Hur man kontrollerar appåtkomst till plats på Android –

I takt med att fler och fler applikationer installeras på systemet blir det nödvändigt att veta exakt vilka behörigheter du har tillgång till. En av de viktigaste faktorerna som krävs av många applikationer är platsbestämning. Alla behöver inte denna tillgång, och de som behöver den behöver inte alltid ha tillgång till den. Av denna anledning måste vi vet vilka appar som har platsbehörighet på Android.

Android har förbättrat denna aspekt med varje versionsuppdatering. Tidigare kunde en app ha åtkomst till en plats om vi accepterade det ursprungliga tillståndet, men senare hade vi inget sätt att återkalla den åtkomsten om den inte togs bort. Nu vi kan begränsa denna åtkomst utan att ta bort applikationen, men för detta är det bekvämt att veta var man ska leta efter information om alla installerade applikationer, inklusive de som följer med systemet som har tillgång till platsen.

Var kan man kontrollera applikationsåtkomst till platsen

För att ta reda på det måste vi gå till Inställningar / Plats och sedan hitta alternativet Applikationsåtkomstplats. Vi kan också komma åt alternativet, söker direkt efter “Plats” från sökrutan i inställningsmenyn. Väl inne kan vi se en lista över applikationer som vi har delat med platsen.

I princip kommer vi att se de applikationer vi har installerat, men detta det är också lämpligt att aktivera dem från systemet genom att klicka på de tre prickarna längst upp till höger och klicka på Visa system. Vi ska nu ta en snabb titt på alla applikationer med olika typer av platsåtkomst.

Varför är det viktigt att titta igenom listan

När vi har en lista framför oss är det viktigt att göra en granskning, eftersom den lätt att ha av misstag uttänkta platsbehörigheter i ett ögonblick. Dessutom kommer åtkomstkontroll för appar att göra det möjligt för oss att öka integriteten och spara batteri genom att förhindra dem från att generera den strömförbrukning som krävs av denna behörighet. Listan kommer att delas in i följande typer av behörigheter:

  • Är alltid tillåten : denna lista bör begränsas till ett fåtal applikationer eller tjänster som vi med säkerhet vet kräver konstant åtkomst för att fungera korrekt.
  • Tillåtet endast vid användning av: Det är här appar finns som bara använder platsen när de används och som automatiskt återkallas när appen stängs.
  • Fråga alltid: applikationer vi vill vara mer kontrollerade och kommer alltid att begära tillgång till en plats att arbeta.
  • Nekad: de det här är applikationer som inte ens på distans borde kunna komma åt platsen, eller så är det inte vettigt att de har det. Här kan vi inkludera verktyg för att rensa filer, olika spel eller mediainnehållstjänster.