Hur man roterar PDF-sidor i Acrobat Reader –

Vi berättar allt detta eftersom dessa filer nu används oftare än vanligt på kontor, hem, företagsmiljöer av alla slag, inom utbildning etc. Därför har de flesta moderna datorer program som kan tillgodose våra behov av detta. Uppmärksamhet. Vi menar inte bara Ord eller Excel , program som ingår i Office och betalda, men många andra.

Och parallellt kan vi använda många andra lösningar i samma mening, många av dem utan att behöva betala en enda euro. Som de flesta av er säkert redan vet från första hand tillåter dessa program oss att utföra vilken uppgift som helst. Vi kallar vanliga uppgifter som textredigering, skapande kalkylblad och multimediapresentationer och så vidare. Men med allt detta, och trots det stora utbudet av innehåll som vi kan använda här, kommer vi att fokusera på det specifika.

I det här fallet kommer vi faktiskt att prata om filformatet, vars användning inte har upphört att växa under de senaste åren. Vi länkar till PDF-filer som mjukvarujätten, adobe utvecklades för flera decennier sedan. Senare gjorde han det till en standard och öppnade upp det så att alla användare eller företag i behov av det kunde använda det. Jag är säker på att många av er har stött på dessa PDF innehåll.

Fördelar och nackdelar med att använda PDF-filer

Som vi nämnde tidigare är detta ett speciellt filformat som aldrig slutar växa när det gäller användning. Den största anledningen till detta är den enorma mångsidighet det ger oss i allmänna termer. I filen av denna typ som vi skapar kan vi alltså integrera, förutom klassiska texter, bilder, tabeller, grafik, knappar , länkar, videor, etc. Till allt detta kan vi lägga till att många andra filformat kan konverteras till PDF på några sekunder. Filerna vi skapar i Word, Excel, PowerPoint, Författare , eller till och med enskilda bilder.

Detta är vad vi uppnår mycket tack vare Microsoft Skriv ut till PDF-funktion som är integrerat i många av de program vi använder på Windows. Det finns också andra applikationer som är mer specifika och som gör att vi kan utföra samma uppgifter. Men det är inte allt, utan med dessa PDF-filer vi kan utföra alla typer av interna procedurer. Således kommer vi att ha möjlighet att konvertera, redigera, skydda, signera eller dölja detta specifika innehåll.

Faktum är att vi här kommer att fokusera på en av de många funktionerna i den populära Adobe-appen, Acrobat Reader , låter oss prestera. Med denna kraftfulla applikation har vi möjlighet att utföra flera uppgifter, som att rotera PDF-filer som vi arbetar med, som vi kommer att lära dig senare.

Naturligtvis, på tal om dessa filer i allmänna termer, att säga att det inte är så lätt att redigera dem som det är, till exempel med DOCX fil. För många kan det vara en nackdel, men för andra kan det vara en fördel. Till exempel, på grund av komplexiteten i redigeringen, konverteras många fakturor eller betyg gjorda i Word automatiskt till PDF, så de kan inte ändras.

Rotera dokument i en PDF-fil i Acrobat Reader

Som vi nämnde är Acrobat Reader ett kraftfullt Adobe-erbjudande som ger oss många funktioner, av vilka några är betalda och andra är gratis. De är alla baserade på kommenterade PDF-filer, så låt oss se hur man roterar sidorna som är en del av dem. Detta kommer att vara mycket användbart både när du visar, redigerar eller kombinerar olika sidor till separata dokument eller till ett. Allt kommer att bero på allas behov.

Öppna PDF-filen med Acrobat Reader

Men innan allt detta, vad vi kommer att diskutera, det första vi måste göra är att ladda upp dokumentet som vi kommer att hantera i påstående jag själv. Så låt oss se hur vi kan öppna det snabbt och enkelt. För att göra detta är det första vi gör att starta applikationen som sådan och i systemet så att Huvudgränssnitt Acrobat Reader. Vi går sedan till menyalternativet Arkiv / Öppna så att vi nu kan välja filen som vi ska bearbeta.

Detta leder till skapandet av en ny flik som innehåller dokumentet vi arbetar med, som ligger bredvid ett annat som heter Verktyg. I detta har vi ett stort antal funktioner och driftsätt för dessa PDF-filer.

Men i det fall som vi är oroliga för just nu behöver vi inte använda någon av dessa användbara element.

Rotera PDF-dokument som laddats i Acrobat Reader

Därför, för uppgiften som oroar oss här, är vi i fliken som motsvarar själva dokumentet. Det är viktigt att vi går till den specifika sida som vi vill vända på för tillfället, om det är flera av dem som utgör dokumentera jag själv. Så snart vi är på sidan vi är intresserade av kommer vi att titta på programmets huvudmeny.

Alternativet vi är intresserade av här heter Visa, så vi klickar på det och vi befinner oss i listan Rotera vy. Detta ger oss möjlighet att transformera hel sida , antingen höger eller vänster.

Detta gör att vi kan skräddarsy visningen av innehåll efter våra behov, till exempel när läsa texter eller fylla i formulär.

Relaterade artiklar

Back to top button