall inte kommer att använda alla regelbundet, och det kan till och med visa sig att du i vissa fall inte ens prenumererar och därför kan du inte njuta av detta. , så ansökan kommer att överges.

matta på apple tv

Det finns faktiskt ett sätt att göra Apple TV tar automatiskt bort oanvända appar … Denna konfiguration kan vara mycket intressant, men också kompromissande om du av någon anledning inte använder en applikation på ett tag utan vill behålla den. För att aktivera eller avaktivera den här konfigurationen måste du följa denna väg:

 1. Öppna Apple TV-inställningar.
 2. Hitta och ange “Applikationer”.
 3. Väl här kan du se vad som visas i avsnittet Ta bort oanvända program, där du kan ange Nej eller Ja.
 4. Klicka på det här alternativet för att ändra värdet från “Nej” till “Ja” eller vice versa. Om inställt på “Ja” betyder det att applikationer automatiskt avinstalleras om de inte har använts på 30 dagar.

Det vanligaste sättet att avinstallera appar

Av de skäl som anges ovan rekommenderar vi dig ta bort de program som du inte använder eller vars användning är mindre frekvent och du kan klassificera den som valfri. För att fixa detta kan du följa två steg, det första är:

 1. Slå på Apple TV och stanna kvar på hemskärmen.
 2. Håll muspekaren över appen du vill avinstallera.
 3. Använd din handkontroll och tryck och håll ned appen i några sekunder tills den “vibrerar”.
 4. Tryck på play/paus-knappen.
 5. Välj nu alternativet “Ta bort”.

Det mest kompletta sättet att eliminera dem

När vi fortsätter att avinstallera applikationen tas de tyvärr inte bort helt, eftersom vissa filer som är associerade med den fortfarande finns i systemcachen för att bevara viss information om du någonsin skulle installera om applikationen. Om du vill ta bort dessa filer måste du följa dessa steg:

 1. Gå till Inställningar.
 2. Gå nu till huvudmenyn.
 3. Scrolla ner och i avsnittet Användning hittar du alternativet Hantera lagring som du måste klicka på.
 4. Välj appen du vill avinstallera och klicka på papperskorgen.

I inställningspanelen ovan är det bra att du kan se hur mycket utrymme tar applikationer upp och det kan också vara ett mycket användbart sätt att ta reda på vilken som tar upp mest plats på din Apple TV.

Är det möjligt att utöka lagringsutrymmet?

Det finns många sätt att utöka det interna minnet på datorer, till exempel stationära datorer, eftersom du i många fall direkt kan ersätta lagringsenheten med en större enhet, eller, i händelse av fel, koppla in en extern som kan användas för expansion. Även i dessa fall är det användbart att ansluta till servrar i molnet, men tyvärr är det så händer inte på Apple TV

Apple TV

Om du vill ha en enhet med mycket lagringsutrymme har du inget annat val än att göra det köpa en ny Apple TV som har mer lagringskapacitet än den du har för närvarande. Faktum är att tvOS inte bara saknar förmågan att styra externa enheter, utan har inte heller en port genom vilken dessa tillbehör kan anslutas.

Och när det gäller att byta lagringsenhet bör du veta att den här tjänsten inte finns i Apples officiella tekniska support, eller i någon auktoriserad. Det är osannolikt att hitta anläggningar från tredje part som föreslår denna förändring, eftersom det är osannolikt att hitta enskilda delar som kommer att göra det själva. Komplexiteten i denna process och den tillhörande förlusten av Apples garanti är de främsta anledningarna till att detta inte heller görs utanför företaget.

Relaterade artiklar

Back to top button