Hur man skapar och redigerar ifyllbara PDF-formulär –

I vissa situationer kan vi vara intresserade av att skapa och redigera ifyllbara PDF-formulär. Till exempel för att kunna fylla i dem direkt från en PC, skicka dem via e-post eller ladda upp dem till en server via en webbsida, speciellt i byråkratiska frågor. Därför ska vi idag se hur vi kan göra detta arbete med hjälp av olika verktyg.

Blankettfyllning – det digitala alternativet till papper

Ett PDF-formulär är en fil som innehåller olika områden där användaren kan fylla i den information som krävs och konvertera den till en digital version av det klassiska ifyllbara pappersdokumentet. Dessa filer är säkra eftersom de stöder krypteringssystem och digitala signaturer. Generellt sett är blanketter ett väsentligt inslag i arbetslivet, vilket gör att vi kan reglera processer och sammanställa sammanfattningar av vilken ledning som helst. I många fall används de helt enkelt för att förbereda order, fakturor och uppskattningar. I andra fall kan de användas för att utföra rutiner med Administrationen, alltid från ett PDF-dokument.

När vi har skapat eller konverterat ett befintligt dokument till ett PDF-formulär kommer det att vara möjligt att lägga till olika fält för att kunna konvertera det till ett interaktivt formulär som kan fyllas i direkt från en dator och skickas över Internet. På så sätt behöver vi inte skriva ut formuläret, fylla i det och sedan skanna det så att vi kan skicka in det. Därmed ställs vi inför en mycket bekvämare process än den traditionella på papper, och som varje dag är viktigare i arbets- och administrationsvärlden på Internet.

Hur man skapar och fyller i PDF-formulär

För att skapa och fylla i formulär kan vi använda nästan alla program som sedan kan konvertera dem till PDF. Så idag ska vi se hur man arbetar med en ordbehandlare och kalkylblad som Word och Excel, samt ett onlineverktyg som heter Soda PDF.

Använd Microsoft Word för att fylla i formulär

Det är utan tvekan den mest populära ordbehandlaren på marknaden då den har alla möjliga funktioner som går utöver att bara skriva text. Av denna anledning har den också möjlighet att fylla i PDF-formulär.

För att göra detta måste vi klicka på fliken “Arkiv”, välj “Ny” och välj en mall som motsvarar typen av formulär vi behöver. På samma sätt kommer det att vara möjligt att skapa ett “Blank Document” från vilket vi självständigt kan utveckla en mall som vi behöver när som helst.

Ordformer

Nu måste vi klicka på fliken Programmerare högst upp. Om det inte läggs till måste vi ange “Filer”, sedan “Mer” och “Alternativ”. Ett nytt fönster öppnas där vi kan välja ” Anpassa band “. Vi letar efter fältet “Programmerare” och lägger till det på huvudflikarna.

Word add utvecklarfliken

Efter att ha gått till fliken Programmerare måste vi klicka på Design Mode. Härifrån kan vi lägga till alla kontroller som vi behöver fylla i i vårt formulär, att kunna lägga till eller ändra olika innehållskontroller som vi tycker är lämpliga.

Ordprogrammerare och designläge

När vi är klara måste vi klicka på Start-fliken och på höger sida klicka på knappen Välj. Senare återgår vi till fliken “Programmerare” och klickar vidare Limit Edition-knapp … Detta kommer att leda till uppkomsten av en sidomeny, där vi måste kontrollera “Begränsning av redigering”, och inuti leta efter alternativet “Fyll i formulär”. I avsnittet “Börja ansöka” ska “Ja, tillämpa skydd” visas.

Begränsad redigering av ordformulär

Det återstår bara att spara dokumentet. För att göra detta, klicka på “Arkiv” och “Spara som”. Här väljer vi som PDF-filtyp , namnge, välj önskad sökväg och klicka slutligen på “Spara”. Därför kommer vårt PDF-formulär att skapas med hjälp av Microsoft Word.

Word spara formulär som PDF

Excel, Microsoft-kalkylblad skapar också formulär

Vi står inför det mest använda kalkylbladet i världen, som är en del av Microsoft Office-paketet som du kan utföra alla slags matematiska beräkningar med. På samma sätt erbjuder detta kraftfulla verktyg oss också möjligheten att skapa interaktiva formulär, som vi kommer att se nedan.

För att göra detta öppnar vi ett nytt kalkylblad i Excel eller lägger till ett nytt fördefinierat formulär och väljer fliken Utvecklare. Om den inte är aktiverad klickar du på fliken Arkiv och sedan på Mer och Alternativ. Ett nytt fönster öppnas där vi väljer ” Anpassa band “. Klicka på “Huvudflikar”, leta efter “Programmerare” och “lägg till” den.

Excel Customize Ribbon Add Planner

Klicka sedan på fliken Programmerare och sedan på knappen Infoga. Härifrån kan vi lägga till allt Formkontroll vad vi behöver som kryssruteknappar, valknappar, etiketter, lista etc. På fliken Infoga kan vi också hitta ActiveX-kontroller. Här kan vi lägga till bilder, textrutor, kombinationsruta, växlingsknapp och mer.

Excel-formulärkontroller och ActiveX-kontroller

Efter att vi har skapat vårt formulär måste vi skydda arket … För att göra detta kommer vi att klicka på fliken Bläddra och sedan klicka på knappen Skydda ark. Detta kommer att göra att ett nytt fönster visas där vi måste lägg till lösenord … Om vi ​​någon gång behöver redigera formuläret klickar du igen på “Bläddra” och sedan på “Ta bort skydd från arket”, medan du måste ange lösenordet som vi angav när vi skyddade det.

Excel-granskning och skyddsark

När det är klart kan vi spara vårt formulär som en PDF-fil. För att göra detta klickar du på fliken Filer och sedan på Spara som. Välj önskad plats för att spara filen, ange ett namn och ändra filtyp till PDF.

Spara Excel-formuläret som PDF

Fyll i onlineformulär med Soda PDF

Det är ett komplett verktyg som gör att vi kan arbeta med PDF-dokument online eller offline med dess skrivbordsversion. Den här appen har sin egen formulärtillverkare med vilken du kan konvertera PDF-dokument till formulär som du behöver fylla i med några enkla steg, även om du måste betala för att ladda ner dokumentet. För att komma åt den kan vi klicka på den här länken.

För att göra detta behöver du bara välja en fil och ladda upp den eller dra och släppa filen i lämpligt fält. Alternativt kan du klicka på knappen Välj fil och ladda upp ditt dokument från en molnlagring som Dropbox eller Google Drive.

Soda PDF Online lägga till fil

Efter att ha laddat upp dokumentet kommer ett nytt fönster upp där vi kan fylla i PDF-filen online med de grundläggande funktionerna som vi behöver. ” Blanketter Fliken öppnas direkt för oss. Härifrån kan vi bland annat fylla i textrutor, kryssrutor, lägga till formulärfält, välja svar med hjälp av valknappar. Alla alternativ är markerade som objekt i verktygsfältet.

Soda PDF online-formulärverktyg

När vi har fyllt i PDF-formuläret med alla tillagda element kan vi ladda ner det genom att klicka på nedladdningsikonen. Här kommer vi att behöva betala en engångsbetalning på € 4,90 eller ladda ner obegränsade filer för € 2,99 per månad med årlig fakturering.

Online Soda PDF Spara formulär

Relaterade artiklar

Back to top button