Hur man lägger till eller tar bort Windows snabbmenyalternativ –

Windows-kontextmenyn är panelen som vi kommer åt när vi högerklickar på ett specifikt Windows-objekt. I den installeras vissa applikationer via biljetter så att vi kan få snabbare åtkomst. Det är troligt att med tiden kommer ett stort antal felaktiga poster att dyka upp i vår snabbmeny, vilket gör vårt system opraktiskt att använda.

Detta är vad vi måste ta hand om, eftersom denna panel kan tjäna oss när den används på rätt sätt genväg för att hitta och utföra olika funktioner som utgör det. Därför, om vi kan skräddarsy den och anpassa den efter våra behov, kan vi spara mycket tid.

För att organisera snabbmenyn erbjuder Windows oss möjligheten att göra detta från sin egen registerredigerare. På samma sätt kan vi välja ut några tredjepartsapplikationer som kan hjälpa oss i detta arbete. Det är därför vi idag ska kontrollera hur vi kan lägga till eller ta bort objekt från Windows snabbmenyn.

Ta bort objekt från registerredigeraren

Registereditorn är programvara som aktiverad som standard och det låter oss se och ändra databasen som lagrar alla Windows 10-inställningar samt installerade applikationer och datoranvändarkonton.

För att kunna redigera objekten i snabbmenyn genom den måste vi komma åt med kortkommandot “Windows + R” för att starta kommandot “Kör”, där vi skriver “regedit”. I fönstret Registereditorn som visas måste vi ställa in följande sökväg: HKEY_CLASSES_ROOT / * / shellex / ContextMenuHandlers

När vi väl är i den etablerade rutten kan vi visa en tillgänglig lista där vi kan hitta de poster vi vill ta bort. Genom att högerklicka på var och en av dem måste vi välja alternativet “Ta bort”. Så här kan vi radera de poster i snabbmenyn som vi anser vara onödiga för vår användning. Naturligtvis är det viktigt att vara försiktig, eftersom en felaktig radering av registret kan påverka operativsystemets stabilitet negativt.

Program för att lägga till och ta bort objekt på snabbmenyn

ShellNewHandler

Vi kan använda verktyget ShellNewHandler för att organisera innehållet i snabbmenyn. Det är helt gratis och vi kan ladda ner det från den här länken. Det är inte nödvändigt att installera det, som det är portabla version, så du behöver bara packa upp den och köra den för att börja använda den.

Efter att den har körts visas en meny som innehåller alla applikationer som finns i snabbmenyn. Om vi ​​vill inaktivera det behöver vi bara göra det avmarkera motsvarande kryssruta och klicka på knappen “Använd”. Efter några sekunder kommer ändringarna att tillämpas på systemet, vilket resulterar i att snabbmenyn för dessa poster försvinner. Detta kommer att göra allt mer organiserat. Dessutom undviker vi att ladda upp poster som vi inte har för avsikt att använda.

Denna applikation låter oss utföra olika åtgärder för att organisera vår snabbmeny i Windows. Vi kan lägga till och ta bort innehåll så att vi snabbt och enkelt kan komma åt de mest använda komponenterna. Detta gratis och bärbar ett verktyg som vi kan ladda ner från vår hemsida.

Efter nedladdningen måste vi packa upp zip-filen och köra den körbara filen. Vi kommer att ha möjligheten 32-bitars system och en annan för 64-bitars system. Dess huvudmeny kommer att ha sex kategorier: Desktop Context Menu, Hardware Context Menu, Disk Context Menu, Folder Context Menu, Files Context Menu och Executable File Context Menu. Vi kan vika eller vika upp varje meny för att få ett mer organiserat utseende.

Själva applikationen innehåller flera designade element som vi kan inkludera i våra menyer bara genom att välja dem. Vi kan också eliminera dem genom att avmarkera motsvarande kryssruta.

Om vi ​​vill lägga till vilket program som helst med en lista kan vi göra detta med listredigeraren, representerad av en kugghjulsmusikon. När vi öppnar redigeraren måste vi dra och släppa den körbara filen för programmet vi vill infoga och slutligen klicka på “Spara ändringar”.

Denna applikation kännetecknas av lätt och bärbar programvara som är ansvarig för att visa en lista med tillgängliga objekt i vår snabbmeny och gör det möjligt för oss stänga av alla de vi inte använder. Det här programmet innehåller inte komplicerade alternativ därför är den tillgänglig för alla typer av användare. Först måste vi ladda ner det gratis från den här länken.

Eftersom det är en bärbar applikation kräver den ingen installation, du behöver bara packa upp zip-filen och köra den körbara filen. Dess huvudmeny kommer att visas där vi kan se alla föremål som utgör vår sammanhangsmeny. Information som visas inkluderar menytillägg, text och typ, status (aktiverad / inaktiverad), ny filinformation och en registernyckel för varje objekt.

Vidare kommer vi bara att behöva sitta ovanpå objektet som vi vill ta bort och tryck på högerknappen för att välja alternativet Inaktivera valda menyalternativ (eller tryck på F7). När detta är gjort kommer vi att se hur menyn avaktiveras.

När som helst vi kan återaktivera appen genom att högerklicka på den och i alternativen som visas, välj “Aktivera valda menyalternativ” (eller tryck på F8). Efter det kommer vi att se i menyn hur den kommer att bli tillgänglig igen.

Main Maid

Detta gratisverktyg tillåter oss hantera poster i snabbmenyn för både Windows och Internet Explorer. Vi behöver bara ladda ner den härifrån och installera den på vår dator. Efter körning kommer dess huvudmeny att visas.

Överst i menyn hittar vi flikarna “Internet Explorer” och “Windows Explorer”. Välj den önskade och alla element som utgör den kommer att visas. Windows Explorer-poster är grupperade i olika kategorier för att göra det lättare för oss att hitta önskat objekt (menyalternativ, kataloger, enheter och mappar). För att eliminera dem, helt enkelt avmarkera önskat alternativ … Om vi ​​vill lägga till det igen blir det lika enkelt som att markera det igen.

Relaterade artiklar

Back to top button