Hur man lägger till PowerShell till snabbmenyn i Windows 10 –

Windows PowerShell är ett kraftfullt automationsverktyg som har varit en integrerad del av Microsofts operativsystem sedan Windows XP. Den har många användbara och dolda funktioner som lätt kan nås från snabbmenyn med alternativet att öppna PowerShell här och ändra den till en kommandorad, mycket mer begränsad och föråldrad. För att göra detta måste du göra några ändringar i Windows-registret, som vi kommer att se nedan.

Olika sätt att komma åt PowerShell

PowerShell är kommandoradsverktyget den är baserad på en förbättrad och avancerad version av den traditionella kommandoraden. Detta verktyg gör det möjligt för oss att utföra olika kombinationer av kommandon som kallas skript, vilket gör det lättare att skapa, konfigurera och automatisera många uppgifter.

Om vi ​​vill komma åt Windows PowerShell har vi olika sätt att göra det på, så det kan vara helt personligt.

  • Tryck på Windows + R för att starta kommandot Kör. Så fort det dyker upp skriver vi powershell och trycker på Enter för att bekräfta. Då måste han visa sig för oss. I det här fallet öppnas den på användarnivå.
  • Använda sökfältet som vi har bredvid Start-menyn. Här kommer vi att skriva powershell och applikationen kommer att dyka upp där vi måste se till att markera alternativet Kör som administratör.
  • Navigera till C: / Windows / system32 / WindowsPowerShell / v1.0 och dubbelklicka på powershell.exe. För att köra det på administratörsnivå måste vi högerklicka på det och välja “Kör som administratör”.
  • Från den utökade användarmenyn. För att göra detta måste vi högerklicka på Windows-ikonen i Start-menyn eller använda Windows-tangenten + tangentbordsgenvägen X. Detta kommer att visa oss en meny från vilken vi kan välja PowerShell eller PowerShell (administratör).

Utöver dessa formulär, som vanligtvis är de vanligaste formulären, kommer vi också att kunna öppna PowerShell med Windows 10 snabbmenyn. Även om detta är en knepig eller intuitiv process, har vi möjlighet att göra detta genom att göra ändringar i register. På samma sätt kan vi ta bort den om vi inte vill att den ska fortsätta att visas i snabbmenyn.

Som vi noterade tidigare gör Microsoft det inte lätt att använda PowerShell-genvägen i snabbmenyn eftersom det inte har ett intuitivt och enkelt sätt att göra det. Detta kommer att kräva vissa ändringar i Windows Registerredigerare. Detta är något som vi måste göra med stor försiktighet, och bara göra detta om vi har lite lätt att flytta runt i editorn, eftersom eventuella felaktiga ändringar kan påverka stabiliteten i systemet.

Därför, för att utföra denna operation, kommer vi att börja med att komma åt Windows-registret med kortkommandot “Windows + R”, vilket gör att vi kan starta kommandot “Kör”. Här måste vi skriva “regedit” och trycka på Enter, vilket tar oss till editorns gränssnitt. Efter öppnandet måste vi gå till följande adress.

HKEY_CLASSES_ROOT / Katalog / Shell

Skapa en ny PowerShellDesktop-nyckel

Efter att vi har följt denna väg måste vi högerklicka på mappen “Shell”. Då kommer en popup-meny upp där vi väljer “Ny” och “Key” för att skapa en ny nyckel, som vi kommer att anropa. PowerShellDesktop

Registrering och Shell Crear Valor

Senare i den högra rutan måste vi dubbelklicka på standarden för att kunna redigera dess egenskaper. När detta är gjort kommer ett fönster upp där vi måste skriva Öppna PowerShell här i fältet Datavärde och klicka på OK.

Registration Editor skapar PowerShellDesktop

Skapa en ny nyckel som heter Command

Vi går tillbaka till den vänstra rutan och högerklickar på PowerShellDesktop-nyckeln som vi skapade tidigare. Den här gången väljer vi “Ny” och “Key”, vilket ger den ett namn Team. Gå nu till höger panel och dubbelklicka på Standard värde för att redigera dess egenskaper. Efter att ha öppnat ett nytt fönster måste vi kopiera följande rad till värdedatafältet

C: / Windows / system32 / WindowsPowerShell / v1.0 / powershell.exe -NoExit -Command Set-Location -LiteralPath ‘% L’

Team Editor för registro editar cadena

Här måste vi komma ihåg att om vårt Windows inte är installerat på C-enheten måste vi ändra sökvägen därefter. På samma sätt, om vi inte har PowerShell v1.0, måste vi ändra det numret till den version vi har. Om vi ​​vill veta versionen av PowerShell måste vi titta på den längs vägen. I allmänhet, om vi inte bestämmer oss för att installera en annan version, är det ok att vi har v1.0.

Registreringsredaktör Command datas de valor C: / Windows / system32 / WindowsPowerShell / v1.0

När alla detaljer har angetts, klicka på OK för att bekräfta och ändringarna bör träda i kraft omedelbart. För att testa detta behöver vi bara högerklicka på valfri mapp och välja Windows PowerShell-kommandot. Då bör ett PowerShell-fönster öppnas omedelbart och placera oss i den mapp vi valt.

Om vi ​​vill ta bort Windows PowerShell-knappen från snabbmenyn måste vi ångra ändringarna vi gjorde. För att göra detta kommer vi att använda Windows-tangent + R-kortkommandot för att starta kommandot Kör och skriva regedit för att komma åt Registereditorn. Väl inne går vi vidare till rutten:

HKEY_CLASSES_ROOT / Katalog / Shell

Här måste vi högerklicka på PowerShellDesktop mappen vi skapade tidigare och välj “Ta bort.” När vi är klara kan vi stänga redigeraren och kontrollera hur Windows PowerShell försvinner från snabbmenyn.

Registrera dig för PowerShellDesktop

Relaterade artiklar

Back to top button