Hur man öppnar och reparerar skadade filer och mappar i Windows 10 –

Det finns olika sätt att skada en fil eller mapp, vilket gör att systemapplikationer blir den kan inte öppnas, ändras eller raderas … Om detta kan hända kan vi använda några av våra egna verktyg som Windows 10 innehåller för att försöka åtgärda problemet, eller välja tredjepartsappar som utvecklats för detta ändamål.

Varför filer och mappar blir skadade

Vi pratar om en skadad fil eller mapp när det finns problem med att skriva, läsa eller under bearbetning, vilket gör det omöjligt för olika applikationer på systemet att läsa dem. Det finns olika sätt att en fil kan skadas utan att vara en isolerad händelse, eftersom det kan hända oss när vi minst anar det.

En fil kan skadas när vi flyttar den från en plats till en annan och processen avbryts oväntat, till exempel på grund av ett strömavbrott. Detta resulterar i förlust av information från filen, vilket kan störa dess exekvering. Det kan också bero på ett problem med virus eller skadlig kod, eller skada på lagringssystemet som innehåller filen. Det går inte heller att ladda ner att det är ett hårdvaruproblem och att filen har blivit skadad på grund av en korrupt fil. RAM-modul eller dålig SATA-kabel.

Hur man återställer en skadad fil eller mapp

Om vi ​​upptäcker att vi har en fil eller mapp som är skadad kan vi använda några av lösningarna som vi kan hitta i Windows 10-verktyg.

Kontrollera systemet för fel

Det första vi ska göra är att försöka kontrollera om systemet kan innehålla fel som kan orsaka att filen eller mappen skadas. För att göra detta, öppna Utforskaren (Windows + E). Välj senare blocket som kan hittas skadat och högerklicka på det. En snabbmeny kommer att visas där vi väljer Alternativet “Egenskaper”.

Välj Disco duro y Propiedades

På fliken “Verktyg”, klicka på Kryssruta fält För mer information, se avsnittet Felkontroll. På så sätt kommer Windows 10 att ta hand om att leta efter filsystemfel på disken.

Propiedades del Disco duro local y Comprobar

Kör Windows Defender

Filen eller mappen kan skadas av ett virus eller skadlig kod. För att åtgärda detta problem kan vi prova att använda ett antivirusprogram som t.ex Defender för Windows eller något annat som vi har installerat på vår dator. För detta kan vi skriva “Windows Security” i sökmotorn i “Start”-menyn. När det är klart kan vi välja Anti-Virus och Threat Protection och köra ett “snabbtest” för att se till att vi inte stöter på ett virusproblem i filerna som hindrar oss från att köra det.

Windows säkerhetskontroll Examen rápido

Använd ett minnesdiagnostikverktyg

Ett annat alternativ som vi har på Microsoft Operating System är Windows Memory Diagnostic Tool. Med dess hjälp kan vi garantera att problemet med fil- eller mappkorruption inte är relaterat till fel RAM för enheten. För att köra det skriver vi “Windows Memory Diagnostics” i sökrutan bredvid Start-menyn.

Därefter kommer ett fönster upp där du kan kontrollera om det finns några problem med hårdvaruminnet. Vi valde det första alternativet Starta om nu och leta efter problem (rekommenderas) , se till att du sparar innan allt arbete vi utförde och stäng de program vi kör.

Användardiagnostiskt minne för Windows

Kontrollera hårddiskens integritet

Windows 10 har ett verktyg för att fixa skadade filer och mappar, som kommandot chkdsk, som körs från kommandoraden. För att göra detta måste vi skriva cmd i sökrutan på Start-menyn och köra kommandotolken som administratör. Efter öppnandet kommer vi att skriva följande kommando:

chkdsk / fc:

Símbolo del system chkdsk

Om den skadade enheten inte är C, utan en annan enhet, ändrar vi bokstaven till den som motsvarar denna enhet och trycker på Enter. Detta verktyg fungerar med både externa och interna enheter.

Reparera skadade filer

Windows 10 har sitt eget filåterställningsverktyg som kommandot sfc / scannow. Detta kommando kommer att skanna disken efter skadade eller korrupta filer som kan återställas. För att köra det måste vi öppna en kommandotolk som administratör genom att skriva cmd i startmenyns sökruta. Efter öppnandet skriver vi följande kommando och trycker på Enter.

sfc / scannow

Símbolo del sistema sfc

Efter slutförandet kommer processen att ta några minuter, och vi kommer ständigt att informera oss på skärmen om den slutförda procentsatsen. Senare kommer han att informera oss om resultaten och om något problem har lösts.

Återställ skadade USB-enheter

Om problemet inte ligger i filen eller mappen, utan USB-minnet är direkt skadat och därför hindrar oss från att öppna filerna, kan vi lösa det med kommandot ATTRIB. För att göra detta måste vi köra kommandoradsverktyget som administratör. För att göra detta, skriv cmd i sökrutan i Start-menyn. Efter öppnandet måste vi skriva följande kommando och trycka på Enter:

ATTRIB -H -R -S / S /DX:*.*

ATTRIB systemsymbolik

Här måste vi ersätta bokstaven X med bokstaven på enheten som USB-minnet är anslutet till och trycka på Enter. Vi måste bara vänta på att de skadade filerna ska återställas.

Programvara för filåterställning från tredje part

Om vi ​​inte kan lösa problemet med skadade filer med hjälp av olika verktyg som finns tillgängliga i Windows 10, kan vi använda några tredjepartsapplikationer för att hjälpa oss med detta.

Wondershare Data Recovery

Det är en raderad filåterställningsprogramvara som också kan användas för att återställa skadade filer. Den har kompatibilitet med över 500 filtyper. Efter körningen måste vi välja vilken typ av fil som vi vill återställa (ljud, video, bilder, kontor …), samt välja en plats och ange sökvägen eller mappen där den skadade filen finns. Allt som återstår är att klicka på “Start”-knappen för att börja skanna, och det kommer att visa oss alla resultat så att vi kan välja den vi behöver reparera.

Wondershare Data Recovery är ett betalt verktyg, men det har en gratis testversion som vi kan ladda ner från den här länken.

Reparera verktygslåda

Det är en samling av 22 verktyg för att återställa skadade filer, som alla är olika för varje filtyp. Stöder alla format som Word, Excel, OneNote, PowerPoint, Photoshop, Outlook, PDF, ZIP, RAR och mer. Det är väldigt lätt att använda, eftersom vi bara behöver välja den skadade eller skadade filen, ge den ett namn och klicka på “Reparera”.

Repair Toolbox är en betalapp som har en gratis testversion för olika typer av filformat som stöds

Relaterade artiklar

Back to top button