Hur man skapar animerade eller statiska GIF med Adobe Premiere –

Vad är Adobe Premiere och vad är det till för

Premiären är videoredigering och efterproduktion programvara utvecklad av Adobe som har blivit en av industristandarderna. Även om den skapades och fokuserades på professionell videoredigering, används den i allt högre grad av hemanvändare för att redigera sina egna hemvideor tagna med digitalkameror eller mobiltelefoner.

Applikationen har ett mycket komplett gränssnitt som kan anpassas och organiseras i olika arbetsytor för att utforma olika stadier av redigering. Den kännetecknas av stöd för nästan alla videoformat samt RAW-format. Detta gör att vi kan arbeta med ljud, färg, grafik och effekter utöver själva videon, samt exportera resultaten till olika format och enheter.

En av dess möjligheter är att vara vet hur man gör GIF , både animerade och statiska. Dessa element kan infogas senare på forum, sociala nätverk eller skickas via e-post eller snabbmeddelanden. Även om detta kan verka som en skrämmande uppgift, kan det enkelt göras med bara några få steg.

Vilka typer av GIF kan vi skapa med Premiere

När vi pratar om GIF talar vi om Graphic Interchange Format, som går tillbaka till 1987. Dessa filer består av en serie bildrutor som följer varandra och spelas upp i en loop och inget ljud under korta tidsperioder, vanligtvis 5 till 10 sekunder. GIF-formatet kännetecknas av en transparenstolerans, vilket gör att vi kan få animationseffekter som händer på en bråkdel av en sekund, vilket ger oss en känsla av rörelse.

Med tillkomsten av Internet, användningen av GIF-filer blev oerhört populär … Framför allt uppmuntrar utseendet av de första smartphones på marknaden att de expanderar och gör dem till en mer effektiv uttrycksform än text och fotografi. Dessutom används det väldigt ofta i företagsmarknadsföring … Företag ser GIF som ett element som fångar uppmärksamhet genom en mängd olika visuella influenser.

Bland dess främsta fördelar jämfört med andra multimediamedia som videor eller bilder är att det är det mycket lätt format … Dessutom stöder den maximalt 256 färger, de är mycket dynamiska, så det är en slags kombination mellan bild- och videoformat, som kan kombinera det bästa av båda formaten.

Genom att använda Adobe Premiere videoredigeringsprogram kan vi gör två olika typer av GIF , både animerade och statiska. Som vi vet är en animerad GIF vanligtvis sammansatt av sekvenser av bilder som ger en videoeffekt med låg bildhastighet. Medan en statisk GIF bara är en vanlig digital bild.

Skapa enkelt GIF-filer med Adobe Premiere

För att börja skapa GIF-filer med Adobe Premiere är det första vi behöver göra att installera appen. För att använda det måste du betala för ett abonnemang till ett belopp av 24,19 € per månad … Som en testversion kan vi ladda ner gratisversion i 7 dagar från deras Honest Sign-webbplats.

Skapa animerad GIF

För att skapa vår animerade GIF är det första du ska göra att skapa ett nytt projekt i Adobe Premiere under fliken Arkiv. Vi måste ge projektet ett namn samt platsen där vi vill att det ska ligga.

När vårt projekt har skapats går vi tillbaka till fliken Arkiv och väljer alternativet Importera. Härifrån kommer vi välj videon vi ska använda konvertera till animerad GIF. Efter infogning måste vi dra den importerade videon från projektsektionen till Timingen kapitel

Sedan öppnar vi Arkiv-menyn igen och den här gången väljer vi alternativet Export och Media eller så kan vi direkt använda kortkommandot Ctrl + M. I ett nytt fönster, i den nedre vänstra sidan, i Ursprungsintervallet, välj Hela klippet.” Om vi ​​vill välja en sekvens av videor väljer vi “Anpassad” och ställer in varaktigheten förneka sekvens som vi ska använda för att skapa en animerad GIF. Om vi ​​tittar på det övre högra hörnet, i Format-avsnittet måste vi välja alternativet Animerad GIF.

Gå nu till “Video” och välj önskad bredd och höjd för GIF (eller lämna det som standard) och skriv in ramfrekvens (till exempel 10 bilder per sekund). Slutligen behöver vi bara klicka på Exportera för att konvertera vår ursprungliga videofil till en animerad GIF.

Skapa statisk GIF

Om vi ​​vill skapa statisk GIF vi måste komma åt Arkiv-menyn, välja alternativet Importera och välja videon som vi vill skapa statisk rambild och klicka på “Öppna”. Efter att vi har lagt till videon i vårt projekt måste vi dra den till tidslinjen

Sedan går vi tillbaka till filsektionen och klickar på Exportera och media. I nästa fönster i det nedre vänstra hörnet under “Ursprungsintervall” väljer vi “Anpassad” och använder skjutreglaget välj önskad ram för att fånga i GIF-format.

I den övre högra delen av “Format”-menyn väljer du alternativet “GIF”. Skriv de önskade måtten i avsnittet “Video”. Sektionsbredd och höjd eller lämna den som är förinställd som standard. Klicka slutligen på Exportera för att spara stillbilden av den valda videoramen i GIF-format.

Relaterade artiklar

Back to top button