Hur man skriver ut dokument på Mac –

Anslut din Mac till en skrivare

Det första steget, och även något viktigt för att kunna skriva ut vilken typ av dokument som helst, är att ansluta till en skrivare. För att göra detta måste du lägga till din egen eller den som du ska använda vid den tidpunkten till listan över skrivare. För att göra detta måste du klicka på “Systeminställningar” och “Skrivare och skannrar”.

Vanligtvis kommer din Mac att använda när du lägger till en skrivare AirPrint för att ansluta till den, annars laddar den automatiskt ned skrivarprogramvaran, vanligen kallad drivrutiner. När du installerar skrivarprogramvaran, gör det endast och uteslutande när din Mac begär det, annars gör det inte.

Det finns många sätt att lägga till skrivare på din Mac, det kan du göra via USB, det vill säga genom att direkt ansluta skrivaren via en USB-kabel till din Mac. Ett annat alternativ är att ansluta din skrivare till din Mac via Wi-Fi. På så sätt kan du skriva ut dokument utan att fysiskt ansluta din Mac till skrivaren och utan att behöva vara i samma rum som skrivaren. Du kan också lägga till en nätverksskrivare med dess IP-adress, i vilket fall skrivaren måste vara kompatibel med något av följande utskriftsprotokoll: AirPrint, HP Jetdirect (Socket), Line Printer Daemon (LPD) eller Internet Printing Protocol (IPP) . … Slutligen kan du ansluta din skrivare till din Mac via Bluetooth.

När du har ställt in och lagt till din skrivare på din Mac kan du skriva ut vilken typ av dokument som helst. Därefter kommer vi att visa dig hur du kan göra detta med Word-filer, PDF-filer, sidor eller till och med foton.

Skriv ut PDF-fil från förhandsgranskning

Alla PDF-filer du har kan förhandsgranskas på macOS. Om du har ett annat program som kan öppna PDF-filer, och du har satt det som standardprogram för att öppna dessa typer av filer, måste du klicka på filen du vill skriva ut, högerklicka, välja Öppna med och välja Förhandsgranska. …

När du har öppnat filen med förhandsgranskningen, för att skriva ut den, behöver du bara klicka på filen i den övre raden och scrolla ner till det sista alternativet i menyn märkt “Skriv ut”. När du har gjort det behöver du bara ändra utskriftsinställningarna efter eget tycke och klicka på “Skriv ut”.

Steg för att skriva ut ett dokument från Pages

Om textdokumentet du utvecklade skrevs med Apples egen Pages-app, och det är i detta format för att skriva ut dokumentet, är stegen mycket enkla.

Öppna först ditt dokument i Pages. Med dina dokumentsidor öppna klickar du på Arkiv i toppmenyn och bläddrar sedan till det sista alternativet på menyn som säger Skriv ut. För nu behöver du bara ställa in de utskriftsalternativ du vill ha och trycka på utskriftsknappen.

På så sätt kan du skriva ut dokument med Word

Precis som du kan skriva ut dokument med Pages, kan du göra detsamma med Word-dokument. Faktum är att processen är exakt densamma. Öppna dokumentet du vill skriva ut med Microsoft Word. Gå sedan till topppanelen och klicka på “Arkiv”. Rulla ned i rullgardinsmenyn och klicka på Skriv ut. Slutligen behöver du bara välja önskade utskriftsalternativ och klicka på knappen “Skriv ut”.

Ta foton på en skrivare

Processen för att skriva ut bilder från din Mac är densamma som att skriva ut en PDF-fil. Detta beror på att standardappen som macOS använder för att öppna bilder är förhandsgranskning och därför kommer processen att vara densamma.

Först måste du öppna bilden med en förhandsgranskning. När den är öppen, gå till topppanelen, klicka på Arkiv, rulla ner i rullgardinsmenyn och klicka på Skriv ut. Välj slutligen de alternativ du vill skriva ut och klicka på Skriv ut.

Möjliga utskriftsfel

Det är möjligt att fel kan uppstå om du vill skriva ut ett dokument eller foto. Innan du börjar skriva ut måste du alltså bekanta dig med några mycket viktiga punkter. Det första vi rekommenderar att du kontrollerar är papper och bläck, för detta behöver du gå till skrivaren och se till att du har tillräckligt med papper för att skriva ut det dokument du vill ha och att bläcknivån i skrivaren också är tillräcklig.

En annan punkt du bör kontrollera är anslutningen till din skrivare. Som vi nämnde i början av det här inlägget finns det flera alternativ för att ansluta din Mac till din skrivare, så se till att anslutningsläget du väljer är korrekt konfigurerat och att det finns en anslutning mellan båda enheterna.

Slutligen, när du skriver ut ditt dokument, kontrollera noggrant utskriftsinställningarna för att säkerställa att resultatet är precis det du letar efter.

Relaterade artiklar

Back to top button