Hur man kör två antivirus samtidigt och har inga problem –

Hoten blir mer komplexa och vi kan inte anförtro all vår säkerhet till ett program … Det finns också några grundläggande tips att följa för att vara säker på Internet. Vi bör till exempel inte klicka på länkar som vi ser på sociala nätverk eller ladda ner filer från misstänkta webbplatser eller som når oss via e-post. Windows-uppdateringar och PC-programvara är också avgörande för att förhindra cyberattacker. Och vad vi än laddar ner, även om det verkar säkert, måste gå via antiviruset.

Problem med att använda två säkerhetsprogram samtidigt

Varför, om ett antivirus fungerar och två inte? Anledningen till detta är hur dessa program fungerar på en mycket låg nivå. Antivirus är viktiga program för systemet. Av denna anledning är denna typ av programvara det lilla som installeras med Systembehörigheter , den högsta nivån av Windows-privilegier. Tack vare detta har du kontroll över allt som händer på ditt system, och du kan upptäcka och blockera hot oavsett hur ihållande de är.

När du försöker installera det andra antivirusprogrammet försöker det fortfarande installeras med SYSTEM-behörigheter. Om du redan har installerat programvara med dessa behörigheter och upptäcker denna åtgärd kommer den att upptäcka den som farlig eftersom ingenting ska installeras med dessa behörigheter. Därför kommer de första problemen vi kommer att stöta på när vi installerar den.

I hus det andra antivirusprogrammet är installerat , kommer problemen att börja så snart de försöker aktivera skyddsskärmarna. Om säkerhetsprogramvaran bara har databasbaserad upptäckt, förutom att den är värdelös, kommer den inte att orsaka problem. Men om det fungerar med heuristiska funktioner som analyserar beteende, kommer det att kollidera med kärnan i andra säkerhetsprogram installerade på PC:n och därför kommer det bokstavligen att börja kämpa mot det.

Det kan också hända det två antiviruskärnor är installerade på datorn försök att komma åt samma fil samtidigt. Ingen av dem kommer att lyckas ta den i besittning, vilket kommer att öka dramatiskt. CPU-förbrukning och resultera i fel.

Slutligen måste det betonas att om vi lyckas undvika alla dessa problem kommer vi att ha ett annat: produktivitet. Alla antivirusprogram körs ständigt på en PC och analyserar all aktivitet. Och det översätts till mer än betydande CPU- och RAM-kostnader … Om vi ​​har två säkerhetsprogram på en PC kommer resursanvändningen att skjuta i höjden och hela datorn blir långsam.

Hur man kör två antivirus samtidigt

Även om vi kan stöta på många problem när vi försöker få det här att fungera, är det verkligen inte omöjligt. Du behöver bara veta hur du gör det och välja rätt säkerhetsprogramvara.

Använd Windows Defender

Om vi ​​redan har installerat ett antivirus på vår dator, vad det än är (Avira, Kaspersky, Norton, McAfee, etc.), kommer vi redan att ha ett andra säkerhetsprogram på datorn: Windows Defender.

Windows Defender - Ventana Executive

När vi inte har ett annat säkerhetsprogram, Windows antivirus det är den som tar hand om all säkerhet. Men när du installerar den andra säkerhetsprogramvaran inaktiveras den automatiskt och lämnar den endast för manuell bakgrundsskanning. Således stör detta antivirus inte driften av vårt huvudsakliga säkerhetsprogram och är bra på att hjälpa oss att få en andra åsikt om vi inte litar helt på vårt säkerhetsprogram.

Malwarebytes, det typiska “andra antivirusprogrammet”

Det viktiga är att när vi ska installera det andra säkerhetsprogrammet på vår PC kommer det inte att konstant analysera datorn, utan tillåter manuell analys. Ett av de mest kända och bästa alternativen som vi kan välja för detta ändamål är Malwarebytes … Det är inte ett antivirus i sig, det är ett antivirus som är specialiserat på andra typer av PC-hot som tenderar att gå oupptäckt bland andra säkerhetsprogram.

Interphase Director Malwarebytes Premium

Malwarebytes är ett säkerhetsprogram som är specialiserat på hotupptäckt , förutom typiska virus och trojaner, på begäran. Det är med andra ord säkerhetsprogramvara som har designats från grunden för att kunna fungera sömlöst med andra säkerhetsprogram. Denna programvara har aldrig varit ett problem att installera på en dator med Windows Defender, Kaspersky, Norton eller något annat säkerhetsprogram. Därför är det ett av de bästa alternativen för att få en andra åsikt om säkerheten för vår dator.

Naturligtvis måste vi vara försiktiga om vi bestämmer oss för att installera “Premium”-utgåva det här programmet. Som standard kommer det att registreras med Windows Security Center och kommer att inaktivera alla andra antivirus som är installerade på datorn. Om vi ​​vill använda Malwarebytes som vårt andra antivirus är gratisversionen bättre. Eller åtminstone stänga av registreringsalternativet i detta säkerhetscenter, inom Inställningar> Inställningar för anti-malware.

Om vi ​​använder Premium-versionen kan vi även köra detta antivirusprogram på datorn i realtid tillsammans med ett annat antivirus. Naturligtvis bör vi definitivt lägga till ett antal undantag till vårt huvudsakliga antivirusprogram så att det inte kommer i konflikt med det. Dessa Undantag utgöra:

  • C: programfiler
  • C: ProgramDataMalwarebytes
  • C: WindowsSystem32driversmwac.sys
  • C: WindowsSystem32driversmbamswissarmy.sys
  • C: WindowsSystem32driversmbamchameleon.sys
  • C: WindowsSystem32driversfarflt.sys
  • C: WindowsSystem32driversmbae64.sys (64-bitars)
  • C: WindowsSystem32driversmbae.sys (32-bitars)

Bärbart antivirus

Som vi redan har förklarat uppstår de flesta problemen när det gäller att installera ett säkerhetsprogram och ställa in bakgrundsskanning. Därför, om vi använder alternativ som inte behöver installeras och som inte övervakar vår dator i realtid är det inga problem.

Bärbart antivirus det här är deras versioner designade för att fungera med USB utan att behöva installera någonting. Dessutom stänger du av realtidsanalys och många andra funktioner för att undvika konflikter med andra. Vi kan köra vilket bärbart antivirus som helst, oavsett vilken TSR som är installerad på datorn, för att få en andra åsikt om datorns säkerhet och se till att inget hot lurar på datorn.

ClamWin

Problemet med den här typen av program är att, med undantag för ett specifikt som t.ex ClamWin , de flesta av dem är modifierade versioner av originalen. Och det innebär alltid onödiga risker.

Behöver jag installera ett andra antivirusprogram?

Idag praktiskt taget alla delade antivirusdatabaser tack vare molnet … Och ett exempel på detta är att i oberoende tester av AV-Test och AV-Comparatives får nästan alla samma resultat. Det finns dock hot (andra än virus) som vissa är bättre på att upptäcka än andra.

Om vi ​​vill vara säkra på att ingenting är dolt på vår PC, är det bästa vi kan göra att installera bra grundläggande antivirus , med bra betyg. Till exempel Windows Defender om vi vill ha en gratis, eller en säkerhetssvit som Kaspersky, McAfee, Norton eller Bitdefender om det vi letar efter är en mer komplett allt-i-ett-lösning. Och för en andra åsikt kommer Malwarebytes att vara mer än tillräckligt.

Relaterade artiklar

Back to top button