Hur man kommer åt Windows som administratör utan att veta lösenordet –

Hiren Bootable CD är en live-CD med viktiga verktyg för att lösa datorproblem. Användbar för problem med uppstart, partitioner, BIOS, autoload och andra, den har många användbara program, precis som att ta bort användarlösenord i Windows. Vi ser en lista över applikationer tillgängliga på Officiell sida

En av applikationerna som finns på denna CD heter WindowsGate 1.1 och han är van vid exkludera Windows lösenordskontroll , användbart om du har glömt användarens lösenord för att snabbt och utan problem komma åt det.

För att ta bort lösenordet måste vi först ladda ner och bränna Hiren startbara CD. Efter inspelning startar du datorn med den, och en meny kommer att visas med alla applikationer som finns på live-cd:n.

Vi måste välja och köra alternativet “Min Windows XP” för att komma åt Windows XP-systemet med en live-cd.

Efter lanseringen kommer vi att se ett skrivbord med ett antal förinstallerade applikationer. Vi måste starta Windowsgate 1.1, för detta måste vi klicka på Start-menyn som heter Start, och sedan högst upp på HBCD-menyn

Väl där klickar vi på menyn “Program” och sedan vidare lösenord och nycklar / Windows-inloggning / WindowsGate och applikationen kommer att köras.

WindowsGate-applikationen kommer att startas, som du kan se i den här bilden:

Välj från listan det operativsystem som vi vill inaktivera lösenordskontrollen för, markera fältet “msv1_0.dll patch” och ett meddelande visas om att det gjordes korrekt. Kontroll av lösenord för inloggning avaktiverad.

När det är gjort kan vi starta om vår dator, ta bort hyresgästens startbara CD och starta om i vårt system. När du ber oss om lösenordet för administratören eller någon användare kan vi ange det vi behöver, eller lämna det tomt, systemet kommer att få tillgång till denna användare utan problem. Efter att ha följt denna handledning kommer vi att kunna komma åt Windows-kontot som vi glömde lösenordet för.

Ta bort Windows-nyckeln för en specifik användare

Ett annat sätt att komma åt Windows-systemet om vi har glömt lösenordet är att ta bort det för en specifik användare. men den har fortfarande validering för andra användare. För detta kan vi använda applikationen ” Fristående NT / 2000 / XP / Vista / 7 Ändra lösenord “, Ingår i Hiren Bootable CD. Denna applikation kräver inte Mini Windows XP för att köras, eftersom den laddas från kommandoraden.

För att komma åt den måste vi välja Lösenordsåterställning menyn, och väl där, ” Fristående NT / 2000 / XP / Vista / 7 Ändra lösenord “.

Och när du klickar på det kommer programmet att laddas. Det första alternativet som ber oss är att välja partitionen där vi har Windows installerat. I vårt fall har vi 2 partitioner, en för BOOT och den andra för Windows 7, vi väljer Windows 7 och trycker på Enter.

Han kommer då att fråga oss om var loggfilen finns. Den upptäcker vanligtvis detta automatiskt, så genom att trycka på Enter kan vi fortsätta processen.

Programmet kommer att ladda de nödvändiga posterna i registret och fråga oss vad vi vill göra. Välj alternativ 1 som standard och fortsätt.

Vi väljer standardalternativet ” Redigera användarinformation och lösenord “.

Nu kommer användarna som är tillgängliga i vårt system att dyka upp, vi väljer den som vi vill återställa lösenordet för, i vårt fall administratören “ruvelro” och trycker på enter.

Vissa alternativ visas under ” användarens redigeringsmeny MENY , bland vilka vi kan markera alternativ 1, som anger ett tomt lösenord, och alternativ 2, som gör att vi kan ändra lösenordet och ställa in det vi vill ha. Vi väljer alternativet vi vill utföra, i vårt fall 1, för att ta bort lösenordet och komma åt systemet utan det.

Vi kommer att kunna se ett meddelande som indikerar Lösenord raderat och andra alternativ. Vad vi behöver göra nu är att avsluta programmet. För att göra detta, i det första urvalsfönstret, klicka! För att avsluta användarvalet, välj sedan “Q” för att avsluta programmet. Han kommer att fråga oss om vi vill tillämpa de ändringar som gjorts (borttagning av lösenord), tryck “Y” och skriv in och ändringarna kommer att tillämpas.

Vi kommer att se meddelandet ” Redigeringen slutförd “. Det betyder att ändringarna gjordes framgångsrikt, så vi kan nu starta om vår maskin, ta bort Hiren startbara CD-skiva och logga in på Windows utan problem, välja den användare vars lösenord vi har tagit bort.

Con bot

Ett annat alternativ som vi måste logga in i systemet som vi glömt lösenordet till är att använda en annan app som ingår i Hiren-nedladdningen, som kallas Kon Bot

Denna applikation låter oss logga in som administratör, men utan att ändra lösenordet eller inaktivera verifiering, som i andra metoder.

Kon-Bot är kompatibel med:

  • Microsoft Windows XP 32 bitar / 64 bitar
  • Microsoft Windows Server 2003 32 bitar / 64 bitar
  • Microsoft Windows Server 2008 32 bitar / 64 bitar
  • Microsoft Windows Vista 32 bit / 64 bit
  • Microsoft Windows 7 32 bit / 64 bit
  • Microsoft Windows 8 32 bitar / 64 bitar (BIOS-version, inte EFI)
  • Vissa Linux-system.

För att använda den måste vi starta vår dator med Hiren’s Boot och välj avsnittet “Återställ lösenord” och välj där Kon-Bot.

En ascii-animation öppnas där vi måste trycka på Enter för att fortsätta.

Och programmet kommer att börja fixa de nödvändiga filerna för att sedan starta operativsystemet som administratör utan att göra något annat.

Vi kan nu komma åt vårt system utan lösenord.

Relaterade artiklar

Back to top button