Hur man spårar CPU-användning av en app i Windows –

Bland de applikationer som vi använder i vårt dagliga liv kan vi hitta några som använder minimala systemresurser och andra som är större och tyngre och kräver mer CPU för att köras. Det gör det viktigt att ha koll på vad den här typen av program är, för om vi använder alla samtidigt är chansen stor att vår dator så småningom blir lidande. För detta kan vi använda ett mycket användbart verktyg integrerat i Windows 10 som t.ex Prestandamonitor.

Prestandamonitor, detta fantastiska okända verktyg

Bland apparna som vi kan hitta som standard i Windows 10 är några helt okända för många användare. Ett av dessa verktyg finns i prestandaövervakaren, som gör att vi kan övervaka hela prestandan för varje del av vårt system.

Med den här applikationen kommer vi att kunna komma åt gränssnittet, där det kommer att visa oss mottagna systemprestandadata i realtid. Detta verktyg särskild uppmärksamhet ägnas åt CPU-användning under en tidsperiod. Den visar oss också andra hårdvarudetaljer som hårddisk, nätverk och RAM, såväl som systemresurser, inklusive ID:n och moduler.

Således kommer vi att kunna ta reda på det senaste inställda värdet, maximum, minimum och genomsnitt mellan dem. Senare kan vi exportera mottagna data i olika format för att få mer kontroll över den information som tillhandahålls. Från en enda konsol är det här verktyget ansvarigt för att övervaka prestandan för körande applikationer och hårdvara i realtid. Det låter oss också anpassa vilken data vi vill samla in i loggarna, definiera tröskelvärden för varningar och automatiska åtgärder och se tidigare resultatdata på olika sätt.

Även om denna applikation är okänd kan den hjälpa oss mycket. övervaka användningen av vår processor av applikationer … Därmed kan vi veta och kontrollera vilka program som är mer krävande på vår CPU. Helst om vi ser att vår dator går långsamt, och orsaken kan vara relaterad till ett program som kräver för mycket konsumtion. Därför kommer vi att använda en av prestandaövervakningsfunktionerna. Den här gången kommer vi att använda den för att använda parametern CPU time procent.

Hur stor är andelen CPU-tid och varför är det viktigt

När det kommer till information om hur mycket en applikation använder CPU, finns det en parameter i prestandamonitorn som kallas “procentandel av CPU-tid”. Denna funktion är ansvarig för att definiera hur mycket tid processorn ska lägga på att utföra en process inne i systemet. Så med denna information kommer resultaten vi får med Performance Monitor att vara mer betydande än värdet vi kan få med Task Manager. Varje tillagd räknare tas automatiskt bort varje gång vi stänger applikationen, så vi måste lägga till den igen när vi går vidare till att övervaka en ny process. Flera räknare kan läggas till, såväl som en räknare för flera processer.

Hur man använder Performance Monitor

Innan vi kan börja använda Windows 10 Performance Monitor måste vi se till att applikationen vi behöver övervaka körs. Om inte måste vi köra det så att programmet kan samla in all information om dess användning.

Nu när vi har sett till att applikationen vi vill ha körs öppnar vi Performance Monitor. Vi har två sätt att göra detta:

  • Använd sökrutan bredvid startmenyn och skriv prestandamonitor. Så snart den dyker upp väljer vi att den ska köras.
  • Genom kommandot “Kör”, som vi kör genom att trycka på “Windows + r”. Senare kommer vi att skriva “perfmon” och trycka på Enter.

Lägg till ny räknare

När vi öppnat fokuserar vi på den högra kolumnen och klickar på avsnittet Performance Monitor. Därefter kommer vi att se att en graf visas till höger. Nu högerklickar vi inuti grafen för att få upp en snabbmeny där vi måste välja alternativet “Lägg till räknare”.

Monitor de rendimiento comparegar contadores

Ett nytt fönster öppnas senare. I den högra kolumnen hittar vi avsnittet “Process” och klickar på det för att expandera. Vi kommer att se flera element som vi kan spåra, från vilka vi kommer att välja den som intresserar oss “% av CPU-tiden”.

Övervaka de rendimiento porcentaje de uso del processador

I den nedre kolumnen “Förekomst av det valda objektet” kommer den att fyllas med alla processer som körs för närvarande i vårt system, så vi måste välja den som vi behöver. Vi kan se, som i fallet med Chrome, att det finns flera processer igång, så om vi vill övervaka webbläsaren måste vi välja alla dess instanser. Senare trycker vi på knappen “Lägg till”.

Monitor de rendimiento processavtal

Visualisera resultat som en graf

Efter att ha lagt till räknaren återgår vi till prestandamonitorns huvudmeny. Under grafen kommer den att visa oss en kolumn som visar de olika processerna och grafen kommer att uppdateras med tillagd statistik. Det kommer att visa oss information som “Maximum”, “Minimum”, “Genomsnitt” och “Sista”.

Övervaka återkommande visualisering av grafik

Längst upp till höger i grafen har vi ett litet verktygsfält med olika åtgärder som måste utföras, representerade av ikoner. Håller du musen över varje ikon visas dess funktionalitet. På samma sätt kommer vi att ha olika kortkommandon för att komma åt dem. Till exempel kan vi ändra diagramtypen (Ctrl + G) till tre olika modeller: Linje, Stapeldiagram och Rapport. Den har också funktionen att välja (Ctrl + H), lägga till andra räknare (Ctrl + N), kopiera egenskaper (Ctrl + C), klistra in en lista med räknare (Ctrl + V) och frysa skärmen (Ctrl + F) .

Övervaka de rendimiento tipo de gráfico

Relaterade artiklar

Back to top button