Hur man skriver ut en testsida i Windows 10 –

För att kunna skriva ut en testsida har Windows 10 sin egen inbyggda funktionalitet som standard. Likaså har vi tredjepartsappar utvecklade för detta ändamål. Därför ska vi idag se hur vi kan skriva ut en testsida och kontrollera om vår skrivare fungerar som den ska.

Skriv ut en testsida från Windows 10

Genom att skriva ut en testsida kommer vi att kunna ta emot information på vår PC där skrivaren är installerad. Vi kommer även att kunna kontrollera utskriftskvaliteten och skärpan som patronerna skrivs ut med. Så vi kan upptäck eventuella misstag innan du gör en viktig utskrift … Innan vi börjar måste vi se till att skrivaren är påslagen, korrekt ansluten till vår dator och att den har sidor att skriva ut.

För att utföra en testutskrift från Windows måste vi komma åt avsnittet Enheter och skrivare. För att göra detta måste vi ange “Kontrollpanelen”, för vilken vi måste skriva hans namn i Windows-sökrutan och välja det. Väl inne, gå till avsnittet “Enheter och skrivare”.

Visa enheter och skrivare

På den här nya sidan hittar vi vår skrivare och högerklickar på den för att få upp en liten snabbmeny där vi måste välja ” Skrivaregenskaper “. Det är viktigt att vi inte blandar ihop avsnittet Skrivaregenskaper med avsnittet Egenskaper. För om vi väljer det senare fallet kommer vi inte att kunna se knappen för att skriva ut testsidan.

Skrivaregenskaper

Efter att vi klickat på “Skrivaregenskaper” visas en ny skärm. Nedan finner vi ” Skriv ut testsida “-knappen. Klicka på den för att Windows ska ta hand om lämplig provutskrift. Vi kan också klicka på avsnittet Inställningar där vi kan justera orienteringen (horisontell eller vertikal) och pappersstorlek (A4, A5, A3, Letter, Executive, Estate , Legal, Tabloid, B4 och B5.

Skriv ut testsida

Så snart vi klickar på knappen “Skriv ut testsida” kommer processen att börja. Vi kommer att se en Windows-bild som har tre primära skrivarfärger och inkluderar svart text. När en vanlig sida skrivs ut med samma marginaler får vi alltså ett visuellt exempel på hur våra sidor kommer ut med de patroner som finns i skrivaren, och kontrollera om utskriftskvaliteten är tillräcklig.

Program för att skriva ut en testsida

Om vi ​​inte vill använda alternativet för utskrift av testsidor som inkluderar Windows 10, har vi även appar från tredje part som hjälper oss med det.

Skriv ut.testsidan.Ok

Denna applikation gör det möjligt för oss att kalibrera patronerna i vår nya skrivare, vilket gör att vi kan välja lämpliga utskrifter för att säkerställa framgångsrik produktion. Denna programvara har ett lättanvänt gränssnitt så att alla typer av användare kan använda det. Dess huvudsakliga egenskap är att den kan lätt att upptäcka alla problem och identifiera toner- eller bläckpatroner som kan visa sig vara defekta.

Print.Test.Page.Ok interfas

Även om de inbyggda testsidorna borde vara tillräckliga för att säkerställa att vår skrivare fungerar inom de önskade parametrarna, kan vi det anpassa några exempelsidor efter eget tycke. På så sätt kan vi redigera textsträngen genom att helt enkelt ersätta standardorden med våra egna. Det är också möjligt att skapa en testsida med en anpassad gradient som vi väljer, vilket kan vara intressant om vi tror att färgpatronen kan vara defekt. Du behöver bara ange start- och slutfärgerna för att kunna utforska färgväljaren tills du hittar den exakta typen vi vill ha.

Print.Test.Page.Ok Configurator

Print.Test.Page.Ok är helt gratis och portabel, så det kräver ingen installation på vår PC. Vi kan ladda ner det direkt från deras webbplats för Honest Sign.

Testsida för skrivaren

Vi hittar sedan en webbapplikation som gör att vi kan göra en provutskrift av vår skrivare direkt från webbläsaren. Dina utskriftsalternativ är långt ifrån Print.Test.Page.Ok, men det kan vara användbart för användare som inte vill komplicera sina liv och köra ett test utan att ladda ner något.

Testsida för skrivare på Internet

Det finns två utskriftsalternativ på den här webbplatsen som “Skriv ut färgtestsida” som vi måste använda för att göra färgtest Skriva ut. Och “Skriv ut en svartvit testsida”, som vi kommer att använda om vi skulle behöva svartvitt testsida. Innan du gör något test måste du se till att skrivaren är påslagen och ansluten till vår dator. Så fort vi klickar på den kommer en förhandsvisning av innehållet i testbladet att dyka upp. Genom att klicka på den kommer vi till utskriftsmenyn, där vi kan välja design, papperstyp, sidor etc. Allt du behöver göra är att klicka på “Skriv ut”-knappen för att starta testet.

Skrivarens testsida impresión de prueba blanco y negro

Om vi ​​vill använda appen Printer Test Page för att skapa en testsida för vår skrivare kan vi använda den gratis genom att klicka på den här länken.

Skriv ut testsida

Den här gången pratar vi om en webbapplikation som vi startar direkt från webbläsaren. Därför finns det inget behov av att ladda ner några filer eller utföra någon installation på vår PC. Användningen är extremt enkel. Detta beror på att dess utskriftsmöjligheter är ganska begränsade, så det tillåter oss inte att köra vissa tester förutom de klassiska och grundläggande.

Skriv ut en testsida på Internet

När vi går in på hans hemsida hittar vi tre knappar med typer av provtryck vad vi kan åstadkomma. Om vi ​​klickar på “Svartvitt test” kör vi testet direkt i svartvitt. Om vi ​​klickar på knappen Testsidafärg kommer testsidan att färgas. Slutligen har den ett CMYK-testsida-läge, speciellt lämpligt för att utföra diagnostiska tester på en HP-skrivare.

Skriv ut en testsida imprimir página blanco y negro

Om vi ​​vill göra en testsida av vår skrivare med en gratis utskrift av en testsida behöver vi bara komma åt dess webbplats genom att klicka här.

Relaterade artiklar

Back to top button