Hur man säljer på Pinterest med din profil och blir framgångsrik –

Varför sälja på Pinterest

Du kanske undrar varför du ska börja sälja via Pinterest snarare än andra plattformar eller sociala medier som kan vara ännu mer riktade och optimerade för att göra det. Tja, svaret är väldigt enkelt, och en annan fråga ställs, varför inte?

Pinterest ett av de mest trafikgenererande sociala nätverken. Det kommer inte att vara jämförbart med Instagram, Facebook eller några av de nyare TikTok-typerna, men det bör inte föraktas. Dessutom ibland kan vara mycket stabilare och en mer lukrativ inkomstkälla än andra, där mer ansträngning skulle behöva göras för att bli berömd och sedan förbli synlig.

Utöver det måste du också överväga den potentiella målgrupp dina produkter riktar sig till. Statistiken är inte alltid grov, men väl förstådd och kan vara till stor hjälp för att avgöra om du ska ta dig tid att göra vissa saker eller inte.

Till exempel, när det gäller Pinterest, visar dessa data att majoriteten av användarna som använder webben är kvinnor och att de mest populära ämnena är relaterade till inredning, smink, matlagning, mode … Detta betyder inte att de inte letar efter för andra, såsom teknik. , bilar, motorcyklar, etc., och det faktum att det inte finns några män som använder nätverket regelbundet, men det skulle vara bra att veta eller ha en första idé.

Hur man vet om man säljer på Pinterest

Med allt ovanstående är nästa steg att fråga dig själv om du ska använda Pinterest för försäljning i just ditt fall. Även om det också är sant att det inte finns några riktiga begränsningar och vem som helst kan använda plattformen för att göra det och sälja vilken produkt som helst, vare sig den är fysisk eller digital. Det är dock intressant att se om det finns en anpassad nisch som du tänker fokusera på eller inte.

För att se om du har alternativ för att sälja dina produkter på Pinterest finns det inget bättre än att göra en sökning. Använd nyckelord relaterade till din produkt och de termer du skulle använda för att hitta dem. Om du till exempel säljer tekniska produkter kan du leta efter stationära datorer eller installationer, hemmakontor osv.

Många användare delar sina arbetsplatser och arbetsplatser på Pinterest, så att positionera dig i dessa områden kan hjälpa dig när det kommer till att sälja tillbehör som tangentbord, möss eller smycken, eller som förbättrar upplevelsen med stora musmattor. etc.

Allt handlar om att hitta möjligheter att nå en målgrupp som kan vara intresserad av de fysiska produkterna du säljer. Och om det är samma digitala produkter, om det är kurser i webbdesign, applikationsutveckling etc., måste du se hur du kan attackera dem för att de ska kännas attraktiva.

Förstå Pinterest som en säljplattform

Vi har redan gjort de första penseldragen, men nu är det dags att få en mycket djupare förståelse för hur Pinterest fungerar, och på så sätt kunna använda det sociala nätverket som en säljplattform.

Pinterest är ett väldigt visuellt socialt nätverk. Vi har kommenterat detta många gånger, och så är det. Vanligtvis letar ingen efter text med annan information än bilder för att hjälpa dem att hitta inspiration. Och de kommer att se om det finns någon länk senare som tar dem till den här sidan där de kommer att ha alla detaljer.

Därför är detta vad du kommer att dra nytta av: visuell påverkan och omdirigera den sedan till där den intresserar dig … Därför måste du förstå hur en användare beter sig på Pinterest, vilket innehåll som fångar deras uppmärksamhet och vilka publiceringsalternativ som finns.

Som du vet publicerar du på Pinterest Pins, som är kommentarer som du delar med andra användare så att de eller du i sin tur kan skapa en samling med alla som intresserar dig, där de kan rankas bättre eller helt enkelt inte förlorar dem snabbt. …

Dessa stift är baserade på bild och text, samt den klassiska användningen av nyckelord som taggar. Samlingar har då också, eller kan ha, ett eget identifikationsskydd, organiserat efter kategori osv.

Vad ska man tänka på allt du gör på Pinterest ska vara visuellt slående och iögonfallande vid läsning. Därmed är bilden viktigt att du tar hand om den och använder så kallade mentala triggers, som är fraser eller element som fångar användarens uppmärksamhet och uppmanar dem att klicka för att lära sig mer om det.

