Hur man skapar en appmeny på iPhone –

Omöjligt att göra initialt

A priori är det omöjligt att ha en meny med alla applikationer på iPhone, eftersom det kan göras på en Android-enhet. Apple integrerar inte den här funktionen inbyggt, även om den har ett appbibliotek som ett alternativ, även om det inte är en låda med alla appar du har installerat på egen hand. När man utvecklade ett operativsystem gav lådan med alla applikationer aldrig en tanke på hur man kan tänka. Självklart pratar vi om en inbyggd funktion, men med en jailbreak kan denna funktion implementeras, även om detta uppenbarligen inte rekommenderas eftersom det kan äventyra enhetens säkerhet.

Närvaron av denna funktion på iPhone låter dig ha full tillgång till alla applikationer installerade på iPhone. På så sätt kommer du inte att glömma någon av dem som har fastnat i den förlorade mappen. Det är därför, även om Apple inte integrerar det, det finns andra alternativ för att komma åt några av apparna, och de är inte jailbreakable. Vi kommer att prata om dem nedan.

Genvägar för att öppna appen

Även om detta fungerar annorlunda, kan du alltid använda genvägar som fungerar som programgenvägar. På så sätt, om du har en app som du använder väldigt ofta, behöver du inte hela tiden söka efter den på alla appsidor på din iPhone. Genvägar med ett enkelt Siri-kommando kan snabbt öppnas, vilket sparar mycket tid på att uttala ditt fullständiga namn om det skulle vara riktigt svårt.

För att ställa in det behöver du bara gå till appen Genvägar och följa dessa steg:

  • Klicka på Lägg till åtgärd och välj Välj meny i gruppen Skript.
  • Ange namnen på alla applikationer du vill ha med i menyn i ordning.
  • Efter att du har skrivit in namnen på alla applikationer kan du lägga till ytterligare en åtgärd genom att välja det första möjliga alternativet, “öppna applikation”.
  • I den ordning som du skrev in namnen väljer du de program du vill öppna.

När du startar den kommer menyn att visa alla applikationer som du kan starta. Klicka på namnen och välj det du vill öppna. Som vi noterade tidigare kan detta göras mycket enkelt genom Siri.

Widgets som låter dig gruppera appar

Med intåget av större integration av widgets med iPhones hemskärmar finns det också alternativ till en mer effektiv appmeny. En sådan applikation är till exempel Widgetsmith, som låter dig anpassa din hemskärm samt skapa en helt personlig widget. Som standard är widgets konservativa, utan något sätt att anpassa dem, men med dessa appar kan detta göras utan att hacka.

Samtidigt finns det mycket större möjligheter att produktivt anpassa iPhone till en ny nivå. Detta är något som tyvärr kräver tredjepartsutvecklare och som inte uppnås naturligt och inte på det sätt du skulle vilja.

Relaterade artiklar

Back to top button