Hur man kringgår TPM 2.0 och säker start för att installera Windows 11 –

TPM 2.0 lägger till ett nytt och bättre sätt att skydda datorer, eftersom det är ett chip som fysiskt lagrar krypteringsnycklar för känsliga element som Windows Hello eller BitLocker, Windows 10 enhetskryptering. I synnerhet säger Microsoft att det är nödvändigt att aktivera följande funktioner: Appliance: Kryptering, WD System Guard, Appliance Health Attestation, Windows Hello / Hello for Business, TPM Cryptographic Provider Keystore, SecureBIO, DRTM, vTPM i Hyper-V.

Anledningen till kravet är att, enligt företaget, datorer som det är aktivt på är infekterade med skadlig programvara med 60 % mindre. På Intel UEFI-kort, denna funktion PTT. AMD kallar denna funktion AMD Platform Security Processor (PSP) eller fTPM … Vissa kort låter dig också lägga till en relativt billig modul.

Det verkar dock inte vara nödvändigt. Bygg för insiders är det inte TPM 2.0 krävs ännu, och de har kunnat installera det på datorer med Core 2 Duo-processorer sedan 2006 eller på de första i5 och i7. Och nu har de hittat ett sätt att kringgå kontrollen av några av minimikraven.

Hur man kringgår TPM 2.0-verifiering

I synnerhet finns det ett avsnitt i Windows-registret som heter ” LabConfig “Kan förbi TPM 2.0-kontroll, 4 GB RAM-begränsning och säker startkontroll. För att göra detta måste vi först ladda ner ISO från Insider-programmet. När vi försöker installera det kommer vi att se ett felmeddelande som säger att den här datorn inte kan köra Windows 11.

I den här delen ger vi Shift + F10 och kommandoraden öppnas för att vi ska kunna utföra kommandon. Där skriver vi regedit, och ger Enter, som öppnar registerredigeraren. Där går vi till HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetup och högerklicka på Installation , nyhet och Den huvudsakliga … Vi namnger nyckeln LabConfig och trycker på Enter.

Väl inne i mappen behöver vi bara skapa motsvarande DWORD … För att göra detta, högerklicka, DWORD-värde (32 bitar) , och skapa TPMCheck bypass värde med värde 1. Vi gör samma sak med RAMCheck bypass och BypassSecureBootCheck

Efter det, stäng registret, skriv exit för att avsluta CMD och tryck på Enter. Nu går vi tillbaka i installationsprogrammet, och om vi går tillbaka ser vi att vi inte längre får felet och att vi kan installera Windows 11. Vi måste dock vara försiktiga, eftersom att avaktivera dessa krav kan göra Windows 11 instabilt på datorn . en dator med kompatibilitets-, prestanda- eller säkerhetsproblem.

Men, inaktivera TPM 2.0 kommer att innebära förbättringar av komfortnivån för användarna, för om vi aktiverar den och den är ansluten till processorn eller moderkortet, ändrar någon av dessa komponenter, kommer vi att se att vi lämnas utan tillgång till våra filer, eftersom krypteringen är bunden till hårdvaran.

Lyckligtvis kommer Windows 10 att fortsätta stödjas i ytterligare 4 och ett halvt år, och 2025 kommer den nödvändiga hårdvaran för Windows 11 att vara minst 8 år gammal – tillräckligt med tid för att byta hårdvara, även om det skulle göra många av dem föråldrade. datorer som kunde köra operativsystemet utan problem.

Relaterade artiklar

Back to top button