Hur man roterar en bild i Windows 10 –

När du roterar eller roterar någon bild på vår dator spelar det ingen roll vilket format den är i. Oavsett om det är JPG, PNG, HEIC eller BMP, bland andra vanliga format, kan vi rotera 90 grader, 270 grader eller 180 grader och spara även bilden efter rotation. För att göra detta kan vi använda både våra egna verktyg som Windows 10 använder, och tredjepartsverktyg för att visa eller redigera bilder som låter oss göra denna enkla uppgift.

Rotera en bild med Windows 10 inbyggda verktyg

Windows inkluderar möjligheten att ändra orienteringen på vilken bild som helst utan att använda någon speciell programvara, eftersom vi kan använda den med Explorer-verktyg, med kortkommandon eller via snabbmenyn.

Från konduktören

Den första metoden vi kommer att se är att rotera bilden genom Utforskaren i Windows. För att göra detta måste vi öppna den och navigera till mappen som innehåller bildfilerna. Senare väljer vi bilden (eller de bilder vi vill rotera genom att klicka på den. Sedan klickar vi på fliken Kontroller och slutligen klickar vi på knappen Rotera vänster eller Rotera höger för att rotera den valda bildfilen.

Använda kortkommandon

Detta är förmodligen det snabbaste sättet att rotera en bild i Windows 10. För att göra detta behöver vi bara välja bilden i Utforskaren och trycka på Alt-tangenten. Därefter ska vi se hur de olika kortkommandon visas högst upp i menyn. För att komma åt bildkontroller, tryck på Alt + JP och två alternativ visas för att ändra orienteringen på bilderna. Om vi ​​vill rotera bilden åt höger trycker vi på “Alt + RR”, och om vi vill rotera den åt vänster, “Alt + RL”.

Kanske den vanligaste och mest använda metoden för att rotera en bild. För att göra detta behöver vi bara välja det och högerklicka. Då visas Windows-kontextmenyn. Bland alternativen hittar vi möjligheten att “sväng höger” och “sväng vänster” beroende på vad vi behöver.

Rotera bilden med inbyggda Windows-program

Windows innehåller små program som standard, inklusive appen Foton för att visa foton och Paint and Paint 3D, som du enkelt kan använda för att redigera dina foton. Bland dess verktyg är möjligheten att rotera bilden åt vänster eller höger.

Dra

Med hjälp av det populära redigeringsverktyget Windows kan vi snabbt rotera vilken bild som helst. Vi behöver bara öppna den önskade bilden. Senare klickar vi på knappen Rotera som finns i verktygsfältet högst upp och alternativen visas: Rotera 90 ° åt höger, Rotera 90 ° åt vänster, Rotera 180 °, Vänd vertikalt och Vänd horisontellt”.

3D-färg

Paint 3D är också en inbyggd Windows 10-applikation med vilken vi kan rotera våra bilder. Vi behöver bara starta applikationen och öppna den önskade bilden. Senare klickar vi på “Canvas”-sektionen uppe till höger. Nu i det nedre vänstra hörnet har vi alternativen Rotera 90 ° åt vänster, Rotera 90 ° åt höger, Vänd horisontellt och Vänd vertikalt.

App Foton

Foto-appen kommer förinstallerad med Windows 10 och låter dig dela bilder och videor, ändra storlek på en bild eller rotera en bild, bland annat. För att rotera en bild, öppna den helt enkelt från ett program och klicka sedan på ikonen Rotera högst upp på skärmen. Det kommer att vara rotera alltid bilden 90º till höger, så vi kanske måste klicka på den flera gånger för att hitta rätt orientering. Likaså kan roteras med snabbtangent Ctrl + R från själva applikationen.

Rotera bilden med programvara från tredje part

Förutom Windows 10 inbyggda formulär och dess standardprogram kan vi även rotera bilder med hjälp av bildvisare och redigeringsprogram, vilket kan vara gratis i många fall.

ShareX

Det är ett program med vilket vi kan ta skärmdumpar, från stillbilder till videor. Den har också en editor, så det är bara att dra och släppa bilden vi vill rotera för att kunna redigera den. När vi väl har lagts till behöver vi bara klicka på bildknappen i det övre högra hörnet för att öppna en rullgardinsmeny där vi kan se alternativ: Rotera 90° åt höger, Rotera 90° åt vänster och Rotera 180° … Vi kan ladda ner ShareX gratis från denna länk.

XnView

Före oss är ett mycket komplett, mångsidigt och populärt verktyg med vilket vi inte bara kan se bilder, utan även inkludera andra funktioner för deras enkla och snabba redigering och organisering. Den är kompatibel med över 500 bildformat och har rotation av bilder. Vi behöver bara öppna den önskade bilden och in verktygsfältet vi hittar ikonerna “Rotera 90º åt vänster” eller “Rotera 90º åt höger” enligt våra behov. Vi kan ladda ner det gratis härifrån.

IrfanView

Det är en komplett bildvisare som är kompatibel med över 90 format och inkluderar grundläggande redigerings- och retuscheringsverktyg. Det tillåter oss också att konvertera bilder till andra format än originalet bland andra egenskaper. Bland hans alternativ, han också låter oss rotera våra bilder … För att göra detta, öppna programmet och leta efter önskad bild. Klicka på fliken Bild så ser vi alla tillgängliga alternativ för att rotera den. Vi kan ladda ner InfanView gratis från Honest Sign-webbplatsen.

Relaterade artiklar

Back to top button