Hur man söker på Google som om vi var i ett annat land –

Hur man ändrar Google-resultat till ett annat land

Google erbjuder resultat baserat på vår plats … Detta kan vara användbart i de flesta fall. Om vi ​​till exempel tittar på vad klockan är, visas sidor som visar information om var vi är. Precis som om vi tittar på sportresultat så dyker Spaniens resultat upp.

Det kan dock hända att det vid ett visst tillfälle blir intressant för oss att söka igenom något Google-domän i ett annat land … Till exempel google.pt eller google.fr, respektive från Portugal och Frankrike. Men om vi är medvetna om detta, så fort vi anger en sökterm, kommer den automatiskt att visa oss de spanska sidorna, som om vi gick in i .es-versionen.

Vi kan ändra detta som vi kommer att se. Detta är en enkel process och på så sätt kan vi logga in på en annan domän som motsvarar ett annat land och visa oss resultaten från det landet.

Det första vi behöver göra är att logga in på Google från vår mobiltelefon eller dator. Väl där måste du gå till det nedre högra hörnet där inställningar visas. Sedan går vi in sökmöjligheter

Olika alternativ kommer att visas i sökinställningarna som vi kan ändra. Vi kan tilldela värden till antalet visade resultat, autoslutförande, etc. Om vi ​​går ner ser vi Regionkonfiguration

Här behöver du bara välja den region som är intressant för oss. Klickar Visa mer och alla tillgängliga kommer att visas. Från och med nu, när vi har sparat konfigurationen, kommer de att visa oss resultaten riktade till den platsen.

När vi söker på Google kommer alltså olika resultat att visas. Till exempel händelser som händer i det landet, specifika landssidor etc. Jag undrar om vi behöver besöka webbplatser från ett specifikt land.

Hur man ändrar vår plats på Internet

Vi har sett hur du kan ändra din Google-sökning så att vi visas som om vi är i ett annat land. Nu ska vi förklara vad vi kan göra för att ändra vår onlineplats för mer än bara denna populära sökmotor. Vi har olika alternativ.

VPN

Utan tvekan är ett av de mest använda verktygen för platsändring när du surfar på Internet Virtuella privata nätverk … De tillåter oss att dölja vår riktiga IP-adress och ändra den som om vi fysiskt befann oss någon annanstans. Därför kan vi komma åt geografiskt begränsat innehåll eller använda vissa tjänster som om vi befann oss i ett annat land.

Vi kan använda tjänster som Surfshark eller NordVPN. De är tillgängliga för både datorer och mobila enheter. Vi kan använda vilken som helst av de servrar de har och därmed kunna ansluta till nätverket som om vi vore i ett annat land.

Förutom att kunna logga in på Google som om vi befann oss i ett annat land, kommer VPN också att förbättra säkerheten. Låt oss säga att vi ansluter till allmänt wifi … Detta kan utgöra ett hot mot vår säkerhet eftersom vi egentligen inte vet vem som ligger bakom.

Tack vare användningen av VPN kan vi kryptera anslutningen. Informationen sprids som om den vore i en tunnel och är inte tillgänglig för potentiella inkräktare som kan komma åt. Detta är alltså ytterligare ett tillägg för att förbättra vår onlinesäkerhet.

förtrogen

Vi kan uppnå något liknande med proxyservrar … Precis som VPN kommer de också att ändra vår verkliga plats och tillåta oss att surfa på nätet som om vi var fysiskt någon annanstans.

Både gratis och betalda alternativ är tillgängliga för oss. I grund och botten går vi igenom en mellanhand mellan vår enhet och målservern. Vår riktiga IP-adress visas alltså inte i anslutningen.

Kort sagt, genom att följa dessa steg vi nämnde kan vi göra en Google-sökning som om vi var med annat land … Som vi kan se är dessa enkla processer och vi kan direkt konfigurera sökmotorn på vår enhet och även använda en VPN eller proxy.

Relaterade artiklar

Back to top button