Hur man skapar och konfigurerar dynamisk DNS DDNS med DYN och Access Home –

Om du inte vet kräver en extra Internetanslutningsräkning att ha en fast offentlig IP-adress. Vanligtvis behöver inte en hemanvändare en statisk IP-adress, den används mer av företag. Men i vissa speciella fall kan vi behöva ansluta från Internet till vårt hem, eftersom vi har någon sorts server. Då kan Dynamic DNS (DDNS) med DYN vara lösningen på våra problem.

Vad är DDNS eller dynamisk DNS

Förkortningen DDNS kommer från engelska Dynamiskt domännamnssystem , eller översatt till spanska, Dynamiskt domännamnssystem … Dess huvudsakliga funktion är att det hjälper till att vidarebefordra de offentliga IP-adresserna för vårt hemnätverk till en specifik domän som vi kan konfigurera.

Som vi nämnde tidigare är det väldigt vanligt att våra hem använder dynamiska publika IP-adresser som ändras då och då. Fördelen med att använda dynamisk DNS är att vi kan komma åt vår PC, FTP-server, VPN-server, spelserver och webbserver hemifrån, med en lätt att komma ihåg domän. Därmed kan vi undvika att komma ihåg ett stort antal offentliga IP-adresser, som dessutom ändras från tid till annan. I denna mening, kom ihåg att dynamiska IP-adresser kan ändras flera gånger i månaden. Det bör också noteras att det vanligtvis är lättare att memorera ord än att memorera slumpmässiga siffror. Dessutom, om vi har en dynamisk IP och den ändras, händer ingenting, i så fall kommer den automatiskt att omsynkroniseras med värden i DYN, och vi kommer inte att ha några problem. Det enda villkoret för detta är att konfigurera routern korrekt.

En lösning av denna typ skulle vara att kontraktera för dynamisk DNS med DYN. För att använda den här tjänsten är det första vi behöver göra att skapa ett konto för denna DDNS-tjänst och sedan skapa ett gratis värdnamn. … Från och med nu, genom att konfigurera den på routern, kan vi alltid ta reda på den offentliga IP-adressen. På så sätt, även om vi inte vet vad vår nuvarande offentliga IP är, kommer vår dynamiska DNS-tjänst att ta hand om att uppdatera den offentliga IP:n så fort den ändras.

Är det lönsamt att anlita en dynamisk DNS-betaltjänst som DYN?

Om du behöver en pålitlig och effektiv lösning så att du alltid kan komma åt dina servrar har du två alternativ:

 • Få en statisk offentlig IP-adress från din ISP eller ISP.
 • Betala för att använda dynamisk DNS-tjänst.

När det gäller uthyrning av en offentlig IP-adress erbjuder vår internetleverantör en extra avgift på 10 € till 15 € per månad på interneträkningen. Under året resulterar detta i kostnader som sträcker sig från 120 till 180 euro, beroende på vår internetleverantör.

Då kommer vi att ha möjlighet att använda gratis eller betald dynamisk DNS. Fördelen med gratisversionen är att den är kostnadsfri, och nackdelen är att den har vissa begränsningar. Bland de vanligaste:

 1. Begränsning av antalet värdnamn (DNS-domäner som ska skapas).
 2. När ett värdnamn löper ut, om du inte använder det på en månad eller uppdaterar då och då, kommer detta värdnamn att avaktiveras automatiskt.

Således, med freebies, bör du vara medveten om att de inte går ut. Å andra sidan har vi dynamisk DNS med DYN för $ 55 och vi kommer inte att oroa oss för att den löper ut. I denna mening bör det också noteras att detta representerar en besparing på cirka 50 % eller mer jämfört med att hyra en statisk IP-adress från en operatör.

Hur man skapar ett konto hos DYN

Om vi ​​vill använda dynamisk DNS med DYN är det första vi behöver göra att registrera oss hos dess officiella webbplats … I denna mening bör det noteras att Oracle har ägt denna tjänst sedan 2016. Detta är en skärmdump av DYNs webbplats:

Det första vi ska göra är att klicka på Prova knappen Dynamics DNS … Om du klickar på knappen Köp Dynamics DNS kommer du att kunna kontrollera priserna. Låt mig påminna dig om att årspriset är 55 euro, du kan prova tjänsten i en vecka gratis, men du måste ange dina uppgifter och kreditkort.

Låt oss sedan börja skapa ett konto:

Här måste vi fylla i:

 • Användarnamn : som kommer att vara vårt användarnamn.
 • Lösenord och Bekräfta lösenord : ställ in vårt lösenord.
 • E-posta och bekräfta e-post : e-postadressen där verifieringskoden kommer ifrån.

Därefter löser vi CAPTCHA, accepterar Oracles villkor och klickar registrering … En liknande skärm visas då som ber oss att ange en verifieringskod.

Nästa steg vi tar är att gå till e-postmeddelandet vi gav för att skapa en dynamisk DNS med DYN.

Nästa steg vi ska ta är att ange detta lösenord och klicka bekräfta knapp. Var medveten om att vi förr eller senare måste fylla i vår personliga information och tillhandahålla ett kreditkort för att kunna dra nytta av den 7-dagars provperioden.

Skapa dynamiskt DNS-värdnamn

När vi har loggat in på vårt DYN-konto kommer en skärm som denna att visas:

Om den här skärmen inte visas kan du hitta den i Tjänster , Serviceöversikt … Nu är det dags att skapa den värd som vi kommer att klicka på Lägg till värdnamn … Sedan visas följande alternativ för att konfigurera värden:

Det första vi ska göra är att välja namnet på vår värd och sedan till höger välja det slut som vi gillar bäst. I den andra väljer vi Värd med IP-adress och klicka på den röda rutan för att tilldela vår nuvarande IP.

När detta är gjort sparar vi ändringarna och vi behöver bara konfigurera värdnamnet i routern.

DYN-värdnamnskonfiguration på routern

Här måste vi börja med att ange konfigurationen av vår router över Internet. Vi gör detta i vår webbläsare genom att ange gatewayen följt av ditt användarnamn och lösenord. Om vi ​​vill ställa in dynamisk DNS med DYN måste vi hitta rätt avsnitt. Det hänvisas vanligtvis till med ett av dessa eller liknande namn:

Den här gången kommer vi att använda AVM FRITZ! Box 7530. Vi ska gå till Internet , Tillåta åtkomst och sedan går vi vidare till DynDNS

Därefter börjar vi med att aktivera Använd DynDNS paragraf.

Sedan måste du anpassa dessa avsnitt:

 • DynDNS-leverantör : sök efter och välj dyndns.org. När du registrerar ett nytt domännamn kommer du att se hur det leder dig till DYNs webbplats, och om du anger ditt användarnamn och lösenord kommer du att kunna komma åt ditt konto.
 • Domän namn: Namnet på värdnamnet vi skapade, i det här fallet redeszonepruebas.dyndns-pics.com.
 • Användarnamn : vi lägger inloggningen på vårt konto DYN.
 • Lösenord : vi skriver lösenordet för vårt DYN-konto.

Tryck på i slutet Tillämpa Detta avslutar skapandet av en dynamisk DNS med DYN. Från och med nu kommer du att kunna logga in på din dator var som helst genom att placera den angivna HOST som om det vore en IP-adress.

Relaterade artiklar

Back to top button