Hur man raderar och återställer fabriksinställningar på PS5 –

Antingen för att du vill göra en hård rengöring för att radera hela SSD:n eller för att du vill sälja din PS5 vidare till någon annan, kommer fabriksåterställningsprocessen att vara en uppgift som du måste göra, ja eller ja. Så om du tänker på det ger vi dig alla nödvändiga steg för att slutföra processen.

Steg 1. Spara spel innan du tar bort (valfritt)

Det första du behöver göra är att se till att alla dina spel har sparats i molnet. Eftersom PS5 inte tillåter dig att spara dina sparade spel till en extern USB-enhet måste du teckna ett PS Plus-abonnemang för att kunna överföra spel som har sparats på konsolen under hela denna tid till molnet.

Detta är lite konstigt eftersom vi kunde överföra våra data till vanligt USB-minne på PS4, men sanningen är att den nya konsolen inte tillåter detta, så var försiktig med det.

För att spara alla dina sparade spel och konfigurationsprofiler måste du gå till följande meny:

  • Inställningar> Spelinställningar / Appar och sparad data> Sparad data (PS5)

Steg 2 – Spara alla dina spel och spel som en säkerhetskopia (valfritt)

Ett annat alternativ är att göra en fullständig säkerhetskopia av all data på din konsol, inklusive spelinstallationer. Detta kommer att hjälpa dig i framtiden att kopiera allt innehåll från din nuvarande PS5 till en annan PS5 som du kommer att ha senare.

För att fortsätta skapa en säkerhetskopia måste du ansluta din hårddisk till en av USB-portarna på konsolen och öppna följande meny:

  • Inställningar> System> Systemprogramvara> Säkerhetskopiering och återställning> PS5 Backup

Steg 3 – Ta bort all data från PS5

När du har fått allt säkerhetskopierat och säkerhetskopierat, och du är säker på att allt du ska radera, du har på en säker plats, eller om du bara inte bryr dig, är det dags att göra en fullständig radering av din trösta. Denna avinstallation kommer att helt starta om din PS5 och lämna den tom med den initiala konfigurationsmenyn precis som du såg när du först startade konsolen.

För att helt radera din konsol måste du komma åt följande meny (kom ihåg att du kommer att förlora ALLT och det kommer ingen återvändo):

  • Inställningar> System> Systemprogramvara> Omstartsalternativ> Starta om konsolen

Relaterade artiklar

Back to top button