Hur man schemalägger säkerhetskopior på Samsungs mobila enheter –

Vår mobiltelefon innehåller en stor mängd data som vi lagrar över tid, förutom många konfigurationer. Genom att återställa en kopia kan vi bevara all denna data, så att du inte behöver börja om från början i händelse av förlust, stöld eller skada på vår enhet. Säkerhetskopiering kan också göras automatiskt, Vad Samsung mobil tillåter.

Kanske har många användare ett system för regelbundna säkerhetskopieringar. Men om du glömmer att göra detta eller är för upptagen för att göra det manuellt, kan vi skapa säkerhetskopiera automatiskt … På så sätt säkerställer vi säkerheten för våra data under hela dagen. Samsungs mobiltelefoner gör den här uppgiften enkel tack vare Samsungs moln.

Schemalägg automatiska säkerhetskopieringar

Första uppdateringen

Samsung själv rekommenderar innan du aktiverar automatisk säkerhetskopiering söker efter den senaste mjukvaruversionen för våra telefoner. Vi kan göra detta från Inställningar / Programuppdatering / Ladda ner och installera.

Data att spara

Då kan vi schemalägga automatiska säkerhetskopieringar tack vare Samsung Cloud … Det här verktyget låter dig göra kopior av data som: kalender, kontakter, telefon, klocka: alarm, hemskärm, applikationer, inställningar, meddelanden, musik, röstinspelare eller dokument.

Vad kopian inte behåller

Men inuti dessa element det finns data som inte kommer att sparas i kopian Till exempel, bilagor för chattar, kontakter och kalenderhändelser som redan har säkerhetskopierats till ditt Samsung-konto, standardringsignalen och hemskärmstema eller bakgrund.

Aktivera automatisk kopiering

För att aktivera automatiska säkerhetskopieringar måste vi gå till Inställningar / Konton & Säkerhetskopiering / Samsung Cloud. Väl inne trycker vi på Avancerade alternativ (tre vertikala punkter) och klickar på Inställningar. Väl inne berör vi Inställningar för synkronisering och automatisk säkerhetskopiering … När alla objekt som ska sparas har valts klickar du på “Automatisk säkerhetskopiering” och väntar på att processen ska slutföras.

Nu kommer vi att ha en aktiv funktion som säkerhetskopierar automatiskt vår data var 24:e timme. Men för att göra detta måste telefonen vara laddad, ansluten till Wi-Fi och skärmen måste vara avstängd i minst en timme. Bör övervägas

Återställ data

Därefter kan vi hantera vår backup när som helst, återställa data eller ta bort en säkerhetskopia från Samsung Cloud. I samma meny måste vi klicka på “Återställ data” genom att välja enheten och de data som vi vill återställa. Säkerhetskopieringsalternativet tillåter oss att radera våra data från en tidigare gjord säkerhetskopia.

Relaterade artiklar

Back to top button