Hur man lägger till nya ord i Android mobil ordbok –

Det är vanligt att vi ständigt använder vår mobila Android-enhet för att kunna skriva sms eller mejl. Och det bästa med dessa Google-terminaler är att de ha en egen ordbok vilket gör att vi kan rätta till olika misstag som uppstår när vi skriver vilket ord som helst. Det här kanske inte finns på deras repertoar.

Det är därför det alltid är fördelaktigt att hantera det väl så att vi bäst kan anpassa det efter våra behov. Lyckligtvis kommer Android-mobiltelefonens ordbok att tillåta oss att både utöka termerna och utesluta de orden som vi nästan aldrig använde eller de där vi av misstag gjorde ett misstag och som har sparats. Dessutom kommer vi att förklara hur du stänger av förslag och autokorrigering på din smartphone.

Teclado del Móvil

Lär dig att använda Android-ordboken

Du har förmodligen redan märkt att din mobila enhet kommer att erbjuda dig olika alternativ medan du skriver ett konstigt ord. väl det tack vare ordboken smartphones med Googles operativsystem. Dessutom används den som referens när du skriver vilken typ av text som helst.

Och det är inte allt, för när vi först ställer in vår mobiltelefon frågar den efter vår plats så att dess repertoar kan anpassa sig till vårt språk sömlöst. Men i många fall saknas det eller så ingår inte orden vi brukar använda eftersom det kommer att rätta till dem. Eller helt enkelt för att vi i vardagen använder termer från andra språk, men de sparas inte i vår ordbok.

Ett ganska vanligt problem när vi använder olika språk … Likaså kan den bli inaktuell med tiden eftersom den inte kommer att uppdateras. Därför är det enda sättet att utöka det med vår egen. Men oroa dig inte, för det finns olika sätt att utöka din lista utan att bli galen. Och allt detta för att lägga till de nödvändiga orden behöver vi bara konfigurera vår mobila enhet.

Samsung Teclado

Lägg till ytterligare villkor i din mobiltelefon

Ett av de enklaste sätten att lägga till termer till din repertoar medan vi skriver. Vad betyder det? Tja, vi ser till att de läggs till exklusivt i skrivande stund. När vi skriver ett nytt ord som vi aldrig har använt kan vi därför inkludera det i vår repertoar så att det dyker upp nästa gång.

Men vi kommer att behöva följa en rad steg som inte kommer att ha några komplikationer, och de kommer att vara ganska snabba. Först måste vi skriva ordet som vi vill behålla för alltid på vår mobila enhet. Sedan måste du hålla ned eller trycka flera gånger för att lägga till det, detta steg kan variera beroende på telefonmärke eller till och med Android-versionen.

Slutligen måste vi klicka på alternativet Lägg till i ordbok eller Lägg till i vanliga fraser … Genom att följa dessa steg kan vi njuta av detta ord för alltid, eller åtminstone tills vi bestämmer oss för att radera det.

diccionario gboard

Detta är dock inte det enda sättet som mobiltelefoner med Googles operativsystem tillåter oss att utöka sin lista. Den andra metoden vi kommer att presentera kommer att vara att anpassa telefonen själv. Något som kommer att vara lite mer komplicerat än det förra, men som vi också kan använda när som helst.

Det här formuläret är mycket användbart i allmänhet, eftersom vi kan lägga till flera ord samtidigt. Detta kommer att få oss att spendera mindre tid på att vänta på tillägg en efter en medan vi skriver. Så det kommer också att vara till stor hjälp om vi tänker på vilka termer vi vill hitta på din lista. För att göra detta måste vi gå till Inställningar> Språk och skrivmetoder eller Inmatningsspråk> Ordbok … När vi väl är inne kommer vi att turas om att infoga orden som vi vill lagra i den. När vi har placerat dem behöver vi bara klicka på “Acceptera” eller “Spara”.

Ta bort de du inte använder

Ofta inser vi inte detta, men upprepad användning av ett felstavat ord kan leda till att mobiltelefonens egen ordbok sparar det utan anledning. Så tangentbordsförslaget kommer att berätta för oss detta, eller till och med automatisk korrigering kommer att ändra det utan vår tillåtelse.

Därför, om det finns ett ord som vi inte behöver, och det finns i din Android-ordbok vad vi behöver göra är att följa stegen som nämns ovan för att komma in på listan. När vi väl är inne behöver vi inte skriva i textrutan som dyker upp för att lägga till ett ord, utan tvärtom.

Vi behöver bara välja termen från listan som inte längre används, eller så vill vi helt enkelt inte att den ska finnas där, och klicka på papperskorgsikonen till höger om den. Efter det behöver vi bara trycka på knappen bekräfta eller spara. På så sätt kan du alltid anpassa din Android-enhets ordbok efter alla dina behov och ändra den när du vill.

Ta bort tips och automatisk korrigering från tangentbordet

Autokorrigering och tangentbordstips för Android-enheter dök upp utan uppmaning. Medan dess huvudsakliga syfte var att göra vårt skrivarliv enklare och korrigera orden vi stavat fel, har de för många användare blivit bara ytterligare ett irritationsmoment som de vill bli av med. Först och främst för den som inte vill skriva hela ord.

Quitar Sugerencias Teclado Android

Av denna anledning är problemet med både autokorrigering och förslag att de inte fungerar som de ska, eftersom de ibland också ändras från det ena till det andra, oavsett hur korrekt du stavar ordet. Så om du är trött på dem och inte vill att det här ska fortsätta med dig måste du fortsätta läsa.

Proceduren för att eliminera både promptfältet och autokorrigeringen på en mobiltelefon är enkel. När vi väl har gjort den här ändringen kommer automatiska förutsägelser inte längre att visas i någon tangentbordsapp. Det betyder att vi inte behöver upprepa steget i vart och ett av dem, utan det kommer att tillämpas generellt. Här är stegen du måste följa:

  • Vi går in i applikationen, där vi kan använda tangentbordet, och klickar på de tre prickarna som visas.
  • Klicka sedan på Inställningar> Stavningskontroll
  • Väl inne kommer vi att se både alternativet Visa förslagsremsa och AutoCorrect-funktionen. För att stänga av dem behöver vi bara klicka på växeln som visas bredvid varje funktion. Genom att göra detta kan vi glömma dessa funktioner för alltid.

Relaterade artiklar

Back to top button