Hur man öppnar och extraherar filer från ISO i Windows 10 –

Om vi ​​har en ISO-avbild på vår dator och vi vill kunna komma åt allt dess innehåll och extrahera det med hjälp av olika verktyg som vi enkelt kan få jobbet gjort med.

Fördelar med ISO-filer

Att använda ISO-filer är särskilt användbart eftersom vi kan behålla allt innehåll i deras ursprungliga tillstånd. Detta gör att den kan användas i stor utsträckning vid utbyte av filer, vilket undviker förlust av information under överföringen. Den erbjuder även installationsfördelar eftersom den kan läsa 10 gånger snabbare än en optisk enhet. Dessutom, om vi arbetar med servrar eller virtuella maskiner, kommer det alltid att vara mycket lättare att bifoga eller ladda ner en bild från en ISO-fil än att använda fysiska medier.

Som vilken annan komprimerad fil som helst är det möjligt att öppna och extrahera de olika filerna som den består av, för detta kan vi använda program för att dekomprimera eller komprimera filer eller specialiserade verktyg för att bearbeta den här typen av bilder, vilket vi kan kontrollera.

Visa ISO-bildfiler från Windows

Om vi ​​har en ISO-bild på vår dator kan vi komma åt dess innehåll direkt från Windows 10 utan att behöva installera något program. Processen är väldigt enkel eftersom vi bara behöver hitta ISO-filen och högerklicka på den, Windows-kontextmenyn öppnas där vi måste välja fjäll alternativ.Montar-bild på ISO Windows 10

När detta är gjort verkar den nya tillgängliga modulen vara virtuellt skapad och motsvarar den här bilden som vi har monterat och som vi kan komma åt filerna som utgör den.

ISO montada-bild i Windows 10

Efter att vi har arbetat klart med innehållet i ISO-bilden måste vi ta isär skapad bild. För att göra detta, högerklicka bara på den virtuellt skapade disken, öppna Windows snabbmenyn och välj 2Expulsar. “När detta är gjort kommer den virtuella disken vi skapade att försvinna.

Expulsar unidad virtual på Windows 10

Om vi ​​vill öppna och extrahera innehållet i en ISO-bild kan vi göra det med en mängd olika program, från kompatibla filkompressorer till program speciellt utformade för att öppna och redigera dessa typer av filer.

WinRAR, den mest populära och ISO-kompatibla kompressorn

Det är utan tvekan ett av de mest populära filkomprimerings- och dekomprimeringsprogrammen och håller nu på att bli riktmärket. Det är kompatibelt med ett brett utbud av format, inklusive ISO-formatet, vilket gör att vi kan se innehållet och extrahera det.

Processen är ganska enkel och det kräver att WinRAR är installerat på vår PC, om inte kan vi ladda ner det från den här länken. Efter installationen behöver vi bara högerklicka på ISO-bilden så visas en snabbmeny där vi måste välja “Öppna med WinRAR”.

Abrir ISO-arkiv med WinRAR

När detta är gjort visas mappar som innehåller ISO-filen och alla filer. Om vi ​​vill kolla in någon fil behöver vi bara markera den och välja “Extrahera till” ikonen hittar vi i verktygsfältet högst upp.

Ytterligare ISO-bildarkiv med WinRAR

Därefter visas ett nytt fönster som hjälper oss att välja den plats där vi vill extrahera filen. När vi har valt det behöver vi bara klicka på “Acceptera” och vi kommer att kontrollera hur någon fil extraherades korrekt.

Ruta descarga för extraer arkiv de una bilder ISO med WinRAR

PowerISO, ett kraftfullt verktyg för att bearbeta ISO-bilder

Vi pratar nu om ett kraftfullt bildverktyg för både CD, DVD och Blu-ray-skivor. Med den kan vi snabbt och enkelt öppna, skapa, redigera, komprimera och extrahera alla filer som finns i ISO-bilden. Det är inte en gratis app, även om vi kan ladda ner en testversion från webbplatsen Honest Sign.

När applikationen är installerad öppnar vi den och dess huvudmeny visas, som, även om den är på engelska, är helt intuitiv. Nu måste vi i “Arkiv”-fliken och sedan i “Öppna” och Explorer kommer att öppnas så att vi kan hitta bildfilen som vi vill öppna. Efter öppning renderar vi alla filer. För att extrahera någon av dem måste vi välja den och klicka på Kolla upp fliken hittar vi överst.

PowerISO extra arkiv för ena bilder

Detta öppnar ett nytt fönster där vi måste välja mappikonen för att välja destinationssökvägen där vi vill att filen ska finnas kvar. Slutligen klickar vi på “Acceptera” och kontrollerar att processen har slutförts korrekt.

PowerISO väljs för att skydda arkivet för en ISO-bild

MagicISO, edia och extrahera filer från ISO-bild

Här är ett annat program som gör att vi kan redigera, skapa, bränna och extrahera filer från en ISO-bild. Processen, som i de tidigare fallen, är mycket enkel. Även om du måste betala för en licens för att använda programmet permanent, kan vi ladda ner en gratis testversion från webbplatsen här.

Efter nedladdning och installation fortsätter vi med dess implementering så att dess huvudpanel visas. Här måste vi välja vår ISO-fil. För att göra detta kan vi navigera genom dess filhanterare som finns i det nedre vänstra hörnet, eller genom att klicka på fliken Arkiv och sedan Öppna. Vi letar efter en fil, välj den och klicka på “OK”. Dina mappar och filer visas omedelbart i mittrutan. För att extrahera den, välj bara filen och klicka på Kolla upp ikonen placerad överst som visas på bilden.

MagicISO extra arkiv för bilder ISO

Sedan kommer ett nytt fönster upp där vi måste välja destinationssökvägen där den extraherade filen ska finnas. När du har valt det, klicka på “OK” och filen kommer att extraheras framgångsrikt.

MagicISO ruta descarga för extra arkiv av en bild ISO

Peazip, gratis kompressor med öppen källkod kompatibel med ISO-filer

Det är en kodfilkompressor i flera format. Det sticker ut eftersom det innehåller ett stort antal funktioner och kan stödja över 200 filtyper, bland annat ISO-formatet. Det är en gratis applikation med öppen källkod som vi kan ladda ner även i en bärbar version från webbplatsen.

När vi har startat programmet kommer dess huvudmeny att visas, där vi använder kolumnen till vänster, som liknar Windows File Explorer, för att hitta och öppna önskad ISO-bild. När den har öppnats kommer den att visa oss alla filer på höger sida. Sedan väljer vi filen vi vill extrahera och klickar på Utcheckningsknapp ligger högst upp.

Peazip extra arkiv för en ISO-bild

När detta är gjort visas ett nytt fönster med den eller de valda filerna överst. Här, i avsnittet “2Output”, måste vi välja sökvägen där de extraherade filerna ska placeras. När du har valt det, klicka på OK och se till att filerna har extraherats korrekt.

Peazip ruta destino för ytterligare ISO-arkiv

Relaterade artiklar

Back to top button