Hur man spårar internetanvändning i Windows 10 –

I det här fallet har Windows 10 några verktyg för att övervaka, kontrollera och begränsa dataanvändning, vilket vi kan göra utan att installera ytterligare verktyg, så att vi kan veta hur mycket data vi konsumerade och hur mycket som motsvarar varje applikation. På samma sätt kan vi hitta tredjepartsprogram utformade för detta ändamål.

Kontrollera internetdataanvändning i Windows

Om vi ​​vill spåra dataanvändningen för de olika applikationerna som vi använder på vår dator, kan vi se det i realtid eller under den senaste månaden genom aktivitetshanteraren eller från inställningsmenyn. Det kommer också att vara möjligt att sätta en datagräns för applikationer som förbrukar mest data.

Använd Aktivitetshanteraren för att se förbrukning i realtid

Om vi ​​vill kontrollera i realtid vilka Windows-applikationer som förbrukar mest data kan vi använda Task Manager. För att komma åt det här verktyget kan vi trycka på kortkommandot “Ctrl + Alt + Del” eller skriva “uppgiftshanteraren” i sökrutan på Start-menyn.

Administrador de tareas Röd

När vi har öppnat Aktivitetshanteraren klickar du på fliken Applikationshistorik. Därefter klickar vi på ikonen “Nätverk” för att sortera applikationerna som listas efter nätverksanvändning den senaste månaden. Här kommer vi att visas alla UWP-appar och andra appar från tredje part som vi har använt kommer inte att visas.

Styr dataförbrukning från inställningar

Om vi, förutom konsumtionen av data från Windows 10 UWP-appar, också vill se användningen av data för alla appar som vi har installerat på vår dator, kan vi göra det i avsnittet Inställningar. För att komma åt det måste vi trycka på kortkommandot “Windows + I”. I fönstret Inställningar klickar du på fliken Nätverk och Internet och fliken Status.

Estado de Red Användning av data

Därefter måste vi klicka på knappen “Dataanvändning”, som vi hittar under den internetuppkoppling vi har aktiverat. Detta kommer att ta upp ett nytt fönster där vi kan välja ett nätverk och en lista med applikationer visas, som visas i ordning efter mängden data de har. använt under de senaste 30 dagarna

Användningsuppgifter

Begränsa dataförbrukningen av alla program

På samma sätt, i avsnittet Datagräns, har vi en Specificera gräns-funktion som gör att vi kan ställa in datagränsen korrekt. Detta är ett sätt att ta reda på hur mycket data våra spel som vi använder på Internet använder, eller om vi förbrukar mycket data när vi surfar på Internet.

Establecer gränsen för data

Som vi kan se kommer detta att tillåta oss att ställa in datagränsen i MB eller GB. Du kan också välja om gränsen är evig, månadsvis eller engångsföreteelse. Dessutom är det möjligt att ställa in dagen i månaden för att ställa in den om vi behöver använda ett specifikt datum,

Programvara för dataövervakning från tredje part

Genom att använda tredjepartsapplikationer kommer vi att kunna se, kontrollera och spåra all data som konsumeras av de olika applikationerna vi använder på vår PC, vilket erbjuder mer detaljerad data och mer kontroll än Windows 10:s egna verktyg.

NetLimiter, optimerar internetanslutningstrafik

Detta är programvara med vilken vi kan spåra och övervaka internettrafik vår dator, vilket gör att vi kan sätta gränser för nedladdningshastigheter eller för applikationer så att vi kan optimera trafiken på vår internetuppkoppling så mycket som möjligt. Vi kan använda det gratis i 28 dagar genom att ladda ner testversionen från webbplatsen för denna länk. Om vi ​​vill använda den hela tiden måste vi köpa dess licens, som börjar på $ 19,95.

Dess gränssnitt är ganska rent och är uppdelat i två huvudsektioner. I den vänstra rutan visar den oss alla tillgängliga applikationer och tjänster. Från panelen till höger kan vi få mer detaljerad information om applikationerna, se historiken eller ställa in specifika regler för var och en av dem.

NetLimiter Interphase

Detta verktyg kommer att tillåta oss skapa vissa regler för våra utvalda applikationer. För att göra detta måste vi klicka på applikationen och den kommer att visa oss 7 ikoner som motsvarar prioritet, nedladdningsgräns, nedladdningsgräns, entry block, exit block, kvot och exit kvot. Om vi ​​klickar på någon av dem kan vi anpassa den. Om vi ​​till exempel klickar på “Uppladdningsgräns” kan vi ställa in ett maximalt uppladdningsbelopp.

NetLimiter Reglas

BitMeter OS, visar data från applikationer anslutna till Internet

Denna applikation kommer att ansvara för att visa all data från applikationer som ansluter till Internet på vår Windows-dator. Vi kan observera det både i realtid och vid olika tidsperioder, samt använda olika integrerade funktioner som vi kan anpassa för att anpassa dess arbete efter vad vi behöver. Denna programvara är öppen källkod, gratis och fungerar via vår webbläsare eller genom att ladda ner dess skrivbordsprogram. Om vi ​​vill använda och ladda ner den behöver vi bara komma åt dess sida härifrån.

Applikationen fungerar automatiskt vid anslutningsögonblicket, och från botten av den kan vi komma åt flikar som hjälper oss att konfigurera den. Alla är tillgängliga i avsnittet “Historik”. internet historia vår PC. Härifrån kan vi skapa en CSV-fil med all insamlad data och exportera den till vårt team.

Interfas bitmeter os

I avsnittet “Sammanfattning” ser vi förbrukningsdata vår anslutning idag är en dag, en månad eller ett år. I händelse av att vi vill samla in förbrukningsdata för en viss tid måste vi komma åt avsnittet “Begäran”.

Historisk bitmätare

NetworkUsageView, visar det totala antalet byte som skickats och tagits emot

Denna programvara kommer att ansvara för att visa alla data om nätverksanvändning varje timme, inklusive applikationsnamn, nätverksadapter och det totala antalet byte som skickas och tas emot av varje applikation. Det är ett portabelt och gratis program som vi kan ladda ner direkt från hennes Honest Sign-webbplats.

NetworkUsageView data enviados och recibidos

När vi väl har kört den kommer den att visa oss all information den får, organiserad efter kolumner, som vi kan anpassa genom att ändra deras storlek och ordningen de visas i. Vi ska kolla hur han erbjuder oss detaljerad uppdelning av alla installerade program som använder internet, som vi kan beställa från högsta till lägsta eller tvärtom. Dessutom visar den oss alla uppgifter i registret, såväl som mängden data som skickas och tas emot av varje ansökan.

Relaterade artiklar

Back to top button