Hur man kör ett program som administratör vid start i Windows 10 –

I allmänhet, när vi vill köra en applikation som administratör, har vi flera sätt. Antingen genom att högerklicka på programmet och välja Starta Dome Camera Administrator, eller genom att söka i Start-menyn. Oavsett form är detta något som vi måste göra manuellt varje gång vi öppnar applikationen. Det är dock också möjligt att konfigurera dem så att de alltid körs med administratörsbehörighet varje gång vi öppnar dem.

Kör programmet med administratörsrättigheter

När vi använder operativsystemet Windows tillåter det oss att skapa två typer av användare. Å ena sidan finns det lokal användare vem är den som vanligtvis använder datorn, och å den andra – administratör … I det senare fallet har vi stora privilegier som gör att vi kan konfigurera, installera eller avinstallera endast vissa applikationer, vilket lokala användare inte kan göra. Det är därför vi i många fall kommer att behöva köra programmet som administratör för att kunna för att komma åt vissa funktioner som skulle ha varit omöjligt att komma åt utan dem. Således är administratörsrättigheterna ansvariga för att se till att applikationer har full behörighet att utföra de operationer de behöver på datorn.

Detta kan dock vara farligt, varför Windows alltid inaktiverar dessa rättigheter som standard. Detta beror på att sättet att skydda det är att tillåta endast användare med administratörsbehörighet att kunna ändra filer eller använda ytterligare funktioner i vissa applikationer. I allmänhet, för daglig användning, finns det inget behov av att ändra några filer på vårt system eller använda dessa applikationer, så dessa rättigheter är dolda som standard. Om vi ​​behöver det kan vi tillfälligt få administratörsrättigheter eller, som vi kommer att se nedan, ha dem permanent i de fall vi behöver dem.

Kör alltid programmet som administratör

Det första vi behöver göra är att öppna Windows 10 Start-menyn och hitta programmet som vi vill köra som administratör. I det här fallet kommer vi att utföra operationen med Audacity-applikationen. Senare kommer vi att högerklicka på den och en rullgardinsmeny visas. Här väljer vi “Öppna filplats”.

Audacity abrir ubicación del archivo

Sedan öppnas File Explorer med direktåtkomst till det programmet. På den måste vi högerklicka för att få upp en snabbmeny, där vi väljer alternativet “Egenskaper”.

Mod propiedades

På fliken Direkt åtkomst måste vi välja knappen Fler alternativ som vi hittar längst ner. Detta öppnar ett nytt fönster där vi måste aktivera Kör som administratörsfält … Senare klickar vi på OK för att stänga fönstret och klickar på Verkställ och OK igen för att spara alla ändringar.

Courage ejecutar como administrador

När vi har följt alla steg, varje gång vi startar den här applikationen, kommer den att starta automatiskt med administratörsrättigheter. Denna operation kan avbrytas när som helst. För att göra detta behöver du bara utföra alla föregående steg igen och avaktivera fältet Kör som administratör i det sista steget.

Inaktivera kontrollinställningar

Efter att vi har genomfört de föregående stegen kommer vi alltid att köra applikationen med administratörsrättigheter. Men om vi använder standardkonfigurationen för användarkontokontroll kommer det fortfarande att vara nödvändigt att acceptera en ny affisch som informerar oss om att vi är på väg att göra ändringar i hårdvaran. Detta är något som vi kan eliminera och därmed få applikationen att köras ännu snabbare.

Vad är konfigurationen av användarkontokontroll till för?

Användarkontokontrollkonfiguratorn är Microsofts säkerhetsverktyg utformad för att förhindra intrång av skadlig programvara som har för avsikt att modifiera vår hårdvara utan vår tillåtelse. Vi pratar inte om anti-malware eller antivirusprogram. Det är helt enkelt ett verktyg som kommer att ansvara för att meddela oss om ändringar som är på väg att inträffa på vår PC. Vanligtvis är det här programmet inställt som standard, så det varnar oss när ett program försöker göra ändringar på datorn. Om vi ​​vill inaktivera det måste vi följa nästa steg.

Steg för att inaktivera hanteringsinställningar

I sökrutan bredvid startmenyn måste vi skriva “ändra kontrollinställningar för användarkonto”. Låt oss se hur programmet ser ut i Start-menyn och välj det. Ett nytt fönster öppnas, där vi naturligtvis konfigurerade det som standard i det andra steget av panelen. standard … Här är allt vi behöver göra att flytta panelfliken ner till det sista steget. “Meddela mig aldrig” … Genom att göra detta berättar vi för systemet att det aldrig meddelar oss när applikationer försöker installera programvara eller göra ändringar i datorn, eller när vi gör ändringar i Windows-inställningar. Klicka slutligen på “Acceptera” för att bekräfta ändringarna.

Avaktivera konfiguration av kontroll av användaren

Efter att ha följt dessa enkla steg, när vi startar applikationen som vi har konfigurerat att alltid köras som administratör, kommer den att starta utan att visa några varningsmeddelanden, så vi kommer att ta fart. Naturligtvis måste vi tydligt förstå riskerna. Om skadlig programvara oavsiktligt laddas ner kan den modifiera din dator eller installera sig själv utan att meddela oss. I detta avseende måste vi veta att det alltid finns en liten riskfaktor, och det beror på alla om de bestämmer sig för att inaktivera den eller inte.

Relaterade artiklar

Back to top button