Hur man kontrollerar andningen med Apple Watch –

Hur hjälper fokus på andningen dig?

Under tider av extrem stress hade du förmodligen en känsla av att du någon gång skulle tappa kontrollen. De bästa mentalvårdspersonalen rekommenderar alltid olika andningsövningar såsom som att fokusera på inandning och utandning. Detta gör Apples klockor avgörande för att vägleda dig genom denna andningsprocess. Genom serien vibrationer klockan kommer att tala om för dig när du ska andas in och andas ut luften du har samlat på dig. Detta är idealiskt, särskilt när du har en panikattack eller när du tror att dina symtom har börjat.

I sådana situationer är det definitivt värt att ha med sig en klocka, speciellt om du är ensam. I många fall kan du glömma hur du andas när ingen är omkring dig. Att man säger hur man ska göra är väldigt avslappnande, för fysiologiskt reagerar kroppen som om det vore syrebrist, när det i själva verket är tvärtom. Så, Apple Watch kommer att bete sig som en person som kommer att berätta hur du andas korrekt.

Dessutom kan klockan utlösa olika påminnelser för dessa andetag flera gånger om dagen. Det betyder att du inte alltid behöver vara mitt i en panikattack för att använda den här funktionen. Men det är lämpligt att göra dessa övningar när som helst på dagen för att minska stressen och förhindra att den ökar. Detta har en positiv effekt på den personliga produktiviteten eftersom att vara mer avslappnad gör dig bättre på vilken typ av uppgift du än står inför.

Installationsprocess

Det finns många parametrar som kan justeras när du använder appen. Du kan programmera aviseringarna som kommer för den här typen av träning, och det finns alternativ att ställa in specifika tider för hur länge ett visst andningspass varar.

Sessionsinställningar

Andningspass är tidsbegränsade och kanske inte passar personliga behov. Du kan alltid ändra tidpunkten för ditt andetag på Apple Watch. Inte bara för den aktuella sessionen som du gör, utan för alla de som du ska göra i framtiden. Det är viktigt att du själv känner dig bekväm med hur du läser och hur många andetag du tar. För att få denna ändring att visas som standard behöver du bara följa dessa steg:

 1. Öppna Breathe-appen på Apple Watch.
 2. Vrid den digitala kronan för att justera varaktigheten.
 3. På Apple Watch trycker du på Inställningar.
 4. Tryck Andas avsnitt.
 5. Aktivera alternativet “Använd tidigare varaktighet”.

esfera respirar apple klocka

Ändra frekvensen av påminnelser

Som vi noterade tidigare skickar Apple Watch med jämna mellanrum ut en serie aviseringar så att den kan ta ett andetag. Även om man kan tro att en klocka är kapabel att upptäcka stress i vardagen, är sanningen att den med tiden hoppar över för att varna som en påminnelse. Denna tid är fullt justerbar och kan även stängas av om du inte vill att denna irriterande notis ska försvinna utan ditt medgivande. Som standard är den aktiverad även om du inte vill använda denna applikation. För att slutföra den här installationen behöver du bara följa dessa steg:

 1. Öppna Inställningar på din Apple Watch.
 2. Klicka på Andas.
 3. Gör något av följande:
  • Klicka på “Påminnelser om andetag” för att anpassa hur ofta du vill bli meddelad.
  • Tryck “Tystnad till slutet av dagen” för att undvika problem.
  • Tryck ‘Andningstakt’ välj antalet andetag du behöver ta på en minut, anpassa efter dig.
  • Tryck ‘Vibration’ och välj kategorin “aldrig”, “minimal” eller “märkbar”.

esfera respirar apple klocka

Kontrollera dina andnings- och pulsdata

En annan aspekt att tänka på när du övervakar din andning är att kontrollera din puls under dessa aktiviteter. Denna konsultationsprocessen utförs från själva iPhonen, eftersom de lagras i Health-appen som en annan parameter som måste beaktas. Det är viktigt att veta hur andningen påverkade pulseringen genom att se avslappning här. Om du vill få information om dessa uppgifter behöver du bara följa dessa steg:

 1. Öppna Health-appen på iPhone.
 2. Följ stigen Utforska> Hjärta> Puls.
 3. Tryck på Visa mer pulsdata.
 4. Svep uppåt och tryck på Andas.

Hur man startar ett andningspass

När du har täckt alla dessa variabler som du kan tillämpa är det dags att börja göra dina olika andetag på din Apple Watch. Så här gör du.

Genom appen

Ett av de vanligaste andningsövervakningssystemen är en inbyggd applikation som kan hittas. Specifikt behöver du bara visa alla applikationer genom att klicka på det digitala huvudet. Om du använder watchOS 7 eller tidigare måste du klicka på appen som heter Breathe, men om du använder watchOS 8 eller högre är namnet Mindfulness. I detta ögonblick visas “Start”-knappen. När du klickar på kommer animationen nedan att börja växa, vilket indikerar att du ska blåsa upp dina lungor och när du andas ut kommer den att krympa. Allt detta åtföljs också av ett vibrationssystem, så att du alltid kan veta vad du ska göra.

respirator apple klocka

Sedan watchOS 8 finns det en Reflect-funktion som har mycket liknande mål. Uppdraget med denna nya aktivitet är att göra övningen för att lämna ditt sinne tomt i en minut för att bli av med all ångest. Detta kommer att hjälpa dig att utveckla en positiv attityd. För att göra det mer tilltalande har Mindfulness själv flera animationer integrerade i den.

Viktig: watchOS 8 är för närvarande i betatestning med en officiell lansering planerad till september 2021.

I ett speciellt område

Apple Watch har en räckvidd som enbart är för andningsläget vi diskuterar. Du kan snabbt ställa in den när som helst via Watch-appen på din iPhone, såväl som på själva Apple Watch. I synnerhet för att komma åt det behöver du bara svepa åt vänster till yttersta positionen och trycka på “+”-knappen. Med den digitala kronan kan du välja den sfär du vill andas och klicka på knappen Lägg till för att börja anpassa dagligen.

esfera respirar apple klocka

När sfären redan är på plats behöver du bara klicka på den för att starta andningssessionen. Processen är exakt densamma som i föregående fall, eftersom denna sfär fungerar som en åtkomstdörr till applikationen. Det betyder att du inte behöver utföra rörelser för att komma åt denna funktion. Detta betyder inte att etiketten också kan läggas till som en komplikation. Detta gäller alla typer av sfärer där det är möjligt att lägga till komplikationer.

Relaterade artiklar

Back to top button