Hur man ökar lönerna med PMP-certifiering –

Om du är ny i ledningen och vill växa och ta en bra position i företaget kan du göra PMP-examen. Efter att ha klarat provet får du inte bara kunskap, utan efter att ha fått certifikatet låter det en person tjäna mer än andra.

I ett företag är projektledning viktig för det dagliga arbetet. För att klara av ett projekt bör du förbättra dina ledningsförmåga genom att få ett internationellt erkänt projektledningscertifikat. Många multinationella företag och branscher väljer chefer som fått PMP-utbildning, så fördelen är att arbetet utförs i förtid med stor vinst och genom att tillhandahålla kundglädje genom PMP-certifiering.

Förklaring av PMP-certifiering

Deltagande i PMP-provet kräver 7 500 timmars erfarenhet av projektledarskap och handledning. Om du har en kandidatexamen kan du enkelt klara den med 4 500 timmars erfarenhet.

Dessutom kommer du att behöva skaffa dig 35 timmars erfarenhet för PMP-certifiering innan du fortsätter att kvalificera dig som projektledare.

OM du vill göra provet måste du anmäla dig till provet från måndag till fredag. För att förstå tidpunkten och frågan för tentamen kan du köpa en PMP frågebank som hjälper dig att lösa dina problem.

Det är en 4-timmars tentamen som består av flervalsfrågor (MCQs) och en nyligen genomförd revidering av PMP-provet från 2 januari 2021 som består av frågor av olika slag och format visas provresultaten direkt på datorskärmen efter att du skickat dina svar. Innan du klarar provet måste du träna väl och lösa alla frågor från föregående år för att enkelt klara provet.

Inverkan av PMP-kvalifikationer på lönerna

En undersökning gjord av 9:e PMI Payroll visar att de chefer som innehar PMP-certifieringar får 20 % mer lön än icke-certifierade chefer. Cirka 20 000 40+ chefer från cirka 1200 länder deltog i undersökningen, inklusive 10 chefer från Indien.

I Indien får en PMP-certifierad chef en lön på cirka 17 PA lakhs och en ocertifierad chef får 12 PA lakhs. Endast 10 % till 12 % av kvinnorna tar PMP-examen i Indien, deras genomsnittliga lön varierar från 4,60 107 17,54 870 till PA lakhs.

Den maximala jobbprofilen för en PMP Certification Manager är IT Industries, Software Project Manager, Developer Manager, Technical Manager och många fler.

Olika organisationer har dock strikta standarder för ytterligare löneökningar för chefer som klarar PMP-testet. I USA kan en typisk icke-certifierad PMP-anställd få en löneökning på upp till 90 000 111 000 $ per år. Men om du har en PMP kan din lön gå upp till $ XNUMX.

Varför får en person en betald vandring efter PMP-certifiering?

Projektledning består av 5 steg:

 • Projektinitiering: I det här fallet initierar projektledaren projektet och förbereder en specifik uppgift innan projektet påbörjas.
 • Förberedelse: Projektledaren gör en plan med kännedom om tillgängliga resurser såsom utrustning, arbetskraft, etc.
 • Utförande: Med rätt teamledarskap uppnås en specifik uppgift.
 • Kontroll: Projektledaren övervakar att projektvärdena uppfylls och gör nödvändiga ändringar vid behov.
 • Slutförande: Projektledaren genomför framgångsrikt projektet.

PMP-certifiering säkerställer att projektledaren vet vad som ska göras i ovanstående Fas 5 PMP-certifierade projektledare får en mängd kunskap för att hjälpa dem att prestera bättre.

Erfarenhet är också viktigt för en projektledare

Arbetslivserfarenhet beaktas även när du höjer din lön, har du arbetat som projektledare på ett företag och har PMP-certifikat så räknar du med att det blir löneökning. Detta förväntas vara sant och kan vara avgörande för vissa andra faktorer, till exempel landet där du arbetade.

20 års erfarenhet av projektledning kan ge 177 % mer vinst än en 3-årig chef. I länder som Kina eller Japan kanske de inte återspeglar din PMP-upplevelse.

I Sydafrika kan en projektledare med lång erfarenhet och PMP-certifiering enkelt få en löneökning på 47%.

Till exempel genererar projektledare i USA med över 20 års erfarenhet av projektledning en total årlig inkomst på $ 130 000 till $ 87 000, jämfört med $ XNUMX XNUMX för dem med mindre än tre års erfarenhet.

Vinsten beror också på typen av jobb

Beroende på vilken typ av jobb du arbetar baseras PMP Certification Lönehöjningen på detta. IT-branschen erbjuder högre löner till dem som är PMP-certifierade. Följande sektorer registrerade den högsta årliga inkomsten i landet:

 1. Konsultation: 115 149 $
 2. Läkemedel: 133 246 $
 3. Flyg- och rymdfart: 129 732 USD
 4. Mat och dryck: 124 559 $
 5. Teknik: 122 546 $
 6. Informationsteknik: 132 245 USD

Lönerna för projektledare inom forskning, teknik, teknik och matematik (STEM) är extremt höga på grund av den snabba tillväxten och efterfrågan inom dessa sektorer. Faktum är att 93 % av STEM-arbetarna betalas långt över det nationella genomsnittet, och den nationella genomsnittslönen för alla STEM-yrken är nästan dubbelt så stor som genomsnittslönen för roller utanför STEM.

I dagens värld behöver en projektledare ha ett PMP-certifikat om han vill uppfylla sin dröm och växa exponentiellt i en konkurrensutsatt värld och därmed öka chanserna att få höga förmåner med en bättre jobbprofil.

Numera behöver projektledare en otroligt hög grad, oavsett vilken sektor det gäller. Projektledarens uppgift är mycket viktig och väsentlig för projektets framsteg.

När du planerar eller slutför ett projekt är projektledaren ansvarig för att leda personerna i teamet. Projektledning har flera olika fördelar och används flitigt i olika former av moderna industrier.

Därför handlade det om hur du kan öka din lön genom att få ett PMP-certifikat. Förhoppningsvis har du fått fördjupad kunskap om PMP-certifiering och dess löneökning genom att läsa ovanstående innehåll.

Relaterade artiklar

Back to top button