Hur man lagrar routerloggar med MyRouter-logg på PC –

Även om routern har en aktivitetslogg eller loggsystem är det vanligtvis tillfälligt, det vill säga om routern kraschar eller går offline raderas informationen i registret och det börjar från början med en nystart. MyRouter Magazine det är ett gratis verktyg som tillåter oss göra säkerhetskopior av register eller loggar på vår router för att spara dem på vår dator som en säkerhetskopia eller för en mer bekväm analys om du behöver kontrollera aktiviteten för vad som hände i den.

MyRouter Logga huvudfunktioner

MyRouter Log är i grunden ett program designat för att lyssna på en specifik UDP-port för routrar eller modem att skicka sina loggar till oss och spara all information till en fil, spara den lokalt. Huvudfunktionerna i MyRouter Log är följande:

  • Den kan konfigureras för att lyssna på en specifik port, beroende på vilken port som används av enheten.
  • Detta gör att vi kan spara loggarna för vår router till en textfil.
  • De erhållna resultaten visas i realtid i programgränssnittet.
  • Applikationen gömmer sig i systemfältet och visar oss det sista meddelandet i loggen som en varning.
  • Den har en komplett användarmanual för enkel start.

Vi rekommenderar att du går in MyRouter Log officiella nedladdningssida där vi hittar skärmdumpar och även nedladdningen av detta verktyg är helt gratis.

Installation och driftsättning

När vi laddar ner programvaran måste vi packa upp den och börja köra installationsprogrammet för den programvaran. När vi dubbelklickar på den körbara filen visas installationsguiden och vi behöver bara acceptera licensvillkoren och klicka på Nästa tills installationsguiden är klar.

När vi har installerat det här programmet är vi redo att starta det och börja lagra loggarna lokalt på vår dator.

Alla parametrar i MyRouter-tidningen

Att arbeta med detta program är väldigt enkelt. I huvudmenyn kan vi se programmets status, i vårt fall visar det oss “Status: lyssnar inte”, det vill säga det fungerar inte, och vi kommer inte att ta emot poster från vår router. Den visar också hur många tidningar vi har i programmet just nu.

I det övre vänstra hörnet, i “File”, kan vi helt enkelt avsluta programmet, i det här fallet hittar vi inga ytterligare konfigurationsparametrar.

V” Ändra inställningar “Vi kommer att behöva konfigurera UDP-porten vi vill använda för att lyssna, standardporten för Syslog är UDP 514, men vi kan ändra den om routern också tillåter oss att ändra denna port. Andra alternativ är loggrader som visar var loggfilen ska lagras och om vi vill att den ska visa oss något slags meddelande eller räknare i systemikonen (nederst till höger).

I avsnittet “Hjälp” kan vi se användarmanualen, såväl som versionen av programmet.

Vi använder för närvarande version 1.0 av detta MyRouter Log-verktyg och det är helt kompatibelt med Windows 10).

Om vi ​​klickar på “Start” i huvudmenyn får vi en Windows-säkerhetsvarning eftersom detta program måste interagera med ett privat eller offentligt nätverk, det vill säga vi måste aktivera detta undantag i brandväggen, annars kommer vi inte att kunna ta emot operativsystemets loggar.

Efter att vi klickat på “Tillåt åtkomst” får vi en ny status för programmet: “Status: lyssnar på port 514”. Vi har för närvarande ingen router konfigurerad, naturligtvis, såvida vi inte har konfigurerat en fjärrrouter-syslog, kommer vi inte att kunna ta emot någon typ av logg.

När vi har kört det här programmet går vi till vår router för att konfigurera det korrekt.

Konfigurera routern för användning med MyRouter Log

Det första vi behöver göra är att ange IP-adressen för datorn som vi ska köra den här applikationen på i vår router i sändningsloggen. Vi använde en ASUS-router, så vi måste gå till “System Registry / General Registry” och fortsätta att ange IP-adressen för vår dator, där det står “Remote Registry Server”. Som standard använder den port 514, denna port ska vara exakt densamma som i MyRouter Log-programmet.

När den är klar kommer applikationen att börja fungera, ta emot alla händelser från routern, visa dem på skärmen och spara dem i programloggfilen så att de alltid finns till hands.

MyRouter Logga tyvärr inte kompatibel med 100 % av modem och routrar på marknaden , men för att kunna använda det här verktyget måste vi ha en router som gör att vi kan fjärråtkomst till loggen och skicka dessa data via en av dess portar. Det här alternativet, vanligtvis inaktiverat som standard, ska vara aktiverat i enhetens konfigurationsmeny.

Oavsett vilket är MyRouter Log en mycket praktisk applikation som gör att vi kan övervaka allt som händer i vår router, upptäcka eventuella problem som orsakar hårdvarufel, starta om eller förlora anslutningen och till och med kunna analysera alla genererade säkerhetsvarningar. såsom en enhet.

Relaterade artiklar

Back to top button