Hur man lägger till en länk till TikTok Bio och ökar trafiken –

Biografi på TikTok, vad är intressant att lägga till en länk

Det finns flera skäl lägga till en länk till din biografi på TikTok … Till exempel så att de kan lära känna dig lite mer om du har en personlig bloggsida där du berättar vem du är, vad du gör etc. Även för att det kan vara intressant om de kan nå andra plattformar genom länken som tillhandahålls . där du går in mer i detalj eller utvecklar vad du visar på TikTok baserat på korta videor.

Generellt, för om du får lite inflytande på plattformen kommer du att ha möjlighet att ökad närvaro av andra projekt som du är involverad i eller som ligger till grund för din verksamhet på professionell nivå. Till exempel webbplatsen för ditt företag eller fysiska företag så att de kan lära sig mer om det.

Att dessutom lägga till en länk så att alla som loggar in på din profil kan fortsätta att känna dig eller få tillgång till den ytterligare informationen du lämnar är något som alltid har gjorts på nästan alla plattformar. Så det är inget fel med att göra detta på TikTok också, än mindre att ha det här alternativet aktiverat för alla. För tills nyligen var det något begränsat, även om det inte var särskilt vettigt.

Hur man lägger till en länk till din bio på TikTok

Att lägga till en länk till din bio så att när en annan användare kommer åt din profil de kan se, det borde vara något enkelt, och till viss del är det det, men du måste ta det föregående konstiga steget för att få det gjort. Så låt oss gå punkt för punkt och täcka allt du behöver göra för att få det gjort, och några andra detaljer eller ytterligare tips.

Till att börja med kommer länken du kan lägga till TikTok att visas i fetstil på din profil, och när en användare klickar på den eller klickar om de går online kommer de att omdirigeras till det nätverket. Därmed kan viktiga fördelar antas, om några.

Så för att lägga till den här länken är det första du ska göra ändra kontotyp du har och överför den till ditt konto eller företagsprofil (Business). Det är väldigt enkelt att göra, som du kan läsa nedan:

  1. Logga in på din profil genom att trycka på Yo-ikonen som du kommer att se längst ned i TikTok-gränssnittet.
  2. Klicka nu på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet.
  3. Gå till kontohantering
  4. Klicka på Byt till Pro-konto.
  5. På nästa skärm kan du välja om du vill ha en författare eller företagsprofil.
  6. Välj ett företag som är intresserade i det här fallet
  7. Acceptera och gå

Nu när du har ett företagskonto är nästa steg att gå tillbaka till din profil för att redigera den. Så när du klickar på Redigera profil kommer du att se ett nytt ifyllningsalternativ som ger dig möjlighet att lägga till ditt företags webbadress.

Klart, du behöver inte göra något annat än att lägga till en URL till denna webbsida, YouTube-kanal eller någon annan webbadress på Internet som du är intresserad av att marknadsföra eller få synlighet genom din TikTok-aktivitet.

Fördelar och nackdelar med ett TikTok Business-konto

Även om möjligheten att lägga till denna typ klickbar länk på TikTok kan vara mycket intressant för dig av många skäl, bör du också vara medveten om att denna ändring innebär att du accepterar ett antal restriktioner för personliga konton eller skapare.

Om detta inte orsakar några problem i ditt fall, fortsätt. Gör förändringen och börja njuta av fördelarna det tillför, men först frågar du dig själv vad skillnaderna är.

På förmånsnivån finns det frågor som att kunna lägga till en webbadress, verktyg som bättre kan mäta effekten av dina inlägg etc. Men det finns nackdelar, och den främsta är att du inte längre kommer att kunna använda alla ljudeffekter som ingår i nätverket.

Detta beror på befintliga upphovsrättsbegränsningar. Eftersom TikTok inte har en licens att använda dessa ljud kommersiellt, bör de begränsa deras användning. Så om du lägger till något av dessa material kommer du att se en indikation där de säger att du inte kan använda det eller använda det om det är en låt.

För att lösa detta problem kan en musiktjänst online som Epidemic, Artlist, Music Bed, etc. anlitas för att kunna ladda ner och använda deras låtar och till och med videoeffekter i dina videor. Vilket kan vara kul att sticka ut när man postar originalgrejer, men också kontraproduktivt för att hålla dig från att bli viral just nu.

Intressanta sajter att lägga till i din TikTok-bio

Om du inte riktigt förstår vilken sida du ska lägga till i din TikTok-profil Eftersom du inte har en överordnad sida som företagets officiella hemsida är det en bra idé att använda vissa tjänster, som sedan låter dig navigera från dessa hemsidor till andra.

Till exempel, dessa tjänster används ofta på Instagram och är också lämpliga för TikTok:

Även om de flesta av dessa webbplatser är väldigt lika, måste du se och bestämma vilken som kan intressera dig mest, beroende på vad du hoppas uppnå eller vill göra. Men återigen, kom ihåg att det här är idéer, du kan använda vilken webbadress som helst.

Relaterade artiklar

Back to top button