Hur man publicerar och säljer en bok på Amazon

Självpublicering: Kindle Direct Publishing

Amazon WPC det är en applikation utvecklad av Amazon så att alla kan publicera och sälja sina böcker. Det finns två publiceringsalternativ: digital (e-bok) och pocketbok. Det är ett utmärkt sätt att nå miljontals människor utan några förskottsinvesteringar.

Uppenbarligen är det en kostnad för denna tjänst. Men detta kräver inga investeringar. Beroende på typ av publikation och i vilket land du gör det kan avgifterna variera, men du kan ta upp till 70 % vinst från försäljningen av din bok. Publicering och försäljning av böcker via Amazon KDP ger dig kontroll över immateriella rättigheter, pris och efterföljande arbetsändringar.

como comenzar a crear un nuevo título en amazon kdp

Formatkrav

För att ladda ner bokens digitala dokument har du inga problem. För att kunna sälja din bok i pocketformat måste du dock uppfylla vissa krav för siddesign, utfyllnad och marginaler , de är alla tydligt markerade. Det är viktigt att veta hur vissa texter ska vara upplagda, såsom omslag, titelblad, upphovsrätt, dedikation och register.

När det gäller den digitala filen som kommer att laddas upp till KDP-plattformen måste vi tänka på att om filen är indragen måste vi ladda upp den till PDF formatera. Om den inte är indragen kan vi ladda den i något av följande format: PDF, DOC, DOCX, RTF, HTML eller TXT

Bokdetaljer

Titel, beskrivning och författare

Det är viktigt att titeln är densamma i alla avsnitt och format där den förekommer. Det det är förbjudet att inkludera kommersiella termer såsom som “bästsäljare”, “gratis” etc. Underrubriken bör innehålla ytterligare information om innehållet och får inte överstiga 200 tecken.

Bokbeskrivningstexten är viktigare än den låter. Detta är verkligt detta är läsarens första kontakt med en bok. Det här är texten som finns på baksidan av pocketböcker eller på insidan av omslaget till inbundna böcker. För bokens författarna är det inga problem så länge flera författare eller medförfattare har nämnt dem alla.

idiom och e-bokstitel för Amazon KDPFormulär för indikatorer för författare och medarbetare på Amazon KDP

Nyckelord och kategorier

I en värld av algoritmer är Amazon KDP inte komplett utan dem. Därför är det viktigt att påpeka i Nyckelord kapitel Redigera detaljer avsnitt… begrepp eller termer som bäst beskriver innehållet i din bok. På så sätt kan Amazon kategorisera din bok och visa den mer effektivt i användarsökningar.

Kategorier baseras på BISAC-koden (Book Industry and Communication Standards), så vi måste välja två kategorier som bäst återspeglar bokens innehåll.

formulario para indicar las palabras clave y lasategorias del libro en amazon kdp

Ladda ner och se din bok

Ett av de sista stegen är att ladda ner och se vår bok. Här ser vi slutlig design , det här kommer läsarna att se när de laddar ner eller köper det. Vårt ISBN eller internationell standard för antal böcker. Detta är identifieraren för varje bok, ISBN är unikt för varje verk och innehåller registrerad information såsom upplaganummer, författare, bokens fysiska egenskaper, antal sidor eller typ av omslag.

När det gäller e-böcker är det inte nödvändigt att ha ett ISBN. I pocket, måste du köpa ISBN genom själva Amazon KDP-tjänsten gratis.

Uppdaterar delar

När vi vill göra ändringar måste vi klicka vidare “,,,” , och då Redigera e-boksdata eller Redigera pocketdata … Detta kommer att omdirigera oss till informationssidan. Sedan måste vi bara göra nödvändiga ändringar och spara dem.

Det är viktigt att veta det allt kan inte ändras … Till exempel, när det gäller e-böcker, kommer vi inte att kunna ändra hanteringen av digitala rättigheter (DRM), publiceringsdatum, titel eller författarnamn. När det gäller pocketformat, utöver de fält som nämns i e-boken, kommer vi inte att kunna ändra språk, undertexter, upplaganummer, ISBN, stämpelnamn, bläck och papperstyp samt utskriftsstorlek. … Allt relaterat till obehöriga ändringar betraktas som en ny revision, som måste publiceras oberoende.

opciones de impression en amazon KDP

Timingen

De mest otåliga bör veta att processen att sälja en bok på Amazon inte direkt när du har skrivit ditt mästerverk. Din e-boksinformationssida och miniatyrbild visas om mindre än 3 dagar. Pocketbokkoppling kommer att försenas 2 till 7 dagar. Digitala uppdateringar träder i kraft inom 2-3 dagar. Till exempel uppdateras försäljningsstatistiken varje timme, förutom de första timmarna, som tar 12 till 48 timmar att visa.

För fysiskt pocketformat är aktiveringstiden för detaljsidan 3 dagar i Amazonas och 5 dagar i andra butiker, och vi får vänta 3-5 dagar för att vi ska se att boken redan finns i lager. Intressant nog är mätvärden för annonskampanjer särskilt långvariga och tar cirka 14 dagar att visa.

Försäljningsprovision

För att beräkna de försäljningsprovisioner som motsvarar oss som bokförfattare behöver vi tänka på att det finns olika variabler som avgör kostnaderna för försäljning och tryckning. Att kvalificera sig för 70 % provision vi måste uppfylla tre krav: att vår RRP uppfyller kraven enligt Amazons tabeller baserat på filvikt, att RRP är minst 20 % lägre än RRP för det fysiska formatet och att den säljs till alla geografiska områden där det finns tillgängliga distributionsrättigheter. Annars kommer vi inte att ha några problem med att registrera oss för programmet på 35 % i provision.

Andra faktorer att ta hänsyn till ingår i pocketformatet, till exempel kostnaden för utskrift. I allmänhet kommissionen att motsvarar författaren 60% … Från detta belopp måste vi dra av kostnaden för att trycka boken. För en 15-sidig bok med svart bläck till 333 USD MSRP skulle utskriftskostnaden vara 4,15 USD, vilket resulterar i en vinst före skatt på 10,85 USD. Det här exemplet är för försäljning i USA, så i Europas fall kan siffrorna skilja sig något.