Hur man skannar dokument med kamera på Samsung mobila enheter –

Vi kan göra så många saker med våra telefoner att andra enheter slutar vara vettiga och den här gången påverkas skannrar. Flera varumärken har börjat implementera ett alternativ som tillåter skanna dokument med en mobiltelefon och Samsung är en av dem. Resultaten är mer än bra och kan överraska oss, men framför allt kommer de att rädda oss från brådska.

Vi behöver inte längre gå till en viss plats för att skanna ett dokument och skicka det, vi behöver bara en mobilkamera. Från en UI 2.0 och nyare, vi kan hitta alla Samsung-mobiltelefoner med denna snabba och enkla funktion skanna foton eller andra filer på några sekunder tack vare kamerahjälp och artificiell intelligens.

Samsung steg-för-steg mobil dokumentskanner

För att starta processen är allt vi behöver göra först att kontrollera om vår mobil har alla uppdaterade appar, vilket vi kan göra i Inställningar> Systemuppdatering. När vi har den senaste versionen behöver vi bara gå in i kameraappen och rikta mobilen mot pappret på bästa möjliga sätt.

På några sekunder känner den igen dokumentet och försöker känna igen området genom den gula begränsningsrutan. Om vi ​​har problem med att få detta att fungera finns det några tips att tänka på:

  • Det måste vara bra belysning.
  • Vi kan aktivera blixten om vi behöver den.
  • Bakgrunden ska kontrastera mot dokumentet för att undvika misstag.
  • Om möjligt bör dokumentet inte ha böjningar eller veck som skulle hindra resultatet.

När begränsningsrutan inte har några problem med att känna igen dokumentet eller filen trycker vi på den gula knappen där det står Skanna. Vår Samsung mobiltelefon bearbetar bilden och försöker optimera den så att även koderna och texterna som skrivits i filen kan läsas.

Innan vi slutför processen kan vi konfigurera det skannade dokumentet manuellt så att om det finns ett problem eller vi kan fixa det, kan vi fixa det själva. När du klickar på “Spara” kommer bilden att vara färdigbearbetad och visas i vårt galleri. Från Samsung Gallery kan vi även retuschera resultatet för att öka kontrasten om vi behöver det för att dölja känslig information med verktygen.