Hur man rotar Android-telefoner: Steg att följa och nödvändiga program

Android är ett mycket mer flexibelt och anpassningsbart operativsystem än iOS. Dess stora fördel är att den föddes som en plattform utvecklad av Google och baserad på Linux-kärnan och annan programvara med öppen källkod. Många användare vill dock ta ett steg längre än vad Android redan ger dem, och det är då berömd rotning vår enhet spelar in

Existerar många skäl att utrota vår Android mobil även om det också finns skäl att aldrig vilja närma sig detta universum. Att rota vår mobiltelefon tillåter oss ta bort förinstallerade appar (bloatware) eller anpassa gränssnittet till en högre nivå än vad Android tillhandahåller. Vi kan säga att detta är ett slags “jailbreak” fokuserat på operativsystemet Google.

Aspekter att ta hänsyn till

Att rota en mobiltelefon borde inte utgöra en särskilt stor risk, förutsatt att stegen vidtas korrekt, det är dock viktigt att komma ihåg att det finns en risk, inklusive skador som kan vara oåterkalleliga och andra derivatproblem. Dessa är de vanligaste:

 • Förlust av garanti – Vissa tillverkare kan upphäva garantin i händelse av problem under rotningsprocessen. Dessutom måste det första hindret förbigås av butiken du köpte enheten från, vilket säkerligen kommer att bli en hit om du berättar varför du vill lämna tillbaka eller få mobiltelefonen reparerad.
 • Säkerhetsproblem Det är möjligt att mycket av det vi installerar efter rooting inte uppfyller säkerhetsstandarden som erbjuds av kläderna på en icke-rootad Android-telefon. Detta beror på att huvudmålet är att testa många tredjepartsenheter som inte är certifierade och kommer med en risk som vi bör vara medvetna om.
 • Applikationsbegränsningar: många applikationer har flaggskydd, vilket är fallet med många bankapplikationer. De kommer att upptäcka att din mobiltelefon är rotad och kanske inte fungerar korrekt, även om det alltid finns sätt att undvika det.
 • Skada mobil: som vi sa till dig i början är en av riskerna med att rota skador på mobiltelefonen ifall något går fel under processen. Men efter att ha följt de nödvändiga stegen kommer inget konstigt att hända.

Hur man rotar mobilen

Tidigare steg

 • Det första vi behöver göra är att aktivera USB felsökning och OEM-upplåsning Detta görs från konfigurationen av vår mobiltelefon genom att gå till Utvecklaralternativ De aktiveras genom att trycka sju gånger på alternativet “Byggnummer”. Sedan går vi tillbaka och ser utvecklaralternativen. Då måste vi kontrollera alternativet USB Debugging och aktivera Aktivera OEM-upplåsning.
 • Det är också mycket viktigt att vårt batteri är fulladdat, eftersom många av problemen i samband med denna process är förknippade med mobiltelefoner, som är halvvägs slut på batteri.
 • Därefter måste vi ladda ner och installera Android SDK-verktyg som ADB och Fastboot som krävs för att rota. Detta steg är nödvändigt för att vår mobiltelefon ska kunna kommunicera med vår dator och utföra de nödvändiga kommandona.

Lås upp bootloader

 • Efter att Fastboot har laddats och med tillhörande drivrutiner installerade på vår mobila enhet, måste vi öppna CMD eller PowerShell. I Windows 10 högerklickar du på Start-knappen och väljer Windows PowerShell.
 • Sedan kopplar vi mobilen till datorn via en USB-kabel.
 • Vi skriver ett kommando ADB-enheter för att se till att den är korrekt ansluten
 • Ett popup-fönster visas på enheten för att aktivera USB-felsökning: klicka på “OK”
 • Starta om terminalen med bootloader: skriv adb reboot bootloader
 • Nu måste vi skriva kommandot fastboot oem unlock
 • Sedan navigerar vi med hjälp av volymknapparna till där det står “Unlock Bootloader” och bekräftar med strömknappen.
 • Nu startar starthanteraren om vår mobil och när du aktiverar starthanteraren kommer den att låsas upp.

Obligatoriska applikationer

Vi kommer nu att vara redo att rota vår mobiltelefon, och vi kan göra detta med en av de många applikationer som kan göra detta. Några av de mest populära och effektiva är:

 • One-Click Root: Det här verktyget gör vad dess namn lovar, det vill säga rotar oss med ett enkelt klick. Det vi behöver göra är att ladda ner programmet för Windows eller Mac, ansluta mobiltelefonen via USB-kabel och aktivera USB-felsökning på vår mobiltelefon. Sedan startar vi applikationen och låter den köras.
 • Kingo rot : Det är en av de bästa versionerna som erbjuder möjligheten att roota från din mobiltelefon eller Windows-dator. För att göra detta laddar vi ner apk och installerar applikationen på vår mobil. Sedan trycker vi på knappen för att rota den och ha tålamod tills processen är över. I sin Windows-version, efter att ha laddat ner och installerat applikationen, måste vi starta Kingo Root med en USB-kabel ansluten till vår mobila dator och PC. När programmet upptäcker vår enhet behöver vi bara klicka på Root för att starta processen.

Och då?

Kontrollera att allt är i sin ordning

Ett viktigt steg är att ladda ner Root Checker-appen, som talar om för oss om rotningen har gjorts korrekt. Det är lika enkelt som att ladda ner och köra det för att få information direkt. Det är också viktigt att ladda ner ett verktyg som SuperSU, vilket gör att vi kan spåra dessa superanvändarbehörigheter, eftersom vår terminal nu är mer sårbar för hot som skadlig programvara.

Gå till specialiserade forum

Nu när du är en del av gruppen användare som sätter din mobiltelefon i bruk, måste du dyka online om de bästa sätten att anpassa din mobiltelefon, eller de som är mest tilltalande för dig. På samma sätt, registrera dig på ett av de viktigaste forumen som XDA Developers, Phandroid eller Reddit. Sedan behöver du bara hitta ett dedikerat underforum dedikerat till din mobil för att hitta rom och alla sätt du nu kan anpassa din enhet.

Relaterade artiklar

Back to top button