På Pinterest har du också en mängd olika alternativ, från infografik till vertikala mönster. I affärshjälpsektionen på Pinterest kan du hitta detaljerad information och det bästa praxis för varje typ av format som är följande:

  • Standard
  • Video
  • Produkt
  • Samlingar

Standardinnehåll är en nål som du illustrerar med en bild och som du i dess beskrivning lägger till intressant information och till och med en länk där du kan prata mer detaljerat, och detta kan vara din egen blogg.

Videon är självförklarande, det är en liten snutt i stil med Instagram Stories. Det vill säga i det vertikala formatet som du brukar dela via Pinterest. Vilket har lite att göra med PinStory, som plattformen också erbjuder.

Sedan kommer produktpublikationen, som tydligt har en länk till rean, och slutligen, samlingarna, som är som små gallerier med flera bilder av samma produkt eller är relaterade till ett tema.

När du väl har dina första Pins med publicerade produkter är de perfekt länkade och så vidare, det är dags att se vad som händer med dem. Detta är vad statistiken kommer att berätta om, samt aviseringar när andra användare bifogar dina inlägg. De kommer att dyka upp framför dig, och enligt deras egna klassificeringar kommer du att kunna få en uppfattning om hur de hittar dig, hur eller med vad de grupperar dig, etc. På så sätt kan du fatta beslut relaterade till eventuella förändringar som förbättrar synlighet och konvertering.

För att hjälpa potentiella köpare eller för att göra det lättare att hitta dina produkter kan du använd instrumentpaneler som inte bara är samlingar efter produkttyp, men som hjälp/råd. Det vill säga att du kan skapa en surfplatta med perfekta presenter för mindre än 50 euro och länka dit de produkter som uppfyller kraven. Ytterligare en med de konstigaste X-produkterna, perfekta verktyg för proffs … etc. Du kan till och med göra en humortavla av saker som syns i filmer … allt för att locka fler användare.

Att sälja på Pinterest är en fråga om konsekvens

Som du kunde säga händer det på alla andra plattformar och alla andra aktiviteter du vill göra, det finns inget bättre än uthållighet. Du slår inte rekord över en natt, men lite i taget varje dag kan du uppnå mer än du tror.

Att sälja på Pinterest är inget undantag, och du måste ha en konsekvent rytm när du lägger upp nytt innehåll, analysera hur det fungerar och förbättra nästa. Kopiera eller inspireras av vad som fungerar för andra tills du kommer på din egen stil eller den perfekta formeln.

Så, för att sammanfatta lite, här är de grundläggande stegen för att dra nytta av din Pinterest-profil för att sälja:

  1. Analysera om din målgrupp är online. Sök efter innehåll relaterat till din produkt och se om det skapar intresse
  2. Att förbereda slående bilder och texter som tydligt förklarar vad de kan hitta i händelse av en försäljning av tjänster, eller de viktigaste egenskaperna hos den fysiska produkten som du säljer
  3. Lägg till länkar till beskrivningar för att omdirigera användaren till din butik eller till en tredjepartsbutik via remissprogram såsom som Amazon
  4. Bygg samlingar och skapa fallstudier där du kan se fördelarna med produkten.
  5. Var konsekvent i postningshastigheten , låt det inte gå lång tid mellan uttag och uttag för att plattformen ska se att du är en aktiv profil
  6. Granska din egen statistik för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar, så att du kan göra mer exakta mätningar baserat på verklig data snarare än intuition.

Till sist, som ytterligare tips du bör också ta hand om din profil med uppdaterad information korrigera länkar till din webbplats eller till din personliga Amazon-sida om du använder deras influencer-program eller någon sida eller tjänst.

Tanken är att hålla allt klart och strömlinjeformat så att du kan sälja på Pinterest utan den enorma ansträngningen, och den försäljningen har blivit en viktig inkomstkälla på medellång till lång sikt. Eftersom tusentals användare besöker plattformen varje dag för att utföra sökningar och sedan fortsätta att se länkarna de omdirigeras till.

Relaterade artiklar

Back to top button