Hur man sparar batteri på DualSense med dessa inställningar på PS5 –

DualSense batteri

Batteriet, som inkluderar DualSense, är mycket större än DualShock 4. För att vara exakt så finns det ett 1 560 mAh batteri i lådan, vilket är en ganska stor ökning jämfört med 1 000 mAh för DualShock 4. Hur som helst, Adaptive Triggers, Nytt vibrationssystem och den inbyggda mikrofonen ökar bara strömförbrukningen, så i slutändan kommer vi att fortsätta lida av de ögonblick då vårt batteri tar slut i det mest oväntade ögonblicket.

Så för att få några extra timmars användning lämnar vi dig några inställningar som du kan använda för att få DualSense att använda mindre ström än vanligt.

Hur man sparar batteri på DualSense

Det första du behöver göra är att gå till konfigurationssektionen där du kan konfigurera alternativen. För att göra detta, följ dessa steg:

  • Gå till Inställningar
  • Vänligen välj Tillbehörsalternativ
  • Gå till variant förvaltning

Sänk volymen på den inbyggda högtalaren

Styrenhetens inbyggda högtalare ger några ganska färgglada och slående effekter, men om du vanligtvis spelar med hörlurar är det okej att alltid vara avstängd som standard. Du kan minska intensiteten på ljudet för att minska förbrukningen, men om du inte ska använda det eller inte kommer att uppmärksamma det (förutom att spela i Astro-lekrummet eller något annat Kojima-spel), skulle det vara bättre att vända den avstängd permanent.

Gillar du inte atmosfären? Stäng av

Att inaktivera ett nytt vibrationssystem är nästan ett brott, men sanningen är att vibrationssystem förbrukar mycket ström från gamepads. Om du inaktiverar den ökar förbrukningen avsevärt på ditt batteri, så att du får några extra minuters batteritid.

Justerar intensitetsnivån för triggers

Som vi sa kommer de nya triggarna också att vara en källa till batteriladdning eftersom växlarna och motorerna som styr triggertrycket alltid kommer att vara aktiva för att ändra trycknivåerna. Genom att inaktivera dem kommer du att förlora de flesta av PS5:s kapacitet, men också få autonomi. Du kan dock välja tre intensiteter innan du stänger av dem helt.

Släck de där lamporna!

Sedan DualShock 4 har Sony velat få fram ljus och färg i sina kontroller, och som tur är har man med DualSense dragit ner på antalet lysdioder som väckte så mycket uppmärksamhet i den tidigare kontrollen. Den här gången har vi en liten lysdiod som lyser när kontrollen är på, och några sidoränder som omger pekplattan, och även om de inte går att stänga av helt kan vi justera deras intensitet i tre värden.

Om den är ansluten via USB, fungerar den via USB

Ett annat intressant alternativ som du kan aktivera är det som bestämmer driftsättet när vi ansluter DualSense via kabel. Som standard, om vi ansluter handkontrollen till PS5 via kabel, kommer kontrollern att fortsätta att fungera via Bluetooth. Vi kan ändra detta för att spara laddningstid, så välj Använd USB-kabel för att automatiskt stänga av Bluetooth när du är ansluten via kabel.

Vad händer om jag inte behöver en mikrofon?

En annan funktion som visas i standardfjärrkontrollen är standardmikrofonen. Detta är något som irriterar många användare, som om de glömmer att de omedvetet kan prata via röstchatt i spel.

Följ dessa steg för att få fjärrkontrollen att stänga av mikrofonen som standard när konsolen är påslagen:

  • Gå till Inställningar
  • Ljud
  • Mikrofon
  • Välj Tyst under Mikrofonanslutningsstatus.

Om du följer dessa tips kan du öka laddningen på ditt DualSense-batteri, vilket gör att det förbrukar mindre ström, så att du inte behöver koppla det för ofta till själva konsolen eller till ett externt batteri.

Relaterade artiklar

Back to top button