Hur man lägger till animerade texter till Instagram-berättelser utan appar –

Instagram låter dig nu lägga till animerad text till berättelser

När Instagram lade till möjligheten att lägga upp berättelser på sin plattform med initiala alternativ aktiverade, var det tillräckligt. I slutet av dagen ville användarna lägga upp en bild eller en kort video med tillagd text och mer.

Nuförtiden väger berättelser mycket tyngre, och därför behövs även nya verktyg för att göra dem mer färgstarka och engagerande. Så här såg klistermärken, olika filter upp, etc., men det var något som ännu inte hade gjorts och som många användare var tvungna att ta till tredjepartsapplikationer för: möjligheten att lägga till animerade texter.

Det är nu över, och Instagram låter dig officiellt lägga till animerade texter till berättelser. Det är sant att jämfört med vissa specifika applikationer släpar den fortfarande efter för en sådan uppgift, men för vad de allra flesta kan kräva är mer än tillräckligt. Så låt oss se hur man lägger upp animerad text på Instagram-berättelsen … Så att du ger mer liv åt dina publikationer i det här avsnittet.

Hur man lägger till animerad text till Instagram-berättelser

nytt alternativ för att lägga till animerad text till Instagram detta kan tyckas för några av de mer aktiva användarna av plattformen eftersom de faktiskt har testat den i flera månader som en betafunktion. Men just nu har det officiellt nått alla användare av nätverket utan undantag.

Så låt oss se hur steg-för-steg processen med att lägga upp animerad text på Instagram är. Det vi redan nämnt är väldigt enkelt, eftersom det enda som ändras är knappen som måste tryckas in för att aktivera nämnda animation.

  1. Det första du behöver göra är att öppna Isntagram-appen på din mobil och gå till avsnittet berättelser.
  2. Klicka för att lägga upp en ny berättelse och ta ett foto, spela in en video eller använd material som du redan har i ditt telefongalleri.
  3. Klicka sedan på texten i de objekt som vanligtvis ser ut att lägga till i berättelser
  4. När du kommer åt kommer du att se en ny ikon som pekar på en textanimering.
  5. När du har klickat, beroende på vilken typ av teckensnitt du valt, kommer du att se att det utför någon form av animering. Var och en är olika beroende på typsnittet.
  6. Skriv vad du vill regelbundet och lägg till resten av de element du vill ha i din berättelse.
  7. Klart, du har redan en ny berättelse med animerad text utan behov av appar från tredje part

Som du kan se är processen väldigt enkel. Det är sant att du är begränsad nio typer av animationer, en för varje typsnitt vad Instagram erbjuder. Om vi ​​jämför det med andra appar, eller vad du skulle kunna uppnå genom att ta till mer avancerad programvara som After Effects och generera olika berättelser där, är det logiskt att det tappar sin egen variant. Men när det kommer till att ge det ett lite problemfritt liv är det här nya alternativet mycket uppskattat.

Dessutom är det nytt animationsalternativ som är kompatibelt med andra trick eller alternativ som finns för att anpassa texter, till exempel för att skapa regnbågsfärger. Det är lika enkelt som att välja text och sedan välja en färg och hålla. Nu, färgrutor, flyttar du väljaren från höger till vänster genom att dra fingret över färgfältet och du kommer att se dem ändras.

Kort sagt, allt kommer återigen att bero på hur du vet hur du använder varje alternativ, kombinerar dem med varandra, etc. Och om du vill ha fler kreativa möjligheter, vänd dig till samma tredjepartsapplikationer som har varit tillgängliga under en lång tid .

Relaterade artiklar

Back to top button