Hur man konverterar eller använder Google Drive som ett CDN –

Vad är CDN

Först och främst ska vi förklara vad är ett CDN och vad är det till för … Akronymer är hämtade från Content Delivery. Network, som på spanska kan översättas som Content Distribution Network. I huvudsak är det ett överlagrat nätverk av datorer som innehåller kopior av data. Dessa data placeras på olika punkter i nätverket för att maximera genomströmningen.

Dess uppdrag är att möjliggöra för användare komma åt detta innehåll … Typen av innehåll kan vara väldigt varierande. Vi kan prata om webbsidor, mediefiler, applikationer, kommunikation … De framstår som lösningar på problem som uppstår från ett centraliserat nätverk.

Bland dessa mål kan nämnas faktumet att förkorta svarstiden eller minska informationsförlusten. Dess fördelar är att minska serverbelastningen, latens eller öka genomströmningen.

Hur man använder Google Drive som CDN

Vi har förklarat i allmänna termer vad ett CDN är och nu ska vi visa hur vi kan konvertera Google Drive till ett. På så sätt kan vi leverera statiska filer till en webbplats eller webbapplikation. För att göra detta måste vi använda ett verktyg som heter Drivs av.moln … Detta är ett gratis program.

Denna applikation används för att komma åt vårt Google Drive-konto, filer som vi sparat där och kan leverera dem via CDN. Den skapar en specifik url i en underdomän och genererar därmed urls för filerna och vi kan använda dem som en resurs i appen eller på internet.

Vi får se hur man använder detta i Google Drive eftersom det är den mest använda plattformen bland hemanvändare. Men vi kan också göra samma sak med One disc.

Det första vi behöver göra är att gå in på deras Honest Sign-webbplats och skapa ett konto. Vi måste ange vår e-postadress och de kommer automatiskt att skicka oss en länk för att skapa ett konto. Det här e-postmeddelandet kan hamna i din skräppostmapp, så var försiktig.

Senare kommer han att be oss välja mellan Google Drive och OneDrive. I vårt fall tillhandahöll vi Google Drive. Vi lägger in e-postadress och lösenord. De kommer senare att skicka oss en länk för att verifiera ditt konto.

När vi fortsätter med processen kommer den att be om kontoåtkomst.

Efter det måste vi återgå till startskärmen där vi väljer mellan Google Drive och OneDrive, men den här gången klickar vi vidare Lägg till webbplats som visas uppe till höger. Där måste vi ange namnet på webbplatsen (vi kan sätta bokstäver och siffror), och nedan väljer du ett Google Drive- eller OneDrive-konto.

Senare måste vi bara ge Lägg till … Den öppnar automatiskt en ny sida där den visar oss informationen som visas i bilden nedan. Observera att vi kan lägga till upp till tre webbplatser. Vi kan eliminera dem när vi vill.

Vi kommer bara att behöva kopiera genererad URL och använda den där vi är intresserade. Vi kan lägga till mappar och ladda upp filer till dem. Allt kommer alltså att vara tillgängligt när som helst. Naturligtvis måste vi tänka på att du, åtminstone med den nuvarande versionen, inte kan komma åt innehåll som redan finns på Drive, utan bara det vi har laddat ner från den här tjänsten.

Kort sagt, att följa dessa steg och använda PoweredBy.Cloud verktyg kan vi konvertera Google Drive till CDN. Således kommer vi snabbt att kunna ladda ner de filer vi behöver. Till exempel en webbsida eller en applikation.

Relaterade artiklar

Back to top button