hur man skapar den i Windows –

Till exempel, som de flesta av er redan vet från första hand, vid det här laget de flesta mobiltelefoner vi har kvalitetskameror. För bara några år sedan var detta nästan otänkbart och situationen fortsätter att förbättras. På samma sätt kan vi köpa fristående kameror till överkomliga priser för de flesta och det får anses nästan professionellt.

Samma sak är det med de program som vi har nu. I synnerhet menar vi programvara som hjälper oss att redigera och förbättra de fotografier vi tar. Och det är inte allt, men vi hittar applikationer för att transformera, förbättra eller lägga till digitala effekter till dessa filer. Men i det här fallet kommer vi att prata om en mycket specifik effekt och hur du kan uppnå den på din Windows PC. I synnerhet talar vi här om den sk Bokeh effekt , något som kan verka bekant för många.

Även om det till en början kan verka som om det inte är det, är det en effekt som länge har använts inom fotografering. Det är av denna anledning och på grund av allt som expanderar, förutom de resultat det ger oss, och det är därför vi kommer att prata om det.

Vad är bokeh eller porträtteffekt i fotografering

Kanske kommer många av er att tycka att detta är konstigt i början, medan andra kommer att känna till. Tja, med allt detta, vad vi egentligen menar är metoden med vilken in bilden vi når ofokuserad bakgrund prioritera det som står i förgrunden. Därför är den också känd som en porträtteffekt och har som bekant blivit mycket populär på senare tid.

Mer exakt termen Bokeh hänvisar faktiskt till metoden för partiell suddighet som sådan på den tagna bilden. För att ge oss en idé, sägs ett fotografi där defokuserade områden ser bra ut och lägger till estetik i allmänhet vara bra bokeh … Således försöker fotografering säkerställa att områden som är oskarpa inte distraherar eller distraherar uppmärksamheten från det som är viktigt i bilden, och i så fall klassas det som dålig bokeh.

Användningstyper och vanliga element vid användning av bokeh

Men visst är detta ibland något subjektivt när det mäts, så alla kan inte hålla med om ett bra eller dålig bokeh på samma foto. Naturligtvis måste vi tänka på att en bokeh- eller porträtteffekt definieras som sådan så länge stora delar av bilden är oskarpa. Det är också vad man brukar göra när man skjuter in ansikten förgrund, men också relaterat till makrofotografering och sport.

Skärpedjup spelar här en viktig roll. Detta syftar på hur mycket fokalplan acceptabel skärpa för tittaren, det vill säga vad som avgör vad som är i fokus eller ur fokus. I en bild med litet skärpedjup är bara en liten del i fokus. Tvärtom, på bilden med en stor skärpedjup , nästan allt är i fokus.

Hur man får bokeh-effekt på Windows PC

Den här porträtteffekten eller bokeh-effekten som vi berättade om används av många direkt vid fotografering. Om detta dessutom görs från själva mobiltelefonen så finns det applikationer för detta som ger samma resultat. Men i händelse av att vi redan har en bild på Windows dator och vi vill lägga till allt vi pratade om, låt oss se hur vi uppnår det. Till exempel, för detta kan vi använda några speciella applikationer som hjälper oss med allt detta.

Bildredigerare med bokeh-effekter

Detta är fallet med en UWP-app för Windows 10 kallas Bokeh Effects Picture Editor. Här hittar vi ett särskilt lämpligt program för dessa uppgifter, som vi kommenterar. Detta gör att vi kan skapa imponerande porträtteffekter innan vi delar bilder på Facebook, Instagram eller Whatsapp … För allt detta behöver vi bara använda de filter som erbjuds här i realtid.

Bland dem, hur kunde det vara annorlunda, har vi bokeh-effekten, som vi pratade om i olika Format … Detta gör att vi kan välja den mest lämpliga för varje bild från samlingen av effekter av denna typ som vi hittar. Dessutom har programmet andra grundläggande funktioner för att redigera bilder.

Utvecklare: Cidade

Suddig bokeh bakgrund

Å andra sidan hittar vi detta UWP-alternativ, som vi även kan använda på datorer med Windows 10. Det är värt att notera att när den väl är installerad förser själva applikationen oss med ett antal digitala effekter som vi kan lägga till våra personliga bilder.

Bland dem finner vi porträtt eller bokeh effekten som vi talade om i dessa rader. Dessutom uppnår vi allt detta med en enkel användargränssnitt , även för dem som inte har så mycket erfarenhet av allt detta.

Utvecklare: Videopix

Fotoeffekter

Naturligtvis, om vi inte vill installera andra Ansökningar på en PC kan vi även använda en webbapplikation för den här typen av uppgifter. Ett exempel är applikationen FotoEfectos som vi kan komma åt. från denna länk.

Det är värt att nämna att här, förutom porträtteffekten som vi pratade om, kommer det att finnas många andra till vårt förfogande som vi också kan prova.

Relaterade artiklar

Back to top button