Hur man lägger till utrymme mellan data och celler i Excel –

Som de flesta av er säkert redan vet från första hand, här hittar vi en enorm mängd numerisk data. V program erbjuder oss faktiskt allt vi behöver så att vi kan arbeta med dem på bästa möjliga sätt. Men det är inte allt som betyder något i den här showen. För vi måste också göra vår del. Därmed vill vi berätta att vi kan försöka designa och strukturera på bästa möjliga sätt den data som vi behandlar här.

Detta blir extra viktigt om vi vanligtvis arbetar med stora kalkylblad. Om vi ​​inte utvecklar dem på ett bekvämt sätt kan din konsultation, ändring eller behandling bli till mardröm … Och det är här vi ska hjälpa dig i samma riktning. Ge ett exempel på formatering i Excel genom att lägga till lite extra utrymme i cellkanterna.

Som du kan föreställa dig kan en så enkel princip göra data i ett kalkylblad mycket lättare att läsa. Därför, om du vill lägga till extra vitt mellanrum mellan texten och cellkanterna, kommer vi här att prata om hur man gör det.

Lägg till utrymme mellan sidorna av cellerna

Om vad vi behöver för att förbättra läsbarheten tabell är att lägga till extra utrymme, låt oss se vilka möjligheter vi har i detta avseende. Om du letar efter ett sätt att lägga till vitt mellanrum mellan kanterna på en cell och de data som den innehåller, måste vi anpassa text eller siffror med indrag.

Välj Excel-celler att formatera

Så, om du formaterar dina celler för detta, kommer du att ha extra utrymme mellan cellkanten och början av dina data. Du kan redan föreställa dig att detta är mycket användbart för att förbättra datavisualiseringen.

Så, för att börja med vad vi berättar för dig, är det första du ska göra att öppna ett Excel-kalkylblad. Sedan måste vi med musen markera de celler som vi vill ändra så att deras innehåll syns bättre. När det är markerat högerklickar vi på de markerade cellerna och väljer alternativet Formatera celler.

cellformat

Denna rörelse kommer att ge vika för en ny parameterfönster kallas Formatceller, från vilka vi har möjlighet att redigera många element på arket. Vi kan ändra parametrar som typ av cellnummer, ner till typsnittet. Men i det fall som oroar oss har vi i det här fallet valt fliken Justering.

Lägg till utfyllnad på sidorna av celler i Excel

Här hittar vi flera rullgardinslistor, så vi öppnar den som heter “Horisontell” i avsnittet “Textjustering”. Således, för att få extra utrymme mellan texten i cellen och dess vänstra eller högra kant, trycker vi på “Vänster” (indrag) eller “Höger” (indrag). Faktum är att vi kan välja alternativet Spaced (Indrag) så att mellan texten och cellgränser på båda sidor.

izquierda sangría

Nu har vi bara i avsnittet “Indrag” för att ange storleken på tilläggsintervallet. Vi behöver bara klicka på upp- och nedpilarna eller skriva ett numeriskt värde i rutan. När ändringen är klar klickar vi på OK-knappen för att spara ändringarna. Låt oss anta att detta extra utrymme mellan texten och Excel-cellkanterna kommer att tillämpas på det valda cellområdet.

Naturligtvis måste vi komma ihåg att detta kommer att vara användbart inte bara för sidorna av cellerna, utan att vi också kan använda det med de övre och nedre kanterna, så om vi behöver lägga till extra utrymme mellan text och cellernas övre och nedre kanter, låt oss se hur.

Mer utrymme mellan kanterna på de övre och nedre soporna

Faktum är att processen är väldigt lik det vi såg tidigare. Så det första vi gör är att välja en rad celler i kalkylarket. När vi har kontrollerat dem alla högerklickar vi på markeringen och väljer formatet på cellerna.

Vi går tillbaka till fliken Justering, men i det här specifika fallet fokuserar vi på rullgardinsmenyn Vertikal. Bland de erbjudna alternativen kan vi välja Superior. Detta hjälper oss att anpassa data i cellen med toppen av cellen. Om vi ​​väljer Center ser vi till att lägga till lika utrymme mellan toppen och botten, så det här kan vara det mest intressanta.

Nu, beroende på vilket alternativ vi valde, kommer data i cellen att justeras i förhållande till det valda alternativet. Om vi ​​väljer Centrum alternativet, kommer texten att justeras mot mitten av cellen.

Linjär vertikal Excel

Hur som helst, om du föredrar det kan du alltid kombinera horisontell och vertikal inriktning text för Excel-celler och på så sätt få ännu bättre resultat. Allt kommer att bero på antalet och storleken på deras innehåll. Dessutom tillåter det oss att använda extra utrymme mellan data i dess cell och var och en av dess kanter, både på sidan och upptill och nedtill. Det är sant att det kan ta ett tag för oss att anpassa allt som vi har berättat, speciellt om det är ett stort ark. Men med tiden kommer vi att vara tacksamma när dataförfrågningar komma över, eller när vi kommer tillbaka till jobbet i framtiden.