Hur man laddar ner torrents med dold offentlig IP-adress för säkerhetsändamål –

Vi ska börja med att förklara vad en IP är, vilken information den avslöjar om oss och varför det är viktigt att dölja det när vi använder P2P-program som torrenting eller eMule. Vi kommer sedan att fortsätta med att förklara hur man laddar ner torrents för att hålla vår offentliga IP dold för anonymitet.

Vad är IP och olika typer

IP-adressen kan definieras som logisk och unik identifierare för var och en av de datorer som är anslutna till nätverket … Dessa adresser måste vara i prickade decimaler, till exempel är IP-adressen 81.33.48.180. När det gäller IP-adresser kan vi säga att det finns två klasser: offentlig IP-adress och privat IP-adress.

offentlig IP kan ses som identifieraren för vårt internetanslutna nätverk. En egenhet är att på den här typen av IP kan vi inte välja den som vi behöver. I det här fallet kommer vår internetleverantör att förse dig med en provanslutning. I denna mening har vi två klasser, en statisk offentlig IP som aldrig kommer att förändras. En annan skulle vara dynamisk offentlig IP , som kan ändras till en annan, och vår internetleverantör avgör när ändringarna görs.

Rörande privat IP , det här är den som identifierar var och en av enheterna som vi har anslutit till vårt hemnätverk. Därför hänvisar vi till de som routern tilldelar till PC, smartphones, surfplattor, Smart TV med mera. Den som påverkar vår anonymitet och vi vill dölja det för att få anonymitet, detta är en offentlig IP

Hur man hittar vår offentliga IP-adress och vad de kan ta reda på från den

Nu ska vi ta reda på vad som är vår offentliga IP det vill säga en som identifierar oss utanför vårt eget lokala nätverk på Internet. Vi kan enkelt göra detta med hjälp av en webbsida som vi kommer att öppna i en vanlig Windows-webbläsare, Android. IOS eller Linux. För att göra detta kommer vi att använda webbplatsen what-es-mi-ip.net … Här är resultaten jag fick på Windows 10 på en PC:

Genom att helt enkelt göra detta, förutom den offentliga IP-adressen, kommer vi att känna till ISP, landet vi befinner oss i och om vår anslutning går via en proxy eller inte. Även i det här fallet säger den till oss med en statisk IP-adress att den är statisk och därför inte ändras. Om han inte lägger något, då är det dynamiskt. Vi kan dock fortfarande gå vidare och få mer information genom att klicka vidare Geolokalisering IP knapp.

Utöver landet har vi redan lagt till en stad, med vilken de lätt kan hitta oss i Madrid-området. Om vi ​​använder det för att ladda ner torrents kan det hjälpa oss att se till att vi verkligen döljer vår offentliga IP-adress. Om du behåller samma IP-adress uppfyller denna metod inte våra förväntningar och vi kommer inte att kunna garantera din integritet.

Varför dölja din IP-adress när du laddar ner torrents

I samma ögonblick som vi börjar ladda ner torrentfiler läggs vår IP-adress till gruppen av torrentanvändare som laddar ner samma sak. Det betyder att alla som delar samma fil du kan se vår IP-adress … När det gäller de som brukar följa den här filuppladdningen finns det vanligtvis två av dem:

  1. Internetleverantörer eller Internetleverantörer.
  2. Upphovsrättsorganisationer.

Beroende på vilket land vi befinner oss i har de en mer eller mindre restriktiv lagstiftning. I vissa fall fastställs böter, internet stängs av och mycket mer. Ett typiskt fall med mycket strikt lagstiftning är USA. Så snart ett brott mot lagen upptäcks skickas ett meddelande om upphovsrättsintrång till e-postadressen, per brev eller på det sätt som lagen föreskriver.

Av denna anledning försöker vi dölja den offentliga IP-adressen när vi laddar ner torrents. Antingen för att undvika böter, upprätthålla konfidentialitet, eller både och. I denna mening, som vi kommer att se nedan, är VPN och anonyma proxyservrar de bästa alternativen för att uppnå anonymitet.

Ladda ner arkivet Torrent con seguridad

Använd en proxy för att ladda ner torrents

A bemyndigande är en server, ett program eller en enhet som förmedlar resursbegäranden gjorda av klient A till en annan server C. Det klassiska exemplet är när maskin A skickar en begäran till C. via en begäran till B, som kommer att skicka en begäran till C. Alltså, den senare kommer inte att veta att den ursprungliga begäran var från A. Senare kommer detta svar att gå genom B, som är en proxy, och skicka det till användare A som begärde dessa uppgifter. Här är en snabb genomgång av hur proxyn fungerar:

Således, tack vare proxyn, uppnås anonymitet. Deras nackdelar är att vi kommer att tappa fart, öka latensen och ta längre tid att ta emot våra förfrågningar.

Om den fungerar bättre eller sämre beror på kvaliteten på servern och dess plats. Det finns proxytjänster som låter dig dölja IP:n och använda den för P2P. Ett av de mest kända sätten att ladda ner torrents är BTGuard. Denna proxy kan fungera med större BitTorrent-klienter. Tänk på att proxyn endast använder en specifik applikation anonymt.

Använd VPN-tjänster för att ladda ner torrents

Om du inte vet VPN kommer från den engelska förkortningen Virtuellt privat nätverk … VPN erbjuder oss nätverksteknik som gör att vi säkert kan utöka ett lokalt nätverk över ett offentligt nätverk som Internet. Sättet det fungerar är att upprätta en virtuell punkt-till-punkt-anslutning med hjälp av dedikerade anslutningar som kommer att krypteras.

När vi använder ett VPN visar det en anslutning, det är som en tunnel där vår information krypteras från utgångspunkt till destination. Detta gör det mycket svårt för cyberbrottslingar att arbeta eftersom vår internetuppkoppling är säkrare. Av denna anledning, från den här artikeln, rekommenderar vi att du använder den när vi är på ett offentligt Wi-Fi-nätverk.

Fördelarna med att använda ett VPN kan erbjuda oss:

  • Undvik geoblockeringar för att se innehåll som inte är tillgängligt från streamingplattformar eller webbplatser som inte kan ses i ditt land.
  • Bläddra mer anonymt inte visar vår trafik till vår internetleverantör.
  • Dölj våra P2P-nedladdningar

Nackdelen med dem, som en proxy, är att den kan sakta ner anslutningshastigheten. Det är därför du måste hyra en VPN eller proxy av hög kvalitet för att hålla hastighetsfallet så lågt som möjligt. En viktig faktor är det vi kan inte använda något VPN för att ladda ner torrents eller strömmande innehåll … Detta beror på det faktum att gratis VPN eller proxyservrar ofta är för långsamma eller har bandbreddsbegränsningar. Dessutom, när du använder den gratis, finns det en risk att våra personuppgifter säljs, eftersom de måste göra en vinst någonstans ifrån.

Av denna anledning och på grund av dess mångsidighet är det bästa sättet att ladda ner torrents säkert och med bra hastighet att hyra en kvalitets-VPN. Här är några exempel vi kan använda: Surfshark VPN , PureVPN , HMA VPN , NordVPN eller CyberGhost

Relaterade artiklar

Back to top button