Hur man skannar filer, sidor eller webbsårbarheter –

Bästa metoderna för att dölja skadlig programvara

Det är viktigt att veta vilka de viktigaste metoderna som cyberbrottslingar kan använda för att infektera våra datorer och infiltrera skadlig programvara. Således kan vi hitta användbara onlineverktyg som vi kommer att visa för att analysera utrustning, sidor och alla filer. Vi kommer alltid att ha programvara som vi kan installera på våra datorer, samt onlinetjänster som också hjälper oss att skydda oss själva.

Falska program

Utan tvekan ett av de mest använda sätten att smyga sig på hackare. skadliga program sker genom installation av falska program. Utan att ens installera dem kan vi också infektera och äventyra våra system.

Vad de i princip gör är att stjäla filer från förment pålitliga applikationer på Internet, presentera ett användbart program eller något tillägg. Men genom att ladda ner och köra det, även om vi installerade det och det fungerade, lägger vi till skadlig programvara.

Webbplatser med skadlig programvara och nätfiske

De kan också använda osäkra webbplatser … De kan attackera legitima eller till och med skapa en annan med det enkla syftet att ladda in skadlig programvara i den och för att offret ska börja ladda ner filer som verkligen utgör ett hot mot vår säkerhet.

Samma falska och osäkra webbplatser kan användas för nätfiskeattacker. De skulle kunna använda dem för att stjäla offrens autentiseringsuppgifter och lösenord och på så sätt komma åt personlig information och information. De kan förfalska identiteten för de attackerade användarna.

Utnyttja sårbarheter

En annan fråga att tänka på är att de kan använda sårbarheter och säkerhetsbrister som inte är åtgärdade. Det är därför det är viktigt att alltid veta om vår hårdvara är uppdaterad eller om det finns några sårbarheter som vi inte kunde fixa ordentligt.

Som vi kommer att se finns det verktyg som är ansvariga för att analysera vårt team för att uppmärksamma oss på detta problem. Om du hittar en bugg eller sårbarhet, vänligen meddela oss så ska vi se hur vi fixar det så snart som möjligt.

Sidor för analys av datorsäkerhet

Förutom att vi kan ha program som antivirus eller brandvägg och på så sätt undvika skadlig programvara på våra datorer kan vi även använda oss av olika sidor och tjänster som vi kan scanna och kontrollera om allt stämmer med.

Det kan vi göra till exempel för att analysera en specifik fil, men även hela systemet. Vi kan upptäcka eventuella sårbarheter som kan finnas och på så sätt uppdatera dem så snart som möjligt eller installera de specifika patchar som vi behöver.

Säkerhetsdetektiver

Ett av alternativen som finns på internet för att kontrollera säkerheten på vår dator är Security Detectives.It använder databas där den samlar in alla kända sårbarheter som kan äventyra vårt operativsystem.

För att göra detta bestämmer den först vilken version vi har installerat. Det kan till exempel avgöra att vi har Windows 10, som är det mest använda operativsystemet på stationära datorer. Senare börjar han analysera i jakt på eventuella säkerhetsbrister som kan finnas, och informerar oss slutligen om resultaten. Om du hittar någon sårbarhet visas den där.

Escanear weakrabilidades online

Metadefender

Denna meditation Internettjänst Det är mycket intressant att analysera säkerheten för vår utrustning. Det är mycket komplett eftersom det låter dig lägga till filer över 100 MB i storlek, samt analysera IP:er, URL:er, domäner och till och med CVE:er. Detta är till stor hjälp när vi tvivlar på att något särskilt kan utgöra ett hot mot våra lag.

Att använda Metadefender är väldigt enkelt. Så fort vi går in på din sida hittar vi ett sökfält. Där kommer vi att behöva placera relevant information. Vi kommer också att se en knapp för att bifoga en fil och börja analysera den.

Metadefender

VirusTotal

VirusTotal är ett mycket populärt onlineverktyg. Det liknar den föregående, eftersom det inte bara tillåter det skanna filer av vår dator, samt webbadress, IP-adress etc. Det är en av de modernaste databaserna, så den ger bäst prestanda.

Om vi ​​till exempel vill analysera en specifik fil måste vi klicka på “Arkiv”. Där kommer vi att se en knapp för att ladda det dokument vi behöver. Den kommer automatiskt att börja analysera om det är ett hot eller något säkert.

VirusTotal

VirSCAN

Det här alternativet är väldigt enkelt. Det liknar VirusTotal. Med VirSCAN kan vi ladda upp vilken fil som helst och det kommer att börja analysera det i sin databas och avgöra om det är ett hot eller om det är ett riktigt säkert dokument som vi inte kommer att ha några problem med.

Detta är mycket användbart om vi till exempel har laddat ner ett program eller en fil och vill försäkra oss om att det är lagligt och inte kommer att vara ett problem för vår säkerhet. På så sätt kommer vi att utföra en snabbskanning och få den information vi behöver för att ta bort dessa filer innan det är för sent.

VirSCAN

Sucuri

När det gäller Sucuri hittar vi skillnaden: det tillåter oss analysera en webbsida … Detta är inte en tjänst som tjänar till att ladda ner en fil och analysera den, som i de fall vi såg tidigare; i det här fallet behövs det för att se om en viss URL kan utgöra ett hot.

Det har dubbel funktion … Å ena sidan kan vi använda den på användarnivå för att avgöra om en adress kan vara ett nätfiskeförsök eller innehålla något hot. Men å andra sidan kommer det också att vara väldigt intressant för de som har en webbsida och som vill försäkra sig om att deras sida är pålitlig.

Web sukuri analys

Är det bättre att analysera filer online eller installera ett program?

För tillfället, så fort vi såg några intressanta sidor som kan hjälpa oss upptäcka hot vi kan fråga oss själva om de verkligen kan fungera som en ersättning för de program vi installerar för att förbättra säkerheten. Sanningen är att den har sina för- och nackdelar.

Om vi ​​pratar om säkerhet Så för det verkliga skyddet av våra datorer är det uppenbart att det är bäst att ha ett bra antivirus installerat. Vi kan ta som exempel Windows Defender, som är integrerat med Microsofts operativsystem. Detta kommer att tillåta oss att fullständigt kontrollera alla filer, nedladdningar, webbplatser som vi besöker …

Vi kan säga att ha programmet är installerat kommer att bli bättre. Detta är vad som fungerar bäst mot potentiella hot, förutom realtidsanalys. Det senare är väldigt viktigt om vi till exempel ska ladda ner en riktigt skadlig fil.

De webbplatser vi tittar på kan dock i vissa fall komplettera eller till och med ersätta. Till exempel om vi har en misstänkt fil och vi vill använda en uppdaterad tjänst för att ta reda på om det verkligen är ett virus. Även i händelse av att vi för närvarande inte har något antivirus installerat eller vi misstänker att det kan påverkas av ett hot.

Relaterade artiklar

Back to top button