Hur man ser om en Mac är 32 eller 64 bitar och vad är skillnaderna –

Vad betyder processorbitarna?

CPU:n är hjärnan i vilken dator som helst och behöver veta hur man interagerar med resten av hårdvarukomponenterna. När du installerade programmet stod alla inför behovet av att installera en 32- eller 64-bitarsversion. Bitar är ett av kärnvärdena för alla CPU, och du bör veta hur du väljer vilken som är bättre beroende på hur hårdvaran kommer att användas.

Ta reda på hur många bitar din Macs processor har

Om du vid tidpunkten för ditt Mac-köp inte har information om vilken processor du har valt kan du när som helst begära information om systemet. För att göra detta behöver du bara göra följande steg:

  • Klicka på äppleikonen i verktygsfältet.
  • Gå sedan till “Systeminformation”.
  • I avsnittet “Hårdvara” kan du se information om processorn.

En annan möjlighet är att öppna systemterminalen. Även om detta kan verka som en endast utvecklare del av systemet och extremt komplext, är sanningen att det kan erbjuda mycket information om komponenterna i en dator. I systemterminalen behöver du bara ange kommandot:

getconf LONG_BIT

I detta ögonblick visas ett svar med information om processorn och dess bitar.

Skillnader mellan 64 och 32 bitar

Den största skillnaden mellan de två processorerna är utan tvekan antalet funktioner de erbjuder. Till exempel erbjuder en 32-bitars CPU 4,294,967,296 64 18,446,744,073,709,551,616 32 möjliga värden, medan en 4-bitars CPU erbjuder XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX. När man arbetar är valet mellan det ena och det andra mycket viktigt för mängden information som kan behandlas. XNUMX-bitars processor är begränsad till att använda endast XNUMX GB RAM medan 64-bitars använder upp till 16 GB RAM.

Alla dessa data leder i slutändan till en nyckelpunkt: förmågan att samtidigt bearbeta information. Om du redigerar video eller arbetar med många applikationer som kräver olika beräkningar, kom ihåg att 64 bitar kommer att fungera mycket bättre. Det faktum att mycket mer information bearbetas gör dem mer attraktiva för allmänheten, vilket är en av anledningarna till att 32 bitar börjar bli föråldrade.

Just nu integrerar de senaste Mac-datorerna på marknaden dessa typer av processorer förutom 32-bitars. Detta är mycket viktigt när du använder olika nedladdningsbara applikationer. Om du försöker få bästa prestanda, försök att installera 64-bitarsversionen när det är möjligt. Detta kommer att komma mycket bättre överens med processorn och göra det möjligt för den att arbeta mer effektivt. För att ge dig en idé kan 64-bitarsprocessorer hantera 16 exabyte-cykler, medan 32-bitarsprocessorer bara stöder 4 byte.

Problemet som uppstår här är utan tvekan optimeringen av programvaran för att göra den kompatibel med 64-bitarsversioner, vilket blir allt vanligare.

macOS Catalina tappade 32 bitar

Som vi diskuterade tidigare blir 32 bitar allt mer föråldrade. Detta tvingar utvecklare att uppdatera sin programvara till att alltid vara 64-bitars. Detta är vettigt, eftersom prestanda för programvara anpassad till rådande omständigheter alltid bör prioriteras. För närvarande kommer alla senaste generationens Mac-datorer med en 64-bitars processor. Det är därför Apple För att kunna påskynda processen, från och med macOS Catalina slutade servera 32-bitarsprogram med oförmåga att köra dem.

Relaterade artiklar

Back to top button