Hur man loggar in på Windows 10 med Google-lösenord –

Förra året var Google ansvarig för lanseringen av Credential Provider, eller motsvarande, Google Credential Provider för Windows genom vilken den tillåter alla användare att logga in med sitt Google-konto. På så sätt kan vi konfigurera Windows 10 så att vi kan logga in med vårt Google-lösenord. Detta är vad vi kan göra oavsett om vi installerar, om vi installerar Windows eller om vi vill koppla ett Google-konto till den aktuella Windows-profilen.

Vad är Google Credential Provider

Genom att använda Google Credential Provider for Windows (GCPW) kommer vem som helst att kunna logga in på sin Windows-dator med sitt Google-konto. På så sätt kan vi komma åt Googles tjänster samt säkerhetsfunktionerna i vårt Google-konto med enkel inloggning.

Fördelar med Googles autentiseringsleverantör

Som administratör för vårt Windows-team kan vi använda Googles enkel inloggning (SSO) för att säkert komma åt, redigera Windows-inställningar och fjärrensa data från en enhet. Med GCPW-tjänster kan vi konfigurera det så att användarens Google-konto kan synkroniseras med våra lokala Windows-profiler. Vi får även en rad andra förmåner, såsom:

  • Ytterligare säkerhet : när vi använder vårt Google-konto har vi åtgärder mot piratkopiering med tvåstegsverifiering eller identitetsverifiering
  • Enskild ingångspunkt : Detta ger oss tillgång till Google Workspace-tjänster och Chrome-appar utan att ange ditt Google-användarnamn och lösenord igen.
  • Synkronisera lösenord : Vi kommer att kunna synkronisera våra användares Google-lösenord med våra Windows-lösenord i administratörskonsolen eller genom att använda G Suite-lösenordssynkronisering.
  • Automatisk registrering i Windows-enhetshantering : När du använder GCPW och Windows Device Control kommer alla enheter automatiskt att registreras i Windows Device Control när vi loggar in via Googles autentiseringsleverantör.

Krav vi måste uppfylla

När det gäller att installera och använda Google Credential Provider finns det några förutsättningar som vår dator måste uppfylla. Dessa kommer att vara:

  • Ha en G Suite Enterprise-, G Suite Enterprise for Education- eller Cloud Identity Premium-licens för att registrera din enhet i Windows Device Management.
  • Ha Windows 10 Professional, Business eller Enterprise (version 1803 eller högre) och ett användarkonto med administratörsrättigheter.
  • Vi har webbläsaren Google Chrome installerad på vår dator.

Logga in på Windows med Google-lösenord

Därefter kommer vi att förklara stegen du behöver ta för att kunna logga in på Windows 10 med vårt Google-lösenord. Det är väldigt enkelt eftersom du bara behöver ladda ner och installera Google Credential Provider och göra en liten justering i registret.

Ladda ner och installera GPCW

För att komma igång är det första du ska göra att ladda ner Google Credential Provider. För att göra detta, besök helt enkelt din aktiverade webbplats genom att klicka på denna länk. Väl inne kan vi ladda ner versionen för både 32-bitars och 64-bitars operativsystem. Därefter väljer vi versionen som motsvarar vårt system, vi laddar ner den körbara filen med MSI-tillägget, som vi måste köra för att kunna fortsätta med installationen snabbt, utan att behöva gå igenom någon guide eller installationsprocess.

Web Proveedor de credenciales av Google

När installationen är klar måste vi se till att följande filer ingår i den angivna sökvägen.

C: / Archivos de programa / Google / CredentialProvider / 89.0.4389.128 / Gaia.dll C: / Archivos de programa / Google / CredentialProvider / 89.0.4389.128 / gcp_setup.exe C: / Archivos de programa / Google / Provider Credent / Google / CredentialProvider /.0.4389.128 / gcp_eventlog_provider.dll

Installation av GPCW

Konfigurera registerinformation

Genom att använda Googles autentiseringsleverantör kan vi organisera olika inloggningsutrymmen för vårt Google-konto. Den kan också konfigureras så att enheten inte automatiskt registreras för Windows-enhetshantering, samt flera Google-konton, profilinställningar och utgångsdatum.

Detta är vad vi måste konfigurera från “Windows Registereditorn”. Använd editorn med försiktighet, eftersom eventuella fel är varje användares ansvar. För att öppna den, tryck på tangentkombinationen “Windows + R” och kör kommandot “Kör”. Här skriver vi “regedit” för direkt åtkomst till editorn. Väl inne går vi vidare till nästa rutt.

HKEY_LOCAL_MACHINE Programvara Google

GCPW Registration Editor

Här bör vi hitta en mapp som heter GCPW. Om vi ​​inte hittar den kan vi skapa den genom att högerklicka på Google-mappen och välja Nytt och Lösenord. Senare högerklickar vi på FPCW-mappen och väljer New och String value, som kommer att heta “domains_allowed_to_login”. Vi startar om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Logga in med ditt google konto

Efter att ha startat om datorn kommer vi att se ett nytt alternativ visas i slutet av listan över användare när sessionen startar, kallad “Lägg till jobbkonto” … Det är lätt att identifiera eftersom det har Google-logotypen bredvid sig. Tryck på knappen för att logga in med vårt användarkonto , observera alla protokoll för dess konfiguration. Eftersom detta är ett nytt konto kan det ta ett tag för Windows att konfigurera, och när det är klart kommer användarkontot att dyka upp tillsammans med våra andra konton som vi har. Vi kan dock behöva logga in igen med Googles användarnamn och lösenord varje gång vi loggar in på vårt konto.

Añadir una cuenta de trabajo

Alternativt kan vi ställa in en PIN-kod för kontot och ställa in utgångsdatumet till 5 dagar. På så sätt, nästa gång vi loggar in på vår dator med ett Google-konto på jobbet, behöver vi inte logga in med våra Google-kontouppgifter. På så sätt kan vi logga in med ett Windows-konto i händelse av avbrott av internetanslutningen.

Relaterade artiklar

Back to top